فردا آخرین مهلت ارائه اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده

عسکری خبر داد: رشد 28 درصدی درآمدهای مالیاتی در نیمه نخست امسال

معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی از رشد 28 درصدی درآمدهای مالیاتی در شش ماهه اول سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته خبر داد و گفت: درآمدهای مالیاتی با 80 درصد تحقق به 18 هزار و 300 میلیارد تومان رسیده است.

معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی از رشد 28 درصدی درآمدهای مالیاتی در شش ماهه اول سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته خبر داد و گفت: درآمدهای مالیاتی با 80 درصد تحقق به 18 هزار و 300 میلیارد تومان رسیده است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، علی عسکری امروز یکشنبه در نشستی با بیان این‌که وزیر امور اقتصادی و دارایی از چهره‌های سرشناس اقتصادی کشور است و از جهات مختلف برای نظام مالیاتی ارزشمند خواهد بود اظهار کرد: اگرچه وی در دولت یازدهم به عنوان وزیر امور اقتصادی و دارایی منصوب شد اما طی سال‌های اخیر با نظام مالیاتی در ارتباط بوده و از افراد مناسب در کارگروه تدوین لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم بود.

به گفته وی، وزیر امور اقتصادی و دارایی معتقد است که مالیات درآمد پاک بوده و برای استقلال کشور و عدم وابستگی به درآمدهای نفتی باید توسعه یابد.

فردا آخرین مهلت ارائه اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده

رییس کل سازمان امور مالیاتی کشور با بیان این‌که پانزدهم مهر ماه آخرین مهلت ارائه اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده دوره تابستان است، گفت: این مهلت به هیچ عنوان تمدید نمی‌شود و با توجه به این که روند پرداخت مالیات بر ارزش افزوده صد درصد الکترونیکی است مردم باید در موعد مقرر نسبت به تسلیم اظهارنامه اقدام کنند.

رشد 28 درصدی درآمدهای مالیاتی در شش ماهه اول سال

عسکری با بیان این‌که طی شش ماهه ابتدای سال جاری میزان درآمدهای مالیاتی 18 هزار و 300 میلیارد تومان بوده است، اضافه کرد: این میزان نسبت به شش ماهه سال گذشته از 28 درصد رشد برخوردار شده است اما پیش بینی ما درآمد 22 هزار و 700 میلیارد تومانی بوده که 80 درصد آن محقق شده است.

وی با بیان این‌که در سال جاری پیش بینی درآمدها در این حوزه و سایر حوزه‌ها دسته بالا بوده است گفت: در این راستا دولت برای واقعی شدن درآمدها و تنظیم برنامه‌های کشور به صورت دقیق لایحه اصلاحیه قانون بودجه سال جاری را به مجلس ارائه داد.

تحقق 99 درصدی درآمدهای مالیات بر ارزش افزوده و 78 درصدی مالیات‌های مستقیم

رییس کل سازمان امور مالیاتی کشور با اشاره رشد اقتصادی منفی کشور در سال گذشته، تصریح کرد: در حوزه مازاد بر ارزش افزوده میزان درآمدها 99 درصد محقق شده که نسبت به مدت مشابه از 77 درصد رشد برخوردار شده است.

عسکری ادامه داد: در حوزه مالیات‌های مستقیم میزان درآمدها 15 درصد رشد کرده و در واقع 78 درصد محقق شده است.

آماده سازی زیرساخت طرح جامع مالیاتی در یک سال و نیم گذشته

معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی در ادامه با اشاره به آماده سازی زیرساخت طرح جامع مالیاتی طی یک سال و نیم گذشته گفت: مرحله بعد ایجاد مراکز داده بود که خوشبختانه مرکز داده تهران که اصلی‌ترین مرکز به شمار می رود آماده شده و به مرحله بهره برداری رسیده است.

وی با اشاره به اجرای طرح جامع به صورت آزمایشی در خرداد ماه گفت: امروز در مرحله سوم پیاده سازی طرح جامع هستیم.

معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان این‌که برای اجرای طرح جامع مالیاتی به خویشتن‌داری و سعه صدر دست اندرکاران نیاز داریم، گفت: در راستای پیاده‌سازی طرح جامع گام‌های مختلفی را باید برداریم و بخشی از کارها بعد از نصب نرم افزار انجام می‌شود.

