یک روزنامه چینی گزارش داد که عملیات ساخت نسل سوم نیروگاههای هستهیی AP-1000 در چین از زمان مقرر بیشتر طول کشیده است و این تاخیر سوالاتی را درباره استانداردهای ایمنی این نیروگاه برانگیخته است.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، لی یولون، رییس پیشین شرکت ملی هستهیی چین اعلام کرد که این شرکت که مسوول ساخت نیروگاههای هستهیی چین است و شرکت آمریکایی وستینگهاوس، شریک آن در حوزه فنآوری باید درباره چگونگی ساخت راکتورهای چینی طبق پیشرفتهترین استانداردهای ایمنی، شفافتر عمل کنند.
به گزارش روزنامه ساوث چاینا مورنینگ پست، این پیشکوست صنعت هستهیی چین در حاشیه کنفرانسی درباره انرژی پاک در ماکائو گفت: رییسان دو کشور چین و آمریکا ایمنی هستهیی را در اولویت دستور کار خود قرار دادهاند، اما ظاهرا شرکتهای مسوول در اجرای این مهم درک یکسانی ندارند.
شورای دولتی چین در ماه اکتبر سال گذشته تصمیم گرفت عملیات ساخت "عادی" نیروگاههای هستهیی را از سر بگیرد و به تعلیق 19 ماهه در موافقت با اجرای این پروژه پایان دهد؛ تعلیق ارایه مجوز به راکتورهای هستهیی جدید در چین در طول بررسیهای امنیتی از همه پروژههای نیروگاههای هستهیی فعال یا در دست ساخت یا در حال برنامهریزی صورت گرفت.
چین به دنبال فاجعه هستهیی نیروگاه فوکوشیما دایچی که پس از وقوع زمین لرزه و سونامی در ماه مارس سال 2011 در ژاپن اتفاق افتاد، دستور بررسی ایمنی راکتورهایش را داد.
شورای دولتی چین در ماه اکتبر اعلام کرد که "ایمنی، شاهرگ حیاتی صنعت انرژی هستهیی است" و افزود که این صنعت باید نیروگاههایش را در سطح جهان "براساس بالاترین الزامات ایمنی" بسازد.
بنا به گفته وستینگهاوس که قرارداد ساخت دو راکتور هستهیی را در سانمن امضا کرده است و قرار است این راکتور را بر اساس راکتورهای طرح AP1000 بسازد، سیستم هستهیی خنک کننده منفعل این راکتورها ایمنی بینظیری را از طریق حذف گرمای مازاد منفعل ایجاد میکند.
روزنامه ساوث چاینا مورنینگ پست در ادامه گزارشش نوشت که طراحی راکتور هستهیی AP1000 به علت اتکایش به نیروهای طبیعی از جمله جاذبه زمین برای جلوگیری از بالا رفتن بیش از حد دما، این قابلیت را دارد که در صورت وقوع هرگونه حادثهای بدون دخالت اپراتورها و بدون نیاز به برق یا پمپها برای راه انداختن سیستمهای خنک کنندهاش، نیروگاه را تعطیل کند.
لی گفت: این قابلیت راکتور AP1000 یک فنآوری بسیار پیشرفته است، اما تا به حال در هیچ راکتور هستهیی دیگری جنبه تجاری پیدا نکرده است، به همین دلیل نیاز دارد تا پس از راهاندازی اولین راکتور AP1000 و با گذشت زمان خود را اثبات کند.
او افزود: از آنجا که توسعه این راکتور از 600 مگاوات به 1000 مگاوات هنوز از نظر تجاری ثابت نشده است، بحثهای زیادی درباره به کارگیری این راکتور در نیروگاههای چین بین کارشناسان این کشور ایجاد شده است.
نهاد دولتی فنآوری هستهیی چین که مسوولیت بهبود فنآوریهای جدید را در این کشور بر عهده دارد، در این باره اعلام کرد: به طورکلی این که ساخت نسل جدیدی از نیروگاههای هستهیی، به ویژه اولین واحد آن برای مدت زمان مشخصی تاخیر داشته باشد، طبیعی است.
راکتور هستهیی AP1000 سالانه بیش از 8 میلیارد کیلووات در ساعت برق تولید میکنند.
سخنگوی نهاد دولتی فنآوری هستهیی چین گفت که طراحی راکتور AP1000 از آب، پمپ، شیر، لوله و کابلهای برق کمتری نسبت به نسل دوم راکتورهای هستهیی استفاده میکند. زمان ساخت این راکتورها نیز کمتر و طول عمر آنها بیشتر است.
انتهای پیام