جمعی از حامیان اخوانالمسلمین مصر با برگزاری تظاهراتی موضع شیخ الازهر را در حمایت از دولت جدید مصر محکوم کردند. این درحالی است که ائتلاف ملی حمایت از مشروعیت در فراخوانی از مردم مصر خواست تا در تظاهرات میلیونی امروز (سه شنبه) شرکت کنند.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نقل از پایگاه اینترنتی شبکه خبری الجزیره، دانشجویان نهادها و موسسات وابسته به الازهر، روز دوشنبه با تجمع در مقابل مقر الازهر، مخالفت خود را با مواضع احمد طیب، شیخ الازهر در حمایت از دولت جدید مصر که از آن با عنوان "دولت کودتاچیان" یاد میکردند، اعلام کردند.
همچنین در راهپیمایی دیگری در قاهره، حامیان اخوان المسلمین با سردادن شعارهایی، بار دیگر بازگشت مشروعیت را خواستار شده و موضع وزارت کشور مصر را در قبال مخالفان "کودتا" محکوم کردند.
در همین حال، طرفداران اخوان المسلمین در جریان دومین هفته تظاهرات موسوم به "جوانان ستون انقلاب هستند" در شهر المنیا تظاهراتی را برگزار کرده و طی آن آزادی بازداشتشدگان مصری را خواستار شدند.
نیروهای امنیتی مصر نیز در ادامه موج بازداشت اعضای اخوان المسلمین، تعدادی از رهبران این گروه را در پنج استان این کشور به اتهام تحریک به خشونت بازداشت کردند.
مایکل باک، سفیر آلمان در قاهره در کنفرانسی مطبوعاتی اعلام کرد که بیشتر اعضای اخوان المسلمین دست به فعالیتهای مسالمت آمیز میزنند و مسئولان مصری باید افرادی را که ثابت شده است به خشونت تحریک کردهاند، براساس قانون محاکمه کنند.
وی در عین حال متوسل شدن نیروهای امنیتی مصر به خشونت بیش از حد در متفرق کردن تظاهرکنندگان در میدانهای "رابعة العدویة" و "النهضة" را محکوم کرد.
سفیر آلمان در قاهره در پاسخ به این سئوال که چرا اخوان المسلمین در لیست سازمانهای تروریستی قرار نگرفته است، گفت: بیشک برخی هستند که به خشونت تحریک میکنند، اما ما براین باور هستیم که بیشتر اعضای اخوان المسلمین صلح طلب هستند و ما در آلمان میان این امور تفاوت قائل هستیم.
از سوی دیگر، ائتلاف ملی حمایت از مشروعیت، متشکل از گروههای اسلامگرا و حامی اخوانالمسلمین با صدور فراخوانی مردم این کشور را برای شرکت در تظاهرات میلیونی که امروز (سهشنبه) در قاهره برگزار میشود، دعوت کرد.
قرار است این تظاهرات از مقابل دانشگاه قاهره آغاز شود و راهپیماییهای دیگری نیز پس از اقامه نماز عصر از مقابل مساجد جامع در پایتخت مصر برگزار شوند.
از سوی دیگر، مرکز توسعه بینالمللی در گزارشی در خصوص شاخص دموکراسی در مصر اعلام کرد: در هفته نخست از سال جاری تحصیلی بیش از 233 اعتراض دانشجویی در دانشگاهها و مدارس مصر برگزار شده است که 60 درصد از این اعتراضها بنا به دلایل سیاسی بوده است.
مرکز مذکور در گزارش خود از بازداشت دانشجویان و اساتید دانشگاههای مصر به دلایل سیاسی، انتقاد کرد.
انتهای پیام