درخواست دیده‌بان حقوق بشر از دولت‌ها برای محافظت از حریم خصوصی افراد

دیده‌بان حقوق بشر از دولت‌های جهان خواست تا با توجه به افزایش استفاده از برنامه‌های جاسوسی در سطح اینترنت، قوانین و سیاست‌هایی را بکار گیرند تا بیش از پیش از حریم خصوصی افراد در اینترنت محافظت شود.

دیده‌بان حقوق بشر از دولت‌های جهان خواست تا با توجه به افزایش استفاده از برنامه‌های جاسوسی در سطح اینترنت، قوانین و سیاست‌هایی را بکار گیرند تا بیش از پیش از حریم خصوصی افراد در اینترنت محافظت شود.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دیده‌بان حقوق بشر اعلام کرد: گسترش ارتباطات دیجیتال همزمان با افزایش رقابت کشورها بر سر قدرت، سبب شده تا برنامه‌های جاسوسی گسترده‌تر و به‌روزتر شوند.

اما دولت‌ها با بهره‌گیری از قوانین قدیمی به خود اجازه می‌دهند به طور فزاینده‌ای در ارتباطات عموم مردم دخالت کنند و سرک بکشند.

این سازمان هشدار داد: رسوایی‌های جدید آمریکا و انگلیس در مورد استفاده از برنامه‌های جاسوسی نشان دهنده‌ این است که محافظت از حریم خصوصی همزمان با تکنولوژی‌ پیشرفت نکرده است.

دیده‌بان حقوق بشر از دولت‌ها خواست برنامه‌های جاسوسی خود را مورد بازبینی قرار دهند و به قواعدی که این سازمان در این رابطه در نظر گرفته است عمل کنند. این سازمان همچنین توجه به توصیه‌های گزارشگر ویژه سازمان ملل در خصوص آزادی بیان را خواستار شد.

ناوی پیلای کمیسیونر عالی حقوق بشر سازمان ملل هفته گذشته در بیانیه خود به مناسبت آغاز بیست و چهارمین نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل در ژنو نسبت به افزایش برنامه‌های جاسوسی به‌ویژه در آمریکا و انگلیس ابراز نگرانی کرد و از تمام دولت‌ها خواست تا حتی در شرایط خاص و وجود نگرانی در مورد امنیت ملی از حریم خصوصی افراد و دیگر موارد حقوق بشر حمایت کنند.

وی متذکر شد: مساله امنیت ملی نمی‌تواند جاسوسی و نظارت بر ارتباطات مردم را توجیه کند و آن را قانونی جلوه دهد.

علاوه بر این، فرانگ لاروئه گزارشگر ویژه سازمان ملل در خصوص آزادی بیان در گزارش سالانه خود در شورای حقوق بشر سازمان ملل هشدار داد که قوانین نادرست و عدم تناسب آن‌ها با تکنولوژی روز دنیا سبب شده تا دولت‌ها به خود اجازه دخالت در حریم خصوصی افراد را بدهند که در نهایت این امر به آزادی بیان و عقاید آسیب می‌زند.

دیده‌بان حقوق بشر همچنین اعلام کرد: اطلاعاتی که به تازگی توسط یکی از کارکنان سابق آژانس امنیت ملی آمریکا در مورد برنامه‌های جاسوسی این کشور و انگلیس منتشر شده نشان دهنده‌ عدم توجه به حریم خصوصی در این کشورهاست. بر اساس این اطلاعات انگلیس به دلیل موقعیت جغرافیایی‌اش شاهراه کابل‌هایی است که اطلاعات و داده‌های اینترنتی از آن‌ها عبور می‌کند. این اطلاعات فاش می‌کند انگلیس بر این داده‌ها کنترل و نظارت داشته است که شامل مکالمات تلفنی، محتوای پست‌های الکترونیکی و اطلاعات مربوط به وب‌سایت‌ها و شبکه‌های اجتماعی بوده است. انگلیس به احتمال زیاد این اطلاعات را در اختیار آمریکا قرار می‌داده است.

این افشاگر آمریکایی همچنین فاش کرده بود که کشورش به اطلاعات شخصی کاربران اینترنتی زیادی دسترسی داشته است. آمریکا از شرکت‌های اینترنتی متعددی خواسته بود تا اطلاعات مربوط به کاربران‌شان را در اختیار آژانس امنیت ملی قرار دهند.

بر اساس گزارش پایگاه اینترنتی دیده‌بان حقوق بشر، عملکرد آمریکا و انگلیس همچنین موجب بروز این نگرانی می‌شود که این کشور تا چه میزان بر شرکت‌های اینترنتی فشار وارد می‌کنند تا بتوانند اطلاعات آن‌ها را در اختیار بگیرند. در حالی‌که کاربران اینترنتی به این شرکت‌ها اعتماد دارند و از طریق آنها شخصی‌ترین اطلاعاتشان را رد و بدل می‌کنند.

این مساله نشان می‌دهد که شرکت‌ها مسئولیت زیادی در حفظ حریم خصوصی کاربران‌شان دارند و اجازه ندارند این اطلاعات را حتی به بهانه‌ حفظ امنیت ملی در اختیار دولت قرار دهند.

شورای حقوق بشر سازمان ملل در سال 2011 «راهنمای اصول تجارت و حقوق بشر» را به تصویب رساند که در آن از شرکت‌های فناوری خواسته بود از کاربرانشان حمایت کنند و در حفظ حریم خصوصی آن‌ها مسئولانه‌تر برخورد کنند.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۱ مهر ۱۳۹۲ / ۰۸:۵۰
  • دسته‌بندی: حقوقی و قضایی
  • کد خبر: 92070100098
  • خبرنگار : 71443