رییس کل بانک مرکزی خبر داد

به کف رسیدن قیمت ارز/ نرخ سود منطقی می‌شود

نرخ ارز در شرایط فعلی منطقی است و دلیلی برای کاهش بیشتر آن وجود ندارد و در حال حاضر نرخ ارز نرخ کف است.

نرخ ارز در شرایط فعلی منطقی است و دلیلی برای کاهش بیشتر آن وجود ندارد و در حال حاضر نرخ ارز نرخ کف است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، ولی الله سیف صبح امروز در نشست صبحانه کاری با اعضای اتاق ایران حاضر شد و اظهار کرد:‌در این جلسه با اعضای اتاق ایران درباره مسائل تولید و اقداماتی که در نظام بانکی انجام شده و یا در حال انجام است مذاکراتی انجام شد.

وی افزود: فرصتی ایجاد شد تا از نزدیک مسائلی که فعالان اقتصادی با آن روبرو هستند آشنا شوند و این امر مبنایی برای اقدامات بعدی که در نظام بانکی انجام شود خواهد بود.

گشایش اعتبار اسنادی با 30 درصد مبلغ

رییس کل بانک مرکزی در ادامه به دو بخش نامه تاثیرگذار در سیستم بانکی طی روزهای اخیر اشاره و خاطرنشان کرد: هدف نهایی از بازنگری مقررات تسهیل و رفع موانع تولید است.

سیف در ادامه به بخش نامه ابلاغ شده توسط بانک مرکزی تجدیدنظر درباره به گشایش اعتبارات اسنادی اشاره کرد وگفت: در گذشته گشایش دهنده اعتبار پس از ثبت سفارش باید صد درصد معاملات اعتبارات را تامین و از طریق بانک مرکزی برای کسب مجوز می کرد و از طریق پورتال ارزی کسب اجازه کرده و از طریق بانک مرکزی صد درصد مبلغ را پرداخت می کرد.

وی افزود:‌با بخش نامه جدید واردکنندگان تنها 30 درصد معادل اعتبار ارزی لازم را پرداخت می کند و مجوز برای 70 درصد مابقی بانک مرکزی صادر می کند اما در زمان بازپرداخت 70 درصد نرخ روز مرکز مبادلات مبنای عمل قرار خواهد گرفت.

وی گفت: البته افرادی که تمایل داشته باشند نگران نوسانات نرخ ارز باشند، می توانند مبلغ بیشتری نسبت به 30 درصد تعیین شده را پرداخت کنند.

یک سوم ممنوع الاخروج‌ها رفع می شود

رییس کل بانک مرکزی در ادامه به بخش نامه‌ای که طی امروز و فردا ابلاغ می‌شود اشاره و خاطرنشان کرد: در لیست ممنوع الاخروج نظام بانکی تجدیدنظر صورت گرفته و یک سوم از مشمولان ممنوع الاخروج رفع شده است.

وی در ادامه با بیان این‌که بانک مرکزی در راستای تجدیدنظر لیست ممنوع الاخروج‌ها مصمم است گفت: تا جایی که امکان باشد در این زمینه تجدیدنظر می کنیم که ممنوع الاخروج که از جمله محرومیت‌ها حقوق شهروندی است لغو شود.

وی افزود:در باقی موارد بررسی انجام می شود در صورتی که بانک‌های مربوطه مدارک لازم برای ضرورت استمرار به ممنوع الاخروج‌ها ارائه ندهند این مسئله رفع خواهد شد.

رییس کل بانک مرکزی تاکید کرد: ترجیح بانک مرکزی این است که ارتباط بانک‌ها با مشتریان خود در مورد مطالبات از طریق اعتبارسنجی باشد.

رفع ابهامات بخش نامه‌های موجود با تشکیل کارگروه‌هایی در بانک مرکزی

سیف در ادامه به تشکیل کارگروهی در بانک مرکزی برای رفع ابهامات و بازنگری بخش نامه‌های ارزی اشاره و خاطرنشان کرد: هدف از این اقدام شفاف سازی در مورد بخش نامه‌های متناقضی است که در نظام بانکی وجود دارد.

رییس کل بانک مرکزی به تشکیل کارگروهی در معاونت اقتصادی بانک مرکزی برای رفع ابهامات اعتباری اشاره و خاطرنشان کرد: همچنین در بخش نظارت بانک مرکزی نیز کارگروهی تشکیل شده تا بخش نامه‌های موجود مورد بازنگری قرار گیرد که یکی از این بخش نامه‌ها مربوط به ذینفع واحد است و به زودی تسهیلاتی ایجاد می‌شود.

به دنبال منطقی کردن نرخ سود از طریق کاهش تورم هستیم

رییس کل بانک مرکزی در ادامه درباره تعیین نرخ سود بانکی گفت: قبلا هم اعلام کردیم که سیاست‌های فعلی دولت کنترل تورم است و به دنبال آن هستیم با ایجاد تعادل در بازار و متعادل شدن شرایط اقتصادی نرخ تورم و سود بانکی با هم در تعامل و تناسب قرار بگیرند.

به گفته سیف،‌ از طریق نزدیک کردن نرخ‌ها نرخ سود منطقی خواهد شد.

گشایش اعتبارات اسناد داخلی با دقت نظر بیشتری در حال انجام است

وی درباره مشکلات گشایش ال.سی پس از سو استفاده مالی ایجاد شده طی سال‌های اخیر اظهار کرد:گشایش ال.سی داخلی در نظام بانکی متوقف شده بود اما بازنگری صورت گرفته و شرایط کنترلی بیشتر اکنون ال.سی داخلی صادر می‌شود.

به گفته رییس کل بانک مرکزی، بخش نامه جدید بانک مرکزی مربوط به گشایش اعتبارات اسنادی خارجی است.

رفع تحریم سوییفت مسئله پیچید‌ه‌ای نیست

سیف در پاسخ به سوالی مبنی بر مسائل مطرح شده درباره رفع تحریم سوییفت گفت: رفع تحریم سوییفت مسئله پیچیده ای نیست پیش از این در پی تحریم ها جایگزین‌های لازم در نظام بانکی ایجاد شده بود اما در صورتی که سوییفت بخواهد رفع تحریم کند مشکل خاصی وجود ندارد.

نرخ فعلی ارز منطقی است

رییس کل بانک مرکزی در ادامه درباره چگونگی تغییر نرخ ارز گفت:‌هیچ دلیل خاصی برای تغییر نرخ ارز وجود ندارد و آنچه که باعث کاهش نرخ ارز شده خوشبینی و آثار روانی است.

اانتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۲ مهر ۱۳۹۲ / ۱۰:۰۱
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 92070201005
  • خبرنگار :