فرمانده دانشگاه امام حسین(ع) گفت: استراتژی نیروی دریایی سپاه ایجاد توانمندی واقعی جهت مقابله با دشمن در خلیج فارس است که اکنون به این توانمندی رسیده و دشمن هم از آن آگاه است.
به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، سردار دریادار مرتضی صفاری در گفتوگویی اظهار کرد: چنانچه دشمن بخواهد در خلیج فارس و دریای عمان حرکتی انجام دهد، در مقابل ارتش و سپاه به شدت آسیبپذیر خواهد بود.
فرمانده پیشین نیروی دریایی سپاه با اشاره به اینکه "در زمانی که بوش رئیسجمهور آمریکا بود، تهدیدات نسبت به دوره فعلی در خلیج فارس بیشتر بود"، خاطرشان کرد: در آن مقطع تا حدی بحران و جنگ روانی ایجاد کرده بودند که احساس می کردیم دشمن بطور حتم حمله دریایی خود را انجام می دهد.
صفاری همچنین گفت: تهدیدات به گونهای جا افتاده بود که گفته میشد اگر آمریکا که بزرگترین قدرت نظامی و یگان دریایی دنیا را دارد، اراده کند و یک ناو هواپیمابر به همراه ناوگروههای حمایت کننده آن را به سمت کشوری گسیل کند، روسای کشور مورد هدف دستهایشان را به علامت تسلیم بالا میبرند.
وی افزود: در خلیج فارس با وجود آنکه شاهد بودیم بعضا سه ناو هواپیمابر آمریکایی به همراه ناوگروههایشان به منطقه میآمدند و حتی گاهی یک ناو هواپیمابر انگلستان و ناوگروه همراه آن هم اضافه میشد، با این حال رزمندگان کشورمان از آنها هیچ ابایی نداشتند، زیرا درست است که به ظاهر ارتش قدرتمندی هستند، ولی در حقیقت یک ارتش پوشالی بیش نیستند. در واقع آنها زمانی حمله میکنند که مطمئن شوند کشور هدف آمادگی لازم برای مقابله با آنها را ندارد.
صفاری اضافه کرد: البته وجود تهدید در آبهای گرم جنوب و بحرانهایی که در زمان بوش در خلیج فارس بوجود آمد، موجب شد استراتژی نیروی دریایی سپاه بر اساس ایجاد توانمندی واقعی جهت مقابله با دشمن در خلیج فارس تبیین شود. بر مبنای آن طرح، هریک از شناورها باید سازمانی لازم جهت مقابله با هریک از ناوهای دشمن را داشته باشد، یعنی شناورهایی تعریف کنیم که بتواند با دشمن مقابله کند. به عنوان مثال شناورهای بزرگ ارتش گرچه به موشکانداز، اژدر و توپ مجهز است و 120 نفر هم در هریک از این شناورها فعالیت میکنند، اما چون حدود 130 متر طول دارند، یک سیبل و هدف آسیبپذیر برای دشمن محسوب میشوند.
فرمانده دانشگاه تربیت پاسداری امام حسین(ع)افزود: به همین علت سپاه طرحی ارائه کرد تا شناورهای کوچک حداکثر 30 متری با قابلیت پرتاب موشک و اژدر و شلیک ضد هوایی، داشته باشد و حتی سلاحهای 30 میلیمتری هم پیشبینی کردیم تا در رزم نزدیک بتوانند با دشمن مقابله کنند. بنابراین، طراحی شناورهای کوچک با قابلیتهای بالا که بجای 120 نفر، چهار نفر داشته باشد و از قابلیت یک شناور بزرگ نیز برخوردار باشد، به عنوان الگو و اصول کاربردی نیروی دریایی سپاه تعیین شد.
وی با اشاره به مساله مینهای دریایی نیز اظهار کرد: در رابطه با مینگذاری دریایی هم که از جمله موارد وحشتآفرین برای دشمن است، در خصوص پهپادها، سیستمهای توپخانهای و موشکی ساحل به دریا، کارهای زیادی با وسعت، قدرت و پراکندگی زیاد انجام شده که تا در زمان بحران، شناورهای مخفی و آماده، سریع در زمانهای مختلف به عملیات بپردازند.
صفاری ادامه داد: دشمن تاکنون جرأت نکرده تهدیدات خود علیه ایران را عملی کند؛ چراکه اگر این جرأت را داشت تاکنون تهدیدات خود را عملی میساخت. البته این بازدارندگی هم بواسطه وجود ملتی است که تمام قد برای مقابله با تهدیدات دشمن و حفظ آرمانها و اسلامشان، ایستادهاند.
فرمانده پیشین نیروی دریایی سپاه در پایان گفت: بر این اساس، موضوع تهدیدات و مقابله دریاپایه در مجموعه نیروهای مسلح، جا افتاده و سرمایهگذاریهای خوبی هم در اینباره صورت گرفته است. علاوه بر این، رزمندگان ما نیز حرفهای شدهاند و به قابلیتهای تحسینبرانگیزی دست یافتهاند.
انتهای پیام