پایان 94 انتهای طرح جامع مالیاتی

عسکری با اشاره به این‌که حدود چهار میلیون و 900 هزار اظهارنامه دریافت کرده‌ایم، گفت: اگر مشاغل مربوط به حوزه خودرو را کنار بگذاریم سه میلیون و 500 هزار مودی باید ثبت نام شوند که تاکنون ثبت نام سه میلیون و 200 هزار مودی انجام شده و برای اجرای طرح کامل باید سایر مودیان نیز ثبت نام شوند.

وی پایان سال 94 را زمان انتهای طرح جامع مالیاتی اعلام و اظهار کرد: براساس برنامه‌ریزی انجام شده پیاده‌سازی طرح جامع به دو سال زمان نیاز دارد و در هر مرحله پیاده‌سازی در هر ممیز خود 15 نفر به عنوان سیستم استقرار مشغول به کار هستند.

رییس کل سازمان امور مالیاتی کشور با اشاره به این‌که کار به صورت پایلوت در سه استان تهران، کرمانشاه و اصفهان آغاز شده و طی سال آینده در هفت اداره کل دیگر آغاز می‌شود گفت: در فاز سوم کار به صورت همزمان در سه اداره کل کشور انجام می‌شود.

کاهش 15 درصد فرار مالیاتی در پایان طرح جامع

عسکری با اشاره به این که در پایان طرح بخش اعظمی از درآمدهای مالیاتی ناشناخته شناسایی می‌شود گفت: 25 درصد فرار مالیاتی داریم که با اجرای طرح به 10 درصد کاهش می‌یابد که گام بزرگی است.

به گفته وی، فرار مالیاتی پروسه پیچیده‌ای است و روش برخورد فراریان از پرداخت مالیات با تغییر سیستم تغییر می‌کند اما باید توجه کرد که کشورهای پیشرفته نیز 10 درصد فرار مالیاتی دارند.

هزینه 300 میلیارد تومانی برای اجرای طرح جامع

معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی با اشاره به این‌که تهیه نرم افزار توسط یک شرکت فرانسوی انجام می‌شود، افزود:‌برای اجرای طرح جامع تاکنون 300 میلیارد تومان هزینه کرده‌ایم و مبلغ قرارداد با شرکت فرانسوی نیز 33 میلیون یورو است.

آغاز رایزنی برای تدوین لایحه بودجه 93 با دستگاه‌های درآمدی

عسکری در ادامه به آغاز رایزنی برای لایحه بودجه سال 93اشاره و خاطرنشان کرد: در هفته گذشته معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی جلسه‌ای را با بخش‌های مختلف درآمدی کشور مانند گمرک، وزارت نفت، سازمان خصوصی سازی و ... تشکیل داد و مفروضاتی در مرحله مقدماتی به منظور هماهنگی مطرح شد و بنا شد هر سازمان روی مفروضات مطرح شده کار کند تا برآوردها و پیش بینی های لازم برای تدوین لایحه بودجه سال آینده توسط دستگاه‌ها تهیه شود.

به گفته رییس کل سازمان امور مالیاتی کشور ، کار در زمان خوبی آغاز شده و اگر معاونت برنامه ریزی کار را با همین روند پیش ببرد لایحه بودجه به موقع به مجلس ارائه می‌شود.

بررسی لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم

وی در ادامه درباره لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم که سال گذشته به مجلس شورای اسلامی ارائه شد، گفت: این لایحه کماکان در مجلس مطرح و در کمیسیون اقتصادی بررسی می‌شود و در این راستا امروز جلسه‌ای با حضور وزیر امور اقتصادی و دارایی با کمیسیون اقتصادی داریم تا بررسی لایحه سرعت بگیرد و پیش از بررسی لایحه بودجه لایحه آن در صحن علنی بررسی شود.

ارائه 97 درصد اظهارنامه‌ها به صورت الکترونیکی

عسکری در ادامه با اشاره به این‌که 97 درصد اظهارنامه‌ها به صورت الکترونیکی و سه درصد به صورت دستی و پستی ارائه شده است، گفت: نظام پرداخت آنلاین اکنون وجود دارد اما با پیاده سازی طرح جامع مالیاتی کلیه پرداخت‌ها به صورت آنلاین خواهد بود.

