رئیس اتحادیه آجیل و خشکبار:

ایران سومین تولیدکننده کشمش دنیاست

رئیس اتحادیه آجیل و خشکبار گفت: ایران در بین کشورهای دنیا ششمین تولیدکننده انگور است اما رتبه سوم تولید کشمش دنیا را در اختیار دارد.

رئیس اتحادیه آجیل و خشکبار گفت: ایران در بین کشورهای دنیا ششمین تولیدکننده انگور است اما رتبه سوم تولید کشمش دنیا را در اختیار دارد.

علیرضا ارزانی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) در خراسان اظهار کرد: صنعت تولید کشمش در کشور از وضعیت خوبی برخوردار بوده و ایران یکی از تولیدکنندگان بزرگ کشمش در دنیاست.

وی با بیان این‌که بازار کشمش پتانسیل بالایی برای صادرات کشور دارد اظهار کرد: جایگاه کشمش ایران می‌تواند بسیار بهتر از وضعیت کنونی باشد اما عدم حمایت و توجه به این محصول، صادرات کشمش را تحت تاثیر قرار داده است. قیمت کشمش صادراتی ایران نسبت به سایر کشورها پائین‌تر است و این به ضرر کشور تمام می‌شود.

ارزانی گفت: در بسته‌بندی محصول بسیار ضعیف عمل شده است تا جایی که حتی در برخی کشورها ملزم به فروش محصول بدون بسته‌بندی هستیم. جهت اخذ مجوز صدور محصولات بسته‌بندی شده باید از طریق سیاست‌های خارجی وارد عمل شد.

وی خاطرنشان کرد: رقابت معکوسی که بین تاجران ایرانی وجود دارد به صادرات کشور آسیب زده است.

کشمش قوچان و کاشمر صادراتی‌تر است

وی عنوان کرد: انواع مختلفی از کشمش در استان وجود دارد که کشمش قوچان و کاشمر پتانسیل بالایی برای صادرات دارد.

ارزانی در خصوص قیمت پایین کشمش نسبت به قیمت تمام شده آن مطرح کرد: بازدهی پایین نهال، سم و کود، روش‌های ناصحیح آبیاری، افزایش قیمت زمین‌، استفاده از روش‌های سنتی و کم‌‍‌آ‌بی موجب شده تا قیمت تمام‌شده کشمش افزایش یابد.

وی افزود: سیستم کشاورزی ایران، خرده مالکی است و کشاورز قدرت رقابت و صنعتی شدن ندارد به همین جهت نیازمند ورود و حمایت دولت است.

ارزانی گفت: توجه به خشکبار در کشور بسیار کم است و به این موضوع اهمیت داده نمی شود زیرا دولت به دنبال حمایت از صنایع بزرگ است در حالی که تولید آبغوره و شیره انگور و سایر محصولات انگور پتانسیل بالایی در سودآوری و اشتغال‌زایی دارد.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۳۰ مهر ۱۳۹۲ / ۱۳:۳۵
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 92073018966
  • خبرنگار :