رییس قوه قضاییه بر رعایت اخلاق و مدیریت کارهای پژوهشی در حوزههای علمیه تاکید کرد.
به گزارش خبرنگار حقوقی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، آیتالله صادق آملیلاریجانی در دیدار با علما، روحانیون، ائمه جمعه و جماعات آذربایجان غربی با اشاره به ضرورت آشنایی روحانیون با مسائل جدید نظیر وضعیت حقوقی شرکتها و بانکها اظهار کرد: کتاب خدا در باب مسائل دیگر غیر از جهت فقهی هم بحث دارد که این مسائل باید تحقیق و تبیین شوند.
وی با اشاره به مطرح شدن شبهات راجع به دین در مغرب زمین گفت: ما به عنوان مسوولان و همچنین مجتهدان حوزههای علمیه مسئولیت سنگینی برای فهم کتاب و سنت با رویکرد پاسخ به مشکلات امروزی داریم.
رییس قوه قضاییه با بیان اینکه «ما باید راه تبلیغ دین را فرا بگیریم» گفت: ما منبرها را مقدس میدانیم. از این باب که قرنها جای تبلیغ بوده و باید این سنگرها را حفظ کنیم منتهی باید توجه داشته باشیم که راههای جدید تبلیغاتی ایجاد شده است.
وی اظهار کرد: یکی از شاخصههای شهید مطهری مسالهی شناخت مخاطبین بود، زیرا در زمانی که کسی دربارهی حجاب فکر نمیکرد ایشان مجلهی زن روز را که مجلهی بیخودی هم بود مطالعه میکرد تا بتواند به آن پاسخ دهد.
آملیلاریجانی با بیان اینکه «فیلمنامه نویسی یک راه تبلیغ برای دین است» گفت: فیلمنامههای بیخودی که از غرب و شرق میآیند، ایدههای خود را به فرزندان ما تحمیل میکنند زیرا فیلمها واقعا موثرند.
وی گفت: ما باید برای مفاهیم بلند قرآنی و معارف حقه فیلم بسازیم و داستان بنویسیم و بدانیم که زمان ما مقتضیات خود را دارد و ما باید آنچه برای بهتر فهمیدن مخاطب لازم است را تحصیل کنیم.
وی با اشاره به پیروزی انقلاب اسلامی گفت: بنای امام (ره) این بود که مردمسالاری را با اسلام جمع کنند و ماحصل این امر نظام ولایت فقیه بود. در این نظام 6 عضو فقهای شورای نگهبان، رییس قوه قضاییه، رییس دیوان عالی کشور، و دادستان کل کشور، باید مجتهد باشند و حتی در برخی موارد مجتهدین را در دستگاه اجرایی دخالت دادند، لذا این نظام را باید سرپا نگه داریم.
رییس قوه قضاییه تصریح کرد: این نظام در شورای نگهبان فقهایی میخواهد که بصیر و توانا باشند و با فهم قوانین حکم شرعی آنها را دریابند.
وی گفت: وظیفه ما برای حفظ نظام اقتضا میکند که حوزههای علمیه اشخاص این چنین تربیت کنند.
آملیلاریجانی اظهار کرد: ما در حوزههای علمیه علاوه بر فهم کتاب و سنت وظیفه تربیت مدیرانی را داریم که نظام به آنها نیاز دارد. هر چند ما در مقابل تامین نیازها چالشهای زیادی داریم.
وی با بیان اینکه «نگاه مأیوسانه به حوزه نگاه غلطی است» گفت: برخی از طلابی که در درسها شرکت میکنند بسیار توانمند هستند و سنگر فهم قرآن و سنت را رها نمیکنند. حوزههای علمیه با مدیریت صحیح، بخش زیادی از نیازها را تامین میکند. منتهی باید قبول کنیم که کمبودهایی وجود دارد.
آملیلاریجانی گفت: یکی از این کمبودها عدم مدیریت در کارهای پژوهشی در حوزه است. زیرا امروزه کارهای پژوهشی در حوزه به صورت شخصی انجام میشود و این برای حوزه علمیه که میخواهد پاسخگوی نیازها در سطح دنیا باشد مناسب نیست.
وی افزود: مساله دیگر این است که در رابطه با تربیت طلاب دینی باید تقسیم کار کنیم. بین کسانی که میخواهند به فهم کتاب و سنت برسند و کسانی که میخواهند تبلیغ کنند.
رییس قوه قضاییه با اشاره به اهمیت اخلاق گفت: یکی از مسائل مهم در حوزههای علمیه بحث اخلاق است که گمان میکنم کمی در حوزههای علمیه مغفول مانده است. در حالی که باید به اخلاق به عنوان یکی از مهمترین ابزارهای حوزههای علمیه بیشتر توجه کرد.
انتهای پیام