رییس کل سازمان امور مالیاتی کشور با بیان این‌که 12 هزار نفر اظهارنامه خود را با امضای دیجیتال ارائه کردند، اضافه کرد: تا زمانی که اصلاح قانون مالیات‌ها انجام نشود مودیان باید پرینت اظهارنامه خود را به اداره کل مالیاتی ارسال کنند.

هیچ شرکت ایرانی حاضر به تولید نرم افزار طرح جامع نشد

وی در ادامه درباره واگذاری تهیه نرم افزار طرح جامع به یک شرکت فرانسوی گفت: این شرکت از طریق مناقصه انتخاب شده و با توجه به این که برخی اعلام کردند در کشور امکان تهیه این نرم افزار وجود دارد چهار سال کار متوقف شد اما هیچ شرکت ایرانی حاضر به تولید این نرم افزار نشد.

به گفته عسکری، 360 نفر نیروی ایرانی و خارجی طی سه سال و نیم مشغول تهیه طرح جامع هستند.

طلب بیش از 10 هزار میلیارد تومانی سازمان مالیاتی

معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی در ادامه میزان مطالبات معوق سازمان امور مالیاتی کشور 10 هزار و 512 میلیارد تومان اعلام و اظهار کرد : حدود پنج هزار میلیارد تومان از این مطالبات اصل و مابقی مربوط به جرایم عدم پرداخت مالیات است.

وی در ادامه بدهکارترین استان را استان تهران عنوان و خاطرنشان کرد:‌65 درصد درآمد مالیاتی مربوط به استان تهران است.

ممنوع الخروجی اشخاص حقوقی و غیر دولتی

عسکری با اشاره به این‌که بنا به قانون بودجه سال جاری کسانی که بیش از 500 میلیون تومان بدهی دارند ممنوع الخروج می‌شوند گفت: در واقع در سال جاری کسانی ممنوع الخروج شده‌اند که بدهی آن‌ها بیش از 500 میلیون تومان باشد که در واقع این سقف مربوط به اشخاص حقوقی و غیر دولتی است.

رییس کل سازمان امور مالیاتی کشور ادامه داد: در مورد اشخاص حقیقی همچنان بدهی یک میلیون تومانی باعث ممنوع الخروجی می‌شود.

دریافت مالیات از دلالان مسکن

وی با بیان این‌که تاکنون جلسه ای با وزیر راه و شهرسازی درباره دریافت مالیات از بخش مسکن نداشته‌ایم گفت:‌ البته آمادگی هرگونه برگزاری جلسه در این زمینه را داریم.

معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی افزود: در مورد دلالی بخش مسکن در اصلاحیه قانون مالیات‌های مستقیم بنا شده از افرادی که با بیش از دو بار در سال خرید و فروش مسکن می کنند هر بار پنج درصد مالیات بیشتر تا سقف 50 درصد اخذ شود.

لازمه دریافت مالیات از خانه‌های خالی وجود اطلاعات املاک است

عسکری در ادامه با بیان این‌که دریافت مالیات از خانه‌های خالی داستان کهنه‌ای شده است گفت: اجرای این طرح نیاز به یک الزام اساسی دارد و آن در دست بودن اطلاعات املاک و مستغلات به صورت کامل است که اکنون وجود ندارد.

عدم پرداخت مالیات از سوی طلافروشان

رییس کل سازمان امور مالیاتی کشور در ادامه با بیان این‌که درباره دریافت مالیات از سکه گفت: در حال حاضر سکه جدید پیش فروش نمی‌شود اما از محل مالیات بر ارزش افزوده سکه‌های پیش فروش شده بیش از 124 میلیارد تومان درآمد داشتیم.

وی در ادامه با اشاره به این‌که اعلام کردیم که از سکه‌های موجود در بازار مالیات اخذ نشود گفت: این امر می‌توانست باعث شود که مردم مورد سوءاستفاده قرار گیرند.

به گفته او، طلافروشان به اندازه‌ای که مالیات دریافت می‌کنند، مالیات نمی‌دهند، بنابراین به دنبال افزایش رسیدگی ها دراین زمینه هستیم.

رییس کل سازمان امور مالیاتی کشور در ادامه درباره ادامه فعالیتش در این سازمان، گفت: دلیل ندارد که با عوض شدن دولت‌ها همه مدیران عوض شوند و بنده همچنان در این سازمان مشغول به کار هستم.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۱۴ مهر ۱۳۹۲ / ۱۲:۲۳
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 92071408903
  • خبرنگار :