با گذشت دو دهه از کشف نخستین سیاره بیگانه فراخورشیدی، تعداد سیارات تأیید شده به رقم یک هزار نزدیک شد.
به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، نخستین سیاره فراخورشیدی دو دهه پیش کشف شد، اما تأیید این سیاره بیگانه در حال چرخش بدور یک ستاره عادی مانند خورشید تا سال 1995 میلادی بطول انجامید.
برای کشف سیارات خارج از منظومه شمسی از تکنیک های مختلف شامل ابزار روی زمین یا تلسکوپ های فضایی استفاده می شود.
از مجموع پنج پایگاه داده مسؤول جمعآوری اطلاعات سیارات فراخورشیدی، در چهار پایگاه تعداد سیارات بیگانه تا 26 سپتامبر (چهارم مهر) به بیش از 900 سیاره رسیده است.
پیش بینی میشود که یک هزارمین سیاره بیگانه ظرف چند روز آینده کشف شود.
این پنج پایگاه داده اصلی شامل: دایره المعارف سیارات فراخورشیدی با 986 سیاره، کاتالوگ سیارات بیگانه دانشگاه پورتو ریکو با 986 سیاره، آرشیو سیارات بیگانه ناسا با 905 سیاره، پایگاه داده سیارات بیگانه اوربیت با 732 سیاره و کاتالوگ سیارات بیگانه اوپن با 948 سیاره هستند.
گروهی از اخترشناسان سال 2012 اعلام کردند که هر ستاره کهکشان راه شیری بطور متوسط میزبان 1.6 سیاره بیگانه است و این به معنای وجود 160 میلیارد سیاره فراخورشیدی است.
پیش بینی می شود که بیشترین تعداد سیارات بیگانه در آینده بوسیله تلسکوپ فضایی کپلر ناسا کشف شوند؛ این تلسکوپ تاکنون موفق به شناسایی سه هزار و 588 سیاره فراخورشیدی شده است که تنها وجود 151 سیاره مورد تأیید قرار گرفته اند.
انتهای پیام