یک کارآفرین نمونه:

فقط سهامداران خاص از بانک‌ها سود می‌برند

یک صادرکننده و کارآفرین کشور گفت: بانک‌ها با پول مردم پولدار شده‌اند و هر روز هم پولدارتر می‌شوند و پاسخگوی کسی هم نیستند.

یک صادرکننده و کارآفرین کشور گفت: بانک‌ها با پول مردم پولدار شده‌اند و هر روز هم پولدارتر می‌شوند و پاسخگوی کسی هم نیستند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، علی‌محمد رجالی در برنامه تلویزیونی مناظره با موضوع "چگونگی تعیین نرخ سود بانکی" گفت: بانک‌ها تا زمانی که در سود و زیان وام گیرندگان خود شریک نشوند در حال رباخواری هستند. براساس آمار منتشر شده سال قبل رشد صنعت کشور به منفی 1.5 درصد رسید و هم‌اکنون 68 درصد تولیدکنندگان با مشکل کمبود نقدینگی مواجه هستند.

او با اشاره به اینکه فقط سهامداران خاص از بانک‌ها سود می‌برند، افزود: متاسفانه بانک‌ها بخشنامه بانک مرکزی درباره گشایش اعتبار اسنادی 30 درصدی را اجرا نمی‌کنند.

وی با اشاره به اینکه در هشت سال گذشته به دلیل ارائه آمارهای غلط از سوی مسوولان سرمایه‌های بخش تولید و صنعت رو به اضمحلال رفت، گفت: چرخ تولید با بهره 30 درصد بانک‌ها خوابیده است. الان 21 هزار شعبه بانکی درکشور وجود دارد و بانک‌ها بهترین مغازه‌های دو نبش و سه نبش را با پول مردم و صنعت برای خود خریده‌اند. بانک‌ها با پول مردم و تولید پولدار شده‌اند وهر روز هم پولدارتر می‌شوند.

این صادرکننده و کارآفرین نمونه کشور با اشاره به اینکه حتی یک بانک هم بخشنامه و دستور رییس‌جمهوری درباره گشایش اعتبار اسنادی با 30 درصد ارزش کالای وارداتی را اجرا نکرده است، گفت: با یارانه‌های نقدی که دادیم کارگران را بدبخت کردیم. این یارانه‌ها باید به کارخانه‌ها و تولیدکنندگان داده شود.

رجالی با بیان اینکه اگر تولیدکننده وام می‌گیرد و در جایی دیگری آن‌را مصرف می‌کند باید با او برخورد شود، گفت: سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان با سیاست‌های غلط خود پدر تولیدکننده و مصرف‌کننده را درآورده است.

او با اشاره به اینکه 80 درصد از مشکلات زمانی حل می‌شود که روابط خود را با غرب درست کنیم، گفت:‌ باید با غرب همان رابطه‌ای را داشته باشیم که با روسیه داریم. چرا به دلیل مسائل بیهوده رابطه خود را با دنیا خراب کنیم؟ همه ما باید در مذاکرات فعلی با غرب از دولت حمایت کنیم تا روابطمان با دنیا بهبود یابد.

این صادرکننده و کارآفرین نمونه کشور با ارائه دو پیشنهاد تعدیل نرخ سود بانکی و حذف مالیات بر تولید گفت: ممکن است با افزایش نرخ سود بانکی سپرده‌گذاران در مقطع کوتاهی سود ببرند اما در بلندمدت همه به دلیل افزایش نرخ بیکاری زیان خواهند دید. سیستم بانکی همه چیز را از تولیدکننده گرفته است. هم‌اکنون به غیر از خانه، زمین ما را هم گرفته و تنها مانده که شناسنامه تولیدکنندگان را هم به عنوان ضمانت بگیرند.

رجالی اضافه کرد: چرا بانک‌ها منابع خود را به صورت دستوری به اشخاصی دادند که نه پدرش را می‌شناسند و نه مادرش را. همان فرد طی چند سال به یک مولتی میلیاردر تبدیل شده است. چرا تسهیلات چند هزار میلیارد تومانی به چهار نفر داده‌ایم، در حالی که 150 هزار کارخانه دار به سختی به تسهیلات دسترسی دارند.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۲۷ مهر ۱۳۹۲ / ۱۱:۰۹
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 92072716367
  • خبرنگار :