رییس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی پیشنهاد کرد برای جبران کسری منابع هدفمندی یارانهها راهکارهایی از جمله افزایش قیمت بنزین آزاد، حذف یارانههای دهکهای بالای جامعه و یا حذف یارانه حاملهای انرژی برای مشترکان پر مصرف اتخاذ شود.
سید مسعود میرکاظمی در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، اظهار کرد: براساس قانون هدفمندی یارانهها درآمد حاصل از افزایش قیمت حاملهای انرژی باید 50 درصد به حساب مردم واریز شود و 50 درصد مابقی برای تامین کسری بودجه، تامین اجتماعی، بهداشت و درمان و حمایت از تولید هزینه شود. اما اکنون که هنوز بر فاز اول این قانون هستیم میزان منابعی که بابت تغییر قیمتهای حاملهای انرژی حاصل می شود 12 هزار میلیارد تومان کمتر پولی است که به حساب آنها واریز میشود.
وی افزود: این بدان معناست که نه تنها برای حمایت از تامین اجتماعی، تولید و تامین کسری بودجه پولی وجود ندارد بلکه دولت برای پرداخت یارانه نقدی مردم 12 هزار میلیارد تومان هم از بودجه عمرانی هم برمیدارد که این برای استانها مشکل درست میکند. پروژههای زیادی در بخش آبرسانی، راهسازی، راهآهن و نیرو وجود دارد که اگر منابع مالی به آنها نرسد با توجه به میزان تورم در جامعه باعث میشود نه تنها پیشرفت فیزیکی نداشته باشند بلکه تعدیل قیمتی هم شامل آنها میشود.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه عملکرد بودجه عمرانی کشور کمتر از 10 درصد است یادآور شد: وقتی پولی که به پروژهها تعلق میگیرد به مراتب کمتر از تورم موجود در کشور باشد یعنی ما عقبگرد در پیشرفت در پروژههای عمرانی داریم. برای اینکه این نقیصه به وجود نیاید در بودجه 92 پیشبینی شده که این کسری از محل اصلاح قیمت حاملهای انرژی تامین شود که البته به معنای اجرای فاز دوم نیست چرا که برای اجرای فاز دوم هدفمندی باید گامهای بلندتری برداشته شود.
رییس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی خاطر نشان کرد: دولت میتواند در این زمینه سناریوهای مختلفی را مورد بررسی قرار دهد. مجلس بر صرفهجویی دهکهای بالا تاکید دارد و دولت باید از مردمی که توان لازم را دارد خواهش کند که این منابع مالی را دریافت نکنند حتی اگر دولت مجبور شد کار شناسایی را انجام دهد اطلاعات اولیه ساز و کار و سازمانهای لازم برای شناسایی سه دهک بالا وجود دارد.
میرکاظمی با بیان اینکه دولت میتواند برای جبران کسری دست به اقدامی بزند که کمترین اثر تورمی را داشته باشد ادامه داد: مثلا میشود در مورد بنزین آزاد به جای بنزین 400 تومانی که معمولا اقشار ضعیفتر از آن استفاده میکنند، تصمیمگیری کرد یا برای دهکهای پر مصرف چارهای اندیشید.
نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی افزود: یارانه سنگین بابت حاملهای انرژی پرداخت میشود ممکن است کسی میزان مصرف متعارفی داشته باشد اما اقشار دیگری باشند که بیش از اندازه مصرف میکنند به نظر میرسد دولت میتواند برای آنها تصمیمگیری کند.
وی با اشاره به اینکه با تغییر نرخ ارز میزان یارانه حاملهای انرژی بیش از 200 هزار میلیارد تومان است گفت: پرداخت این مبلغ برای دولتی که بودجه جاری و عمرانیاش مشکل دارد چطور میتواند منطقی باشد؟ مردم ما هوشمند هستند و اگر مشکلات کشور با آنها مطرح شود حتما همراهی میکنند و دولت نباید نگران باشد اگر تصمیمی در این زمینه بگیرد حتما مشکلی ایجاد شود بلکه باید به گونهای تصمیمگیری شود که برای اقشار ضعیف و متوسط جامعه ایجاد مشکل نکند.
رییس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی خاطر نشان کرد: مجلس در این باره محدودیتی برای دولت ایجاد نکرده و باید این تصمیمات در ستاد هدفمندی یارانهها گرفته شود چرا که به هر حال بعد از ابلاغ بودجه 92 هم دولت دهم و یا دولت یازدهم مکلف به اجرای قانون بودند.
انتهای پیام