نایب رییس انجمن چشم پزشکان گفت: درگیریهای چشمی ناشی از دیابت، سیاهی گلوکوم و آب مروارید، در کنار رفع عیوب انکساری در کودکان از مهمترین چالشهای حوزه چشم پزشکی است.
به گزارش خبرنگار «سلامت» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دکتر حمید احمدیه در نشست خبری بیست و سومین کنگره سالیانه انجمن چشم پزشکی ایران، گفت: امسال بیست و سومین کنگره سراسری انجمن چشم پزشکی از ششم تا نهم آبان ماه در مرکز همایشهای رازی برگزار میشود. برخلاف گذشته که برگزاری کنگره سالیانه متکی به دانشگاههای علوم پزشکی بود، اما در دو سال اخیر انجمن عهدهدار برگزاری کنگره است و یک دبیرخانه ثابت برای کنگره تشکیل داده است. اما به لحاظ علمی هنوز به دانشگاههای علوم پزشکی وابسته هستیم. در همایش امسال نیز دانشگاه تهران حامی کنگره است.
وی ادامه داد: در کنگره سالیانه چشم پزشکی امسال از دکتر خدادوست به عنوان پیشکسوت حوزه چشم پزشکی تقدیر خواهد شد که این اقدام از دو سال قبل با برگزاری مراسم قدردانی از دکتر پیمان انجام میشود.
نایب رییس انجمن چشم پزشکان در رابطه با بیماریهای چشمی شایع در کشور، گفت: دیابت یکی از بیماریهایی است که در حوزه چشم پزشکی به بیماران آسیب وارد میکند و بسیاری از بیماران از ابتلا به دیابت خود بیخبرند که این باعث میشود درمان دشوارتر باشد. همین طور سیاهی گلوکوم نیز از دیگر بیماریهای شایع است که برای درمان آن برنامهریزیهایی صورت گرفته است.
احمدیه در این خصوص ادامه داد: آب مروارید از شایعترین اعمال جراحی در حوزه چشم پزشکی است که خوشبختانه در کشور ما پوشش خوبی برای درمان آن حتی در مناطقی که دسترسی کمتری به امکانات پزشکی دارند، وجود دارد.
وی با اشاره به اهمیت رفع عیوب انکساری در کودکان، گفت: برای برطرف کردن این موضوع طی چند سال اخیر، غربالگری با همکاری بهزیستی صورت میگیرد که میتواند به درمان به موقع این بیماری کمک کند.
نایب رییس انجمن چشم پزشکان با بیان اینکه آماری از مشکلات چشمی مردم از طرف سازمان جهانی بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی شهرستانها در حال جمعآوری است، گفت: با فعالیت در این زمینه و گردآوری این اطلاعات، برنامهریزی بهتری میتوان انجام داد که امیدواریم از این اطلاعات در سیستم بهداشتی کشور استفاده شود.
به گزارش ایسنا، در ادامه دکتر مسعود ناصریپور، دبیر اجرایی بیست و سومین کنگره سالیانه انجمن پزشکی ایران در رابطه با این کنگره گفت: کنگره امسال با همکاری گروه چشم پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ایران و مرکز تحقیقات چشم این دانشگاه در چهار روز و با محوریت پنج گروه تخصصی برگزار میشود. در روز اول که پیش کنگره است، مباحث فوق تخصصی برای هر گروه به صورت جداگانه برگزار میشود و در روزهای بعدی به صورت عمومی و برای تمامی شرکتکنندگان ارائه مطالب صورت میگیرد.
وی در رابطه با تفاوتهایی که کنگره سالیانه امسال نسبت به سالهای گذشته داشت، عنوان کرد: ارسال مقالات و نحوه بررسی و داوری تفاوت زیادی با سالهای قبل داشته است. داوری با هیاتی 100 نفره به صورت آنلاین در سراسر کشور در رابطه با مقالات ارائه شده، انجام شده است. همچنین جشنواره فیلم و عکس برای اولین بار در این کنگره برگزار میشود.
دبیر اجرایی بیست و سومین کنگره سالیانه انجمن پزشکی ایران با بیان اینکه در کشورهای پیشرفته در کنگرههای علمی نحوه پذیرایی به شکلی است که از زمان آن استفاده برای ارائه مطالب میشود، گفت: در کنگره امسال ما سعی کردیم از لانچ سیتینگ برای ارائه مطالب در حوزه تجهیزات پزشکی از طرف شرکتهای مختلف استفاده میشود.
ناصریپور ادامه داد: سالن مشاهیر برای تقدیر از پیشکسوتان حوزه چشم پزشکی نیز داریم که قرار است از دکتر خدادوست به دلیل بیش از نیم قرن فعالیت در کارهای علمی و پژوهشی تقدیر شود.
وی در رابطه با شرکتکنندگان در این کنگره گفت: 1800 نفر از جامعه چشم پزشکی برای شرکت ثبتنام کردهاند، اما پیشبینی میشود پزشکان عمومی، پرستاران، اپتومتریستها و سایر تخصصهای مرتبط به این افراد اضافه شود.
به گفته دبیر اجرایی بیست و سومین کنگره سالیانه انجمن پزشکی ایران، نمایشگاهی برای ارائه تجهیزات پزشکی در کنار این کنگره برگزار میشود.
انتهای پیام