سرپرست وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با دکتر نوح وزیر آموزش و فرهنگ اندونزی و هیات همراه در این وزارتخانه دیدار و گفتوگو کرد.
به گزارش سرویس دانشگاهی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دکتر جعفر توفیقی در این دیدار با اشاره به مشترکات فرهنگی و اجتماعی ایران و اندونزی، اظهارداشت: باتوجه به ظرفیتهای مناسب علمی و فرهنگی و انعقاد تفاهم نامههای همکاری امیدوارم همکاریهای مشترک علمی و فناوری ایران و اندونزی بیش از پیش گسترش یابد.
وی با اشاره به پیشرفتهای علمی ایران در 30 سال گذشته، افزود: هم اکنون 4.5 میلیون دانشجو در 2500 دانشگاه و مراکز آموزش عالی ایران در بخش دولتی و خصوصی تحصیل میکنند و به ازای هر 100 هزار نفر جمعیت 6000 دانشجو داریم که این میزان مطابق با استانداردهای جهانی است.
وی با بیان اینکه حدود 300 مرکز پژوهشی درکشورمان فعالیت میکنند، گفت: ما برای کاربردی کردن علوم، پارکهای علم وفناوری و مراکز رشد را راهاندازی کردهایم که در این مراکز حدود 3300 شرکت دانشبنیان فعالیت میکنند که با ارائه تسهیلات ویژه موفق شدهاند، تکنولوژیهای بسیار پیچیدهای را در مسیر حل مشکلات و نیازهای کشور توسعه دهند.
توفیقی با تاکید بر انجام همکاریهای مشترک آموزشی و پژوهشی بین مراکز آموزش عالی ایران و اندونزی، گفت: ما آمادهایم در زمینههایی از قبیل تبادل استاد و دانشجو، استفاده از تجربیات علمی و تحقیقاتی دو کشور، فرصتهای مطالعاتی مشترک، ارائه تجربیات در خصوص راهاندازی پارکهای علم و فناوری در جهت ارتباط صنعت و دانشگاه، روابط دو کشور را توسعه بخشیم.
سرپرست وزارت علوم با تأکید بر استقلال سیاسی و فرهنگی ایران، افزود: استقلال ایران در همه زمینههای سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و علمی موجب شده بعضا از طرف قدرتهای جهانی در معرض تحریمهای مختلف قرار گیرد، اما کشور ما همیشه از این تحریمها به عنوان یک فرصت استفاده کرده و ما همیشه به مراکز علمی و تحقیقاتی خود متکی هستیم و در این شرایط تحریم نیز سعی کردهایم همکاریهای علمی و فناوری خود با کشورهای دیگر را گسترش دهیم.
وی با بیان اینکه کشورهای اسلامی اولویت اصلی ما در گسترش روابط علمی و فرهنگی هستند، افزود: کشور ایران از لحاظ تولید مقالات علمی در منطقه رتبه نخست را کسب کرده و در بخش انرژیهای نو از قبیل نانو و بیوتکنولوژی نیز در سطح جهان رتبههای مناسب و در خور توجهی کسب کرده است و توسعه همکاریهای علمی مابین ایران و اندونزی این پیشرفتهای علمی را در هر دو کشور سرعت میبخشد.
همچنین در ادامه این دیدار دکتر نوح وزیر آموزش و فرهنگ اندونزی در سخنانی با اشاره به پیشرفتهای ایران در زمینههای مختلف علمی و فناوری، خواستار همکاریهای مشترک با مراکز علمی کشورمان و همچنین استفاده از تجربیات دانشمندان ایران در زمینههای مختلف فناوریهای نوین شد.
وی از ملت ایران به عنوان ملتی مقاوم و مبارز عنوان کرد و گفت: ایران و اندونزی در زمینههای تاریخی و فرهنگی اشتراکات فراوانی دارند و ما امیدواریم با این دیدار زمینههای توسعه همکاریهای مشترک علمی و فناوری بین دو کشور به ویژه در زمینههای نانو، بیوتکنولوژی، کشاورزی و فناوری اطلاعات بیش از پیش فراهم شود.
وزیر آموزش و فرهنگ اندونزی در ادامه از پیشنهاد دکتر توفیقی در خصوص تبادل استاد و دانشجو و فرصتهای مطالعاتی مشترک بین دو کشور استقبال کرد.
همچنین در پایان این دیدار مقرر شد نمایندگانی از طرف دو کشور ایران و اندونزی برای پیگیری امور مربوط به توسعه همکاریهای علمی بین دو کشور معین شوند و زمینههای این همکاریها را هر چه سریعتر فراهم کنند.
شایان ذکر است در این دیدار دکتر فریدون مشاور وزیر علوم و مدیر کل دفتر وزارتی، دکتر قربانی قائم مقام وزیر علوم در امور بین الملل و مدیر کل مرکز همکاریهای علمی و بینالمللی و دکتر نادری منش معاون آموزشی این وزارتخانه نیز حضور داشتند.
انتهای پیام