یک فوق تخصص قلب و عروق درباره بزرگ شدن قلب گفت: بزرگ شدن قلب عارضهای از بیماریهای قلبی است که باید افراد مراقب بزرگ شدن آن باشند.
دکتر حسن آهنگر در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه زنجان، اظهار کرد: قلب هر فرد به اندازه مشت بسته خود وی است. اگر به هر دلیلی بار اضافهای بر قلب تحمیل شده و یا این که بیماری در قلب ایجاد شده و تحت درمان قرار نگیرد، به تدریج قلب بزرگ و گشاد میشود یعنی قلب باید حجم مناسبی داشته باشد.
وی افزود: به طور کلی بیماریهای مادرزادی، بیماریهای دریچهای، عرق کرونر و بیماریهای خود ماهیچه قلب همگی در درازمدت میتوانند موجب بزرگی قلب شوند. در واقع گاهی اوقات برخی بیماریهای التهاب ماهیچه قلب پیش میآید که باعث بزرگ شدن سایز قلب میشود. همچنین اگر عروق کرونری دچار مشکل شوند، بافت ماهیچهای ضخامت خود را از دست میدهد و فشارخون باعث گشادی قلب میشود.
آهنگر درخصوص علائم این عارضه، تصریح کرد: افزایش اندازه قلب در افراد مختلف متغیر است که با توجه به عملکرد قلب نشانههایی به وجود میآیند که عبارتند از تنگی نفس، فشار یا درد قفسه سینه، تپش قلب، تورم پاوزلو، سرگیجه، احساس سبکی در سینه و کاهش هوشیاری است.
این فوق تخصص قلب و عروق در خصوص نحوه تشخیص و درمان این عارضه، تأکید کرد: برای تشخیص بزرگی و گشادی قلب، در مرحله اول با عکسبرداری از قفسه سینه قابل تشخیص بوده و در مرحله بعدی از طریق نوار قلب و اکوی قلب تشخیص عارضه راحتتر صورت میگیرد. برای درمان نیز ابتدا از درمانهای غیردارویی و رژیم غذایی کم نمک و کم چرب استفاده میشود و در مراحل بعدی درمانهای دارویی و تکمیلی انجام میگیرد.
انتهای پیام