سرخوردگی دانشمندان ناسا از وجود حیات در مریخ با شکست «کنجکاوی»

عدم موفقیت کاوشگر کنجکاوی برای کشف نشانه‌ای از متان در سیاره مریخ می‌تواند شکستی در نظریات موجود دانشمندان در مورد امکان وجود حیات در این سیاره باشد.

عدم موفقیت کاوشگر کنجکاوی برای کشف نشانه‌ای از متان در سیاره مریخ می‌تواند شکستی در نظریات موجود دانشمندان در مورد امکان وجود حیات در این سیاره باشد.

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، در حالی که فقدان متان بطور کلی امکان وجود حیات در سیاره سرخ را از بین نمی‌برد، اما تردیدهایی را در فرضیه‌های دانشمندان بوجود خواهد آورد.

10 سال پیش مشاهدات تلسکوپهای زمینی و فضاپیمایی در مدار مریخ نشان‌دهنده توده‌هایی از گاز متان در بخشهای خاصی از این سیاره بودند اما خوانشهای کنجکاوی این بررسی‌ها را بی‌ارزش کرده است.

در زمین 95 درصد از متان موجود در جو توسط موجودات میکروبی تولید شده است.

محققان امیدوار بودند که این نشانه مولکولی در مریخ شاید از وجود حیات در آن خبر بدهد.

شکست ابزارهای پیچیده کنجکاوی برای کشف این امکان بنظر می‌رسد که این خوشبینی را مغبون کرده باشد.

مریخ‌نورد کنجکاوی از زمان ورود در اوت 2012 به مکش هوای مریخی و بررسی ترکیبات آن پرداخته است.

به گفته دانشمندان ناسا به مطالعات بیشتری در این زمینه نیاز است. کاوشگر کنجکاوی در آینده بر روی ارتقای خوانشهای خود کار کرده و یک فرآیند غنی‌سازی کوتاه‌مدت را مستقر خواهد که هرگونه نشانه متان را تقویت خواهد کرد.

سازمان فضایی اروپا نیز در سال 2016 مدارگرد پیگیری گاز ExoMars را به فضا ارسال خواهد کرد که می‌تواند پژوهشهای بیشتری در زمینه گاز متان انجام دهد.

کاوشگر Mangalyaan سازمان فضایی هند نیز که اواخر سال جاری به سوی سیاره مریخ پرتاب خواهد شد، در ابتدای لیست اهداف خود جستجو برای گاز متان را قرار داده است.

پژوهشهای کاوشگر کنجکاوی ناسا بطور آنلاین در مجله ساینس منتشر شده است.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۳۰ شهریور ۱۳۹۲ / ۰۸:۵۰
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 92063018560
  • خبرنگار :