مشروح دیدار ظریف و اشتون در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل

محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان که به منظور شرکت در شصت و هشتمین اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک به سر می‌برد، روز دوشنبه با کاترین اشتون، مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپایی دیدار و گفت‌وگو کرد.

محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان که به منظور شرکت در شصت و هشتمین اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک به سر می‌برد، روز دوشنبه با کاترین اشتون، مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپایی دیدار و گفت‌وگو کرد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دو طرف در این دیدار ضمن انجام مذاکرات سازنده، توافق کردند نشست ایران و 1+5 در سطح وزیران امور خارجه روز پنج‌شنبه در نیویورک و نشست بعدی وزیران ایران و 1+5 در ماه آینده در ژنو انجام شود.

ظریف در این دیدار با اعلام آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای انجام مذاکرات هدفمند در چارچوب زمانی مشخص پیرامون مساله هسته‌یی، تصریح کرد، اگر واقعیت‌های ایران امروز مدنظر قرار گیرد، مساله هسته‌یی قابل حل است.

او با اشاره به فضای به‌وجود آمده در ایران پس از انتخابات اخیر، گفت لازم است از این فرصت و فضای مناسب استفاده کرد و می‌توانیم مرحله جدیدی را در مذاکرات آغاز کنیم.

وزیر امور خارجه با اشاره به وجود بی‌اعتمادی عمیق میان دو طرف، وجود اراده سیاسی در قبال مساله هسته‌یی را مهم خواند و اعتمادسازی و رفع نگرانی‌ها را اولین گام اساسی در این ارتباط توصیف کرد.

وی ضرورت ترسیم یک چشم‌انداز واقعی در تنظیم یک چارچوب زمانی مشخص برای انجام یک مذاکرات هدفمند را یادآور شد.

ظریف در عین حال تاکید کرد که نمی‌توان مردم ایران را از حق قانونی برخورداری از فن‌آوری هسته‌یی صلح‌آمیز و حق غنی‌سازی در ایران محروم کرد.

اشتون نیز در این دیدار مجددا انتصاب ظریف به سمت وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی را تبریک گفت.

وی تصریح کرد: ما نیز همانند شما برای حل مساله هسته‌یی ایران مصمم هستیم و اعتقاد داریم که این امر قطعا امکان‌پذیر است.

اشتون با اشاره به اهمیت وجود اعتماد متقابل، ضرورت یافتن راه‌های اعتمادسازی متقابل را مورد تاکید قرار داد و گفت: چنان چه عزم لازم وجود داشته باشد، کلیه مسائل دو طرف در یک جدول زمانی منطقی قابل حل است.

در این دیدار دو طرف درباره سایر موضوعات مورد علاقه از جمله روابط ایران و اتحادیه اروپایی، همکاری در زمینه مسائل منطقه‌یی و بین‌المللی از جمله بحران‌های جاری، سلاح شیمیایی و سلاح‌های کشتار جمعی تبادل نظر کردند.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۱ مهر ۱۳۹۲ / ۲۲:۴۴
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 92070100826
  • خبرنگار :