به یاد سه کوهنورد مفقود شده ایران در برودپیک انجام شد

صعود به قله 3964 متری توچال با دوچرخه!

اعضای تیم باشگاه کوهنوردی و اسکی دماوند با صعودی کم نظیر به توچال با دوچرخه یاد و خاطره سه کوهنورد مفقود شده ایران در برودپیک را گرامی داشتند.

اعضای تیم باشگاه کوهنوردی و اسکی دماوند با صعودی کم نظیر به توچال با دوچرخه یاد و خاطره سه کوهنورد مفقود شده ایران در برودپیک را گرامی داشتند.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، شش نفر از اعضای باشگاه کوهنوردی و اسکی دماوند، در اقدامی قابل توجه با دوچرخه های خود به قله 3964 متری توچال صعود کردند تا در روز تولد پویا کیوان (یکی از سه کوهنورد مفقود شده در برودپیک) یاد و خاطره این سه جوان دلیر ایرانی را گرامی بدارند. صعود این شش دوچرخه سوار به قله توچال کافی بود تا تمام کسانی که زیر سایه جان‌پناه فلزی نوک قله آرمیده بودند، لحظاتی خستگی خود را فراموش کنند و توجه‌شان به این شش دوچرخه سوار جلب شود. مگر با دوچرخه هم می شود به قله توچال صعود کرد؟ این سوال مشترک کوهنوردان و خبرنگار ایسنا بود که برای پاسخ آن به سراغ اعضای این تیم رفتیم که آن ها نیز با وجود خستگی بسیار زیاد با خوشرویی پاسخگو بودند.

محمد عصاری نژاد یکی از اعضای هیات مدیره باشگاه کوهنوردی و اسکی دماوند و سرپرست این تیم دقایقی پس از رسیدن به قله توچال درگفت و گو با خبرنگار ورزشی ایسنا اظهار کرد: امسال شصتمین سال تاسیس باشگاه است و ما به یاد فاتحان و گشایشگران مسیر جدید در قله برودپیک تصمیم گرفتیم که ضمن گرامیداشت شصتمین سال تاسیس باشگاه صعودی به قله توچال داشته باشیم. به پاس تلاش فوق العاده کوهنوردان عزیزمان در برودپیک که اواخر تیرماه در مسیر بازگشت دچار سانحه شدند این کار هرچند خیلی کوچک را برایشان انجام دادیم.

سرپرست این تیم درباره مسیر صعود گفت: از امامزاده داوود 25 کیلومتر تا قله توچال را رکاب زدیم. ساعت 7 صبح راه افتادیم و ساعت دو بعد از ظهر موفق به صعود به قله توچال شدیم.

عکس : مصطفی معدنی ثانی

وی درباره فعالیت های باشگاه کوهنوردی و اسکی دماوند نیز گفت: باشگاه در سال 1332 تاسیس شده و حدود ده سال است که رشته دوچرخه سواری کوهستان هم در زمره فعالیت های باشگاه قرار گرفته است که افراد زیادی در ماده های مختلف این رشته مانند دان هیل، کوهستان، مسافرتی و ... در داخل و خارج کشور برنامه هایی داشته اند.

عصاری نژاد درباره سختی صعود به کوه با دوچرخه و مشکلات آن گفت: کوهنوردی با دوچرخه انرژی بسیار بیشتری نسبت به کوهنوردی عادی مصرف می کند. شما وقتی از یک مسیر نرمال و به شکل عادی صعود می کنید بدن خود را با شیب و دیگر عوامل تطبیق می دهید و صعود می کنید، اما با دوچرخه هنگام عبور از مسیرهای مختلف پستی بلندی ها عبور از رودخانه، طی کردن شیب های تند سختی های زیادی را تجربه می کنید. به همین دلیل ما برنامه های سنگین مانند این برنامه را زمانی اجرا می کنیم که یا در تمرین استقامتی هستیم یا قرار است در آینده نزدیک برنامه دیگری داشته باشیم. مثلا بچه ها در حال حاضر تمرین می کنند تا در یک برنامه کویری شش روز در کویر رکاب بزنند.

وی ادامه داد: همان طور که گفتم این گونه برنامه ها به دلیل سختی اش بسیار خاص است و بیشتر با هدف این انجام می شود که در آینده برنامه های استقامتی انجام شود.

سرپرست تیم صعود کننده به توچال درباره توجه جوانان به ورزش و تاثیر آن در سلامتی گفت: خیلی از مشکلاتی که داریم به خودمان بر می گردد. متاسفانه اگر می بینید که جوانان چندان علاقه ای به ورزش یا حداقل ورزش حرفه ای ندارند دلیل آن گران بودن تجهیزات و امکانات است که باعث می شود یا به ورزش روی نیاورند یا در سطح بسیار پایین به آن بپردازند. من کوچک تر از آن هستم که به کسی توصیه ای کنم اما واقعا به دلیل این که کوه در دل طبیعت است آرامش عجیبی در آن وجود دارد و من مطمئنم اگر کسی به طبیعت علاقه داشته باشد، یک بار که کوهنوردی را امتحان کند، به این ورزش علاقمند می شود. فقط کافی است استارت آن زده شود.

وی درباره برنامه های دیگر این گروه نیز گفت: پنج شنبه تولد پویا کیوان بود و قرار است جمعه به همراه خانواده کیوان به قله چین کلاغ صعود کنیم. هفته آینده نیز برنامه صعود به قله سیچال را داریم که من همین جا از طرف باشگاه کوهنوردی دماوند از همه عزیزان و علاقمندان دعوت می کنم که در این برنامه شرکت کنند و حتی اگر توانایی صعود ندارند می توانند در محوطه و دامنه کوه حضور داشته باشند.

انتهای پیام

  • جمعه/ ۵ مهر ۱۳۹۲ / ۱۲:۱۱
  • دسته‌بندی: سایر ورزش‌ها
  • کد خبر: 92070502998
  • خبرنگار :