ابررایانه متعلق به رادیو تلسکوپ «آرایه کیلومتر مربعی» (SKA) با انجام یک میلیون تریلیون محاسبه در ثانیه، دادههای عظیم تولید شده توسط این تلسکوپ را پردازش خواهد کرد.
به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، سیمون راتکلیف از افریقای جنوبی بر این باور است که SKA نهایی دارای یکی از بزرگترین و پیشرفتهترین ابررایانههای جهان خواهد بود و افریقای جنوبی را در خط مقدم توسعه محاسباتی با عملکرد بالا قرار خواهد داد.
این تلسکوپ به پرسشهایی از قبیل چگونگی شکلگیری ستارگان و کهکشانها پس از بیگبنگ، چگونگی عملکرد گرانش و همچنین امکان وجود حیات بر روی سیارههای دیگر پاسخ خواهد داد.
در ماه می سال گذشته تصمیم گرفته شد که ساخت بزرگترین رادیوتلسکوپ جهان بین افریقای جنوبی و استرالیا تقسیم شود و 9 کشور دیگر نیز در حال مشارکت در این پروژه هستند.
در فاز نخست، تلسکوپ بین سالهای 2016 و 2023 در نزدیکی کارنارون واقع در 900 کیلومتری شمال شهر پرت در غرب استرالیا ساخته خواهد شد.
انتظار میرود طی یک دهه عملکرد، این فناوری 50 برابر حساستر از هر رادیوتلسکوپ دیگری باشد.
به گفته راتکلیف، مهندس و ستارهشناس، SKA مولد داده واقعا عظیمی خواهد بود و داده علمی تولیدشده توسط این تلسکوپ باید در اختیار دانشمندان و مراکز پردازنده سراسر جهان قرار گیرد.
مراکز پردازنده داده عظیم باید در ناحیه Northern Cape افریقای جنوبی ساخته شوند و بزرگترین مرکز در منطقه کارو خواهد بود.
نرخ داده خام به حدی بزرگ است که هزینه حرکتدادن این داده به شهر کیپتاون این کشور یا فراتر از آن گران است.
ابررایانه رادیوتلسکوپ مزبور داده را برای کاهش حجم آن و پیش از ارسال آن به دیگر تجهیزات پردازش میکند.
انتهای پیام