آژانس فضایی آمریکا که به دلیل ممنوع کردن حضور محققان چینی در کنفرانس تلسکوپ کپلر با مخالفت گسترده دانشمندان آمریکایی روبرو شده است از تجدید نظر در این تصمیم خبر داد.
به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، مرکز تحقیقات فضایی Ames ناسا در کالیفرنیا از چهارم تا هشتم نوامبر (13 تا 17 آبان) میزبان شماری از محققان آمریکایی و تیمهای بینالمللی حاضر در برنامه تلسکوپ فضایی کپلر خواهد بود، اما بر اساس تصمیم ناسا، دانشمندان چینی از جمله افراد شاغل در دانشگاه ها و موسسات علمی آمریکا اجازه حضور در این کنفرانس را ندارند.
ناسا علت عدم پذیرش محققان چینی را قانون تصویب شده در مارس 2011 عنوان می کند که بر اساس آن، استفاده از بودجه دولت برای میزبانی از اتباع چین در مراکز ناسا ممنوع است.
گروهی از دانشمندان آمریکایی در اعتراض به ممنوعیت حضور محققان چینی حضور در این کنفرانس را بایکوت کردند.
چهره های شناخته شده در حوزه تحقیقات سیارات بیگانه از جمله دبرا فیشر، سرپرست تیم تحقیقاتی دانشگاه ییل، پروفسور جف مارسی از اساتید نجوم دانشگاه کالیفرنیا، برکلی و کریس لینتوت از اخترشناسان دانشگاه آکسفورد از جمله دانشمندان آمریکایی محسوب می شوند که در اعتراض به این تصمیم ناسا و تا لغو این تحریم، حضور در کنفرانس ماه نوامبر را تحریم کردند.
«چارلز بولدن» رئیس ناسا ممنوعیت حضور محققان چینی در کنفرانس تلسکوپ کپلر در پارک تحقیقات Ames را تأسف بار خوانده و از تجدید نظر برای لغو ممنوعیت حضور محققان چینی خبر داد.
در متن ایمیل ارسالی «بولدن» به رییس کنگره آمریکا آمده است: ممنوعیت حضور و استفاده محققان چینی همکار در برنامه های ناسا از امکانات، سایت ها و نشست های این آژانس بدون اخذ مشورت با مرکز صورت گرفته است و امیدواریم با بازگشایی مجدد دولت فدرال در این قانون تجدید نظر شده و شرایط حضور دانشمندان چینی فراهم شود.
تعطیلی دولت فدرال از اول اکتبر (نهم مهر) 97 درصد از کارمندان ناسا را به مرخصی اجباری فرستاده و بسیاری از برنامه های این آژانس را تحت الشعاع قرار داده است.
انتهای پیام