امروز روز جهانی قلب است، هشدارهایی که حکایت از ناراحتیاش دارد را دریابیم.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه ایلام، امروزه با افزایش زندگی ماشینی و گسترش مواد صنعتی، ابتلای افراد به بیماریهای قلبی و عروقی رو به فزونی است و توجه به عوامل پیشگیرانه این امراض از ضروریات عصر کنونی است. بیماری های قلبی و عروقی به عنوان اولین عامل مرگ و میر در جهان در سنین 45 تا 65 سال یعنی افراد شاغل بروز میکند و متأسفانه تاکنون جان افراد زیادی را گرفته است لذا توجه ویژه به امر پیشگیری امراض قلبی و عروقی در سطوح مختلف میتواند زمینه سلامتی افراد جامعه را فراهم کند.
دکتر«مازیار طهماسبی» مسئول بهداشت و درمان شهرستان آبدانان در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه ایلام، با اشاره به روز جهانی قلب، گفت: با توجه به نامگذاری هفتم مهرماه به نام روز جهانی قلب و اهمیت موضوع مسائل پیشگیری از امراض قلبی و عروقی در سطح شهرستان، کارگاه آموزشی با هدف شناسایی عوامل خطرآفرین و مضر برای قلب و عروق افراد و راهکارهای پیشگیری از این امراض در شهرستان برگزار شد.
وی گفت: در این کارگاه آموزشی یکروزه، تعداد 200 نفر از کارشناسان حوزه بهداشت و درمان شهرستان شرکت کرده و با عوامل مختلف افزایش بیماریهای قلبی و عروقی در سطح دنیا و راهکارهای پیشگیری آن آشنا شدند.
طهماسبی با اشاره به عوامل خطر بیماریهای قلبی و عروقی، ادامه داد: فشار خون بالا و دیابت دو عامل مهم در افزایش بیماری های قلبی و عروقی میباشد که به منظور پیشگیری و کنترل این بیماریها، برنامه مراقبت از افراد بالای 30 سال در سطح 19 روستای شهرستان آبدانان اجرا میشود.
وی در ادامه با اشاره به شناسایی افراد مبتلا به فشار خون بالا و دیابت در سطح شهرستان، اظهارکرد: تاکنون تعداد 778 نفر به فشار خون بالا و 186 نفر بیمار دیابتی در سطح شهرستان شناسایی و تحت مراقبتهای حوزه بهداشت و درمان قرار دارند.
این مسئول به آلودگی هوا و وجود ریزگردها در بروز این نوع بیماریها هم اشاره کرد و گفت: نفس کشیدن در هوای آلوده و ناسالم باعث کمبود اکسیژن و هوای سالم در ریهها و سپس جمع شدن عروق قلب و در نهایت زیاد شدن فشار سرخرگها میشود که در نتیجه، قلب برای جریان خون در ریهها باید فشار بیشتری وارد کند که این کار منجر به افزایش ضربان قلب و فشار کاری بیشتر آن میشود.
وی افزود: ناراحتیهای عصبی و استرسها که باعث کاهش آدرنالین و افزایش فشار خون میشوند نیز از دیگر عللی است که هر فرد باید مهارت و مکانیزمهای مهار این استرسها و فشارهای عصبی را در زندگی خود اجرا کند.
دکتر «پرهام صادقی پور» متخصص قلب و عروق نیز گفت: در سطح جهان، سالیانه 17 میلیون نفر به خاطر بیماریهای قلبی و عروقی جان خود را از دست میدهند.
وی عنوان کرد: طبق آمار جهانی، به ازای هر 3 زن یک نفر و به ازای هر 2 مرد یک نفر مبتلا به بیماریهای قلبی و عروقی است که توجه به امر پیشگیری امراض و قلبی باید در سطح جامعه فرهنگ سازی شود.
این متخصص همچنین با اشاره به عوامل بروز بیماریهای قلبی و عروقی، گفت: کم تحرکی یکی از مشکلات شایع در سراسر دنیا است که در سال 2002 از سوی مجمع عمومی سازمان بهداشت جهانی، کم تحرکی و تغذیه ناسالم را به عنوان مهمترین عوامل ابتلا به بیماریهای قلبی اعلام شد و با توجه به افزایش زندگی شهرنشینی، انجام ورزشهای ساده و روتین میتواند از ابتلا به این دسته از بیماریهای قلبی و عروقی جلوگیری کند.
به گفته صادقی پور، احساس نارحتی در قفسه سینه، فشار یا درد در پشت جناغ سینه، احساس ناراحتی و درد در دو بازو، پشت گردن و پشت معده، احساس تنگی نفس که همراه یا بدون درد قفسه سینه صدری باشد، ضعف و خستگی که توجیهی برای آن نباشد، عصبانیت غیر معمول، عرق سرد، تهوع، استفراغ و احساس سبکسری از علائم هشدار حملههای قلبی است.
صادقی پور با اشاره به عوامل پیشگیرانه امراض قلبی و عروقی، خاطرنشان کرد: ورزشهای هوازی از قبیل پیاده روی تند دویدن نرم شنا و دوچرخه سواری، عدم استعمال به سیگار، عدم مصرف روغنهای جامد خوراکی که از اسیدهای چرب اشباع هستند، استفاده مناسب و به اندازه نمک و مصرف 3 گرمی آن در روز، حفظ آرامش، استراحت کافی و خواب 6 تا 8 ساعته، مصرف میوه و سبزیها که دارای ویتامینها و فیبر زیاد هستند، مسواک زدن، مصرف امگا 3، ویتامینهای آنتی اکسیدان و نشاط و شادابی از مهمترین عواملی هستند که در پیشگیری بیماریهای قلبی و عروقی نقش بسزایی دارند.
گزارش از وحید حاجیان خبرنگار ایسنا، منطقه ایلام
انتهای پیام