بر اساس اعلام آژانس فضایی اروپا، سوخت ماهواره GOCE که نظارت بر میدان گرانشی زمین را برعهده دارد، طی روزهای آینده به پایان میرسد.
به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، ماهواره 450 میلیون دلاری آژانس فضایی اروپا موسوم به GOCE با هدف نقشه برداری از میدان گرانشی زمین در سال 2009 میلادی به فضا پرتاب شد و در مدار پایین در ارتفاع 224 کیلومتری قرار گرفت.
این ماهواره در طول مأموریت دو ساله خود موفق به تهیه دقیقترین مدل از میدان گرانش زمین و نخستین نقشه با وضوح تصویری بالا از مرز بین پوسته و گوشته زمین شد.
پیشبینی میشود که طی روزهای آینده سوخت این ماهواره کاملا تمام شده و بخشهایی از آن در نقطه نامعلومی از زمین سقوط کند.
«کریستوف استایگر» مدیر عملیات ماهواره تأکید میکند: اگر فشار در تانک سوخت به زیر 2.5 برسد که حداقل میزان مورد نیاز (سوخت) برای عملکرد کامل محسوب میشود، عمر ماهواره GOCE پایان می پذیرد.
فشار در تانک سوخت تا 26 اکتبر (چهارم آبان) به زیر صفر میرسد، اما عملکرد موتور پیش از این تاریخ متوقف میشود.
بسیاری از ماهوارهها در هنگام ورود به جو زمین از بین میروند، اما قطعات بزرگ میتوانند از جو عبور کنند؛ با اتمام سوخت، حدود یک چهارم بقایای ماهواره GOCE شامل 40 تا 50 قطعه به وزن تقریبی 250 کیلوگرم پس از عبور از جو، به سطح زمین میرسند.
هنوز بطور دقیق مشخص نشده است که بقایای این ماهواره در چه زمان و مکانی سقوط خواهند کرد و هر دو احتمال سقوط در خشکی یا بر فراز آب های اقیانوس وجود دارد.
تقریبا یک روز قبل از برخورد میتوان مناطق کم خطر را مشخص کرد و چند ساعت قبل از برخورد نهایی، مناطق پر خطر با دقت چند هزار کیلومتری تعیین میشوند.
انتهای پیام