یکی از مدرسین رشته مدیریت جهانگردی، وضعیت این رشته را در سطح استان تشریح کرد.
مجید واشقانی در گفتوگو با خبرنگار دانشگاهی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه مرکزی، گفت: مدیریت جهانگردی کادری را آموزش میدهد که در بخش گردشگری با برنامهریزی برای بازاریابی و جذب گردشگر داخلی و خارجی آشنایی داشته باشند.
وی در خصوص سرفصلهای درسی این رشته، گفت: سرفصلهای عمومی شامل آشنایی با مفاهیم اولیه و روشها و تکنیکهای برنامهریزی برای جذب گردشگر است.
واشقانی در خصوص لزوم گسترش این رشته در استان مرکزی، اظهارکرد: کم بودن میزان گردشگر در سطح استان نباید این تفکر را ایجاد کند که نیازی به این رشته دانشگاهی در سطح استان نیست، بلکه با آموزش نیروهای مجرب است که میتوان قابلیتهای گردشگری استان را مورد استفاده قرار داد.
وی با بیان اینکه به شدت با کمبود نیروی متخصص در سطح استان مواجه هستیم، به ضعف دانشجویان و بیانگیزگی آنان که منجر به کاهش سطح کیفیت خروجی این رشته میشود اشاره کرد و گفت: از الزامات این رشته دست کم تسلط به یک زبان خارجی است، در حالی که اکثر دانشجویان این رشته در زبان فارسی نیز دچار ضعف هستند.
وی در خصوص ضعف در کادر آموزشی، گفت: اساتید این رشته قدرتمند عمل نمیکنند، چرا که تخصص این گرایش را ندارند و کلیات این رشته را مطرح میکنند، در حالی که در علوم انسانی به ویژه در رشتههای تخصