گریپ‌فروت از تشکیل کیست در کلیه جلوگیری می‌کند

تحقیقات دانشگاهی در لندن حاکی از آن است که آنتی اکسیدان موجود در گریپ فروت و سایر مرکبات از تشکیل کیست در کلیه‌ها جلوگیری می‌کند.

تحقیقات دانشگاهی در لندن حاکی از آن است که آنتی اکسیدان موجود در گریپ فروت و سایر مرکبات از تشکیل کیست در کلیه‌ها جلوگیری می‌کند.

به گزارش سرویس پژوهشی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) - منطقه خراسان، براساس نتایج این تحقیقات که در مجله بریتانیایی فارموکولوژی به چاپ رسیده، ماده‌ای به نام نارنژنین که در گریپ فروت و سایر مرکبات وجود دارد، قادر است تشکیل کیست در کلیه را متوقف سازد.

محققان ابراز امیدواری کردند که به کمک این پژوهش راهی برای درمان نوعی بیماری کلیوی به نام پلی کیستیک بیابند. این بیماری ژنتیکی و نادر باعث ایجاد کیست‌های متعدد در بدن به خصوص در کلیه می‌شود. تشکیل کیست در کلیه باعث بروز نارسایی کلیه و در نهایت از کار افتادن آن می‌شود.

دکتر رابین ویلیامز از اساتید دانشگاه رویال هالووی در لندن اظهار کرد: به کمک این پژوهش گام بزرگی در جهت درمان بیماری پلی کیستیک برداشته شده است.

در جریان این پژوهش، محققان با افزودن ماده نارنژنین به زنجیره‌ای از سلول‌های کلیه که در آن کیست رشد کرده بود، به قدرت پیشگیری این ماده پی بردند. این ماده به کمک کاهش سطح پروتئین موسوم به PKD2 در سلول‌های کلیه رشد کیست را متوقف می‌سازد.

به گفته محققان برای دستیابی به درمان قطعی برای بیماری پلی کیستیک احتیاج به انجام مطالعات و آزمایشات تکمیلی بر روی عملکرد پروتئین PKD2 و ماده نارنژنین در سطح مولکولی است.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۱۶ مهر ۱۳۹۲ / ۰۹:۰۰
  • دسته‌بندی: پژوهش
  • کد خبر: 92071610219
  • خبرنگار :