مرگ تدریجی زمین در مازندران!

مدیر امور اراضی سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت: تغییر کاربری غیرمجاز اراضی سبب مرگ تدریجی زمین، کاهش تولید محصولات کشاورزی، تهدید امنیت غذایی و وابستگی به بیگانگان، گسترش بیایان‌ها و تخریب محیط زیست و افزایش مهاجرت روسستاییان به شهر می‌شود.

مدیر امور اراضی سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت: تغییر کاربری غیرمجاز اراضی سبب مرگ تدریجی زمین، کاهش تولید محصولات کشاورزی، تهدید امنیت غذایی و وابستگی به بیگانگان، گسترش بیایان‌ها و تخریب محیط زیست و افزایش مهاجرت روسستاییان به شهر می‌شود.

بهرام درخشان در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه مازندران، اظهار کرد: کل آمار تغییر کاربری اراضی شالیزاری در استان 3810 هکتار معادل 89 درصد اراضی بوده که از این میزان 3390 هکتار زراعی و 420 هکتار باغی بوده است.

وی با بیان این‌که بیشترین فراوانی مربوط به تفکیک‌های غیرمجاز بوده است، عنوان کرد: 44 درصد مربوط به تفکیک‌های غیرمجاز اراضی و 35 درصد مربوط به بخش مسکن بوده است.

وی با اشاره به این‌که دلایل تغییر کاربری در مازندران متفاوت است، افزود: بیشترین این عوامل، اقتصادی، اجتماعی و محیط زیستی هستند. پایین بودن سوددهی بخش کشاورزی، بالا رفتن سن کشاورزان، تمایل کم به کشت و کار، توسعه شهرها، جاده سازی و احداث اتوبان‌ها از جمله عوامل موثر در تغییر کاربری اراضی محسوب می‌شوند.

درخشان با اعلام این‌که نظارت‌ها در موضوع تغییر کاربری اراضی در سال 92 افزایش یافته است، گفت: در این راستا اکیپ‌هایی در نظر گرفته شده که با مشاهده ساخت و ساز غیرمجاز از انجام عملیات، جلوگیری و نسبت به توقف آن اقدام می‌شود.

مدیر امور اراضی سازمان جهاد کشاورزی مازندران با اشاره به صدور مجوز تغییر کاربری مجاز اراضی برای 2964 هکتار از اراضی استان از طریق تبصره یک و 4، اظهار کرد: به تشخیص کمیسیون، مجوز تغییر کاربری اراضی جهت رونق کسب و کار و ایجاد اشتغال صادر می‌شود. مجوز تغییر کاربری مجاز اراضی برای زمین های کم بازده، دیم، مناطق کوهستانی و اراضی شیب دار صادر می‌شود.

وی با بیان این‌که در سال جاری 412 مورد تغییر کاربری غیرمجاز به مساحت 96 هکتار در مازندران گزارش شده است، خاطرنشان کرد: بیشترین آمار تغییر کاربری غیرمجاز اراضی مربوط به شهرستان محمودآباد با 118 مورد و کمترین مربوط به میاندرود با 6 مورد بوده است.

مدیر امور اراضی سازمان جهاد کشاورزی مازندران تصریح کرد: برای جلوگیری از تغییر کاربری اراضی به استناد ماده 10 با کمک مراجع قضایی و نیروی انتظامی از اول فرودین تا 25 مرداد امسال نسبت به توقف عملیات و اجرای قانون در سطح 706 مورد به مساحت 88 هکتار و قلع و قمع بنای غیرمجاز اقدام شده است. همچنین 41 حکم قطعی از سوی دادگاه و مراجع قضایی در سطح 7 هکتار از اراضی مازندران اجرا شده است.

وی اظهار کرد: آموزش و اطلاع‌رسانی برای دهیاران، بخشداران و مشاوران املاک، هماهنگی با شورای حفظ حقوق بیت المال و سازمان همیاری شهرداری مازندران از جمله اقدامات جهاد کشاورزی برای جلوگیری از تغییر کاربری اراضی بوده است. مقرر شده است آموزش‌ها جهت جلوگیری از تغییر کاربری اراضی تداوم داشته باشد و آگاهی‌ها افزایش یابد.

درخشان با بیان این‌که مازندران با تولید 72 محصول کشاورزی 40 درصد تامین امنیت غذایی کشور را برعهده دارد، عنوان کرد: هدف جهاد کشاورزی، تامین امنیت غذایی است.

وی افزود: زمین کالای ملی است و همه باید جهت حفظ و حراست از آن کوشا باشیم. حتی المقدور نباید تغییر کاربری صورت گیرد و در صورت اقدام به آن حتماً نسبت به اخذ مجوز آن اقدام شود.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۲۰ مهر ۱۳۹۲ / ۱۱:۲۷
  • دسته‌بندی: مازندران
  • کد خبر: 92072012619
  • خبرنگار :