سبحانی‌نیا: ارتقای روابط ایران و انگلستان مقدمه‌ای برای بازگشایی سفارتخانه‌های دو کشور است

یک عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی با اشاره به افزایش سطح روابط ایران و انگلستان به وجود کاردار غیرمقیم در دو کشور، گفت: در صورت حصول شرایط لازم، این گام می‌تواند زمینه‌ای برای افزایش سطح روابط دو کشور به سفیر باشد.

یک عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی با اشاره به افزایش سطح روابط ایران و انگلستان به وجود کاردار غیرمقیم در دو کشور، گفت: در صورت حصول شرایط لازم، این گام می‌تواند زمینه‌ای برای افزایش سطح روابط دو کشور به سفیر باشد.

حجت‌الاسلام حسین سبحانی‌نیا در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، اظهار کرد: قطع روابط ایران و انگلیس موضوعی است که انگلیسی‌ها در آن مقصر بودند و آنها باید پیش‌قدم می‌شدند که این قدم را برداشتند اما اگر بخواهند روابط دو کشور مجدداً برقرار شود و عزم بر ادامه روابط باشد که می‌تواند نهایتاً به نفع دو کشور تمام شود، باید تعهد ضمنی وجود داشته باشد که سفارتخانه انگلیس در ایران وظیفه اصلی خود را انجام دهد.

وی افزود: ما همیشه خاطره بدی از انگلیسی‌ها داریم که سفارتخانه آنها معمولاً در ایران از جهت سیاسی، اقتصادی و فرهنگی لانه فساد بوده لذا آنها اگر می‌خواهند روابط استمرار داشته باشد باید در برقراری این رابطه کار نمایندگی و سیاسی خود را در چارچوب وظیفه یک سفیر و سفارتخانه انجام بدهند در غیر این صورت به دلیل سوابقی که ما با انگلیسی‌ها داشتیم و چندین مرتبه رابطه ایران و انگلیس به نقطه قطع رابطه و مجددا برقراری رابطه رسیده این امر امکان‌پذیر نیست؛ بنابراین برای اینکه روابط پایدار باشد آنها باید به وظایف اصلی و سازمانی یک نمایندگی سیاسی در یک کشور متعهد باشند و به آن عمل کنند.

این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، ارتقای سطح روابط ایران و انگلیس را موجب حل مشکل ایرانیان و دانشجویان مقیم این کشور دانست و خاطرنشان کرد: این اتفاق از نظر علمی و فرهنگی و همچنین مسائل تجاری، بازرگانی و دادوستدها به نفع هر دو کشور است و آنها هم نیاز دارند در فضای موجود با ایران رابطه داشته باشند. بر این اساس، برقراری روابط بین دو کشور می‌تواند منافع هر دو کشور ایران و انگلیس را توامان در بر داشته باشد.

سبحانی‌نیا درباره احتمال بازگشایی مجدد سفارتخانه‌های ایران و انگلیس در دو کشور نیز تصریح کرد: قطعاً ارتقای روابط در شرایط فعلی مقدمه‌ای برای این کار است و معمولا وقتی گفت‌وگو در سطح وزرای خارجه دو کشور صورت می‌گیرد، تمایلی وجود دارد به اینکه روابط مرحله به مرحله بهبود بیاید. به هر حال وقتی قطع رابطه‌ای صورت گرفته نمی‌توان یک مرتبه آن رابطه را برقرار کرد و راهش این است که قدم به قدم به سمت برقراری روابط برویم و روابط را به سطح سفیر ارتقا دهیم که این نیازمند فراهم شدن مقدمات و تمایل مقامات عالی در بخش دیپلماسی دو کشور است.

انتهای پیام

  • جمعه/ ۱۹ مهر ۱۳۹۲ / ۱۳:۱۶
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 92071912231
  • خبرنگار : 71132