100 رمان برتر انگلیسی‌زبان؛ «سیر و سلوک زائر» در رتبه اول

رمان معروف «سیر و سلوک زائر» در رتبه نخست بهترین رمان‌های تاریخ ادبیات انگلیس از نگاه روزنامه گاردین قرار گرفت.

رمان معروف «سیر و سلوک زائر» در رتبه نخست بهترین رمان‌های تاریخ ادبیات انگلیس از نگاه روزنامه گاردین قرار گرفت.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، روزنامه «گاردین» در گزارشی که به مرور در حال تکمیل است، فهرستی از 100 رمان‌ برتر تاریخ ادبیات انگلیس را معرفی می‌کند که «سیر وسلوک زائر» نوشته «جان بانیان» در رتبه اول دیده می‌شود.

این شاهکار ادبی پس از انجیل، بزرگترین گستره‌ی خوانندگان انگلیسی‌زبان را از آن خود کرده و بیشترین تاثیر را روی نویسندگان نسل‌های بعد گذاشته است. از میان معروفترین چهره‌هایی که تحت تاثیر این رمان ادبیات تعلیمی قرار گرفتند می‌توان به «شارلوت برونته»، «ویلیام تکری»، «مارک تواین»، «سی.اس. لوییس»، «جان اشتاین‌بک» و «انید بلایتون» اشاره کرد.

سیر و سلوک زائر

«سیر و سلوک زائر» نخستین اثر چاپ شده در هالبورن بود که سال 1678 در 191 صفحه عرضه شد. پس از فروش بسیار موفق این کتاب، چاپ دوم آن به همراه بخش‌هایی اضافه شده‌، پیش از به پایان سال روانه‌ بازار کتاب شد.

در سال 1679 سومین چاپ آن منتشر شد و تا زمان درگذشت بانیان در سال 1688، بارها تجدید چاپ شد. دومین جلد «سیر و سلوک زائر» در سال 1684 به زیر چاپ رفت. حاصل عمر بانیان که یک پروتستان سختگیر بود‌، هیچ‌گاه از چرخه‌ی چاپ خارج نشده و تا کنون به بیش از 200 زبان دنیا برگردانده شده است.

بانیان نوشته‌هایش را با موعظه آغاز و به داستان ختم می‌کرد. همچون بسیاری از رمان‌های پرطرفدار، داستان‌های «سیر و سلوک زائر‌«، تلفیقی از واقعیت و تخیل نویسنده هستند. هریک از این سلسله داستان‌ها برگرفته از قصه‌های کهن‌، خواب‌های بانیان و یا ماجراهای دنیای واقعی بوده‌اند.

موضوع این کتاب درباره‌ی فدیر است که با یک خواب می‌فهمد که باید از شهری که در آن هست (شهر فنا) سفر کند و به شهر آسمانی برود. ماجراهای معنوی و هدفداری در این راه برای او رخ می‌دهد تا او در مسیر کمال رشد پیدا کند.

جان بانیان

به گزارش گاردین،‌ شاهکار بانیان شخصیت‌های داستانی فراموش‌نشدنی همچون «آقای وردلی وایزمن»، «لرد هیت‌گود» و «آقای استند فست» را به خوانندگان ادبیات انگلیسی معرفی کردند که بنابر ویژگی‌های ادبیات کلاسیک هریک را می‌توان یک خصیصه‌ انسانی دانست. همین خصوصیت بود که موجب می‌شد طیف وسیعی از خوانندگان با شخصیت‌های این کتاب همزادپنداری کنند و خود را در ماجراهای آن‌ها درگیر کنند.

جان بانیان

داستان یک مرد در جست‌وجوی حقیقت، موضوع غالب بسیاری از این قصه‌هاست. بانیان وجه تمایز درخشانی با دیگر نویسندگان هم‌عصرش داشت و آن گوش شنوا برای ریتم‌های ادبیات محاوره و سود بردن از آن در دیالوگ‌های بین شخصیت‌های کتابش بود. در یک کلام باید گفت داستان‌های بانیان ساده و باورپذیر بودند، اما نثر و سبک برجسته‌ی او بود که کارش را به اثری فرازمان طی قرن‌های گذشته بدل کرده است.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۹ مهر ۱۳۹۲ / ۰۹:۱۱
  • دسته‌بندی: ادبیات و کتاب
  • کد خبر: 92070905616
  • خبرنگار : 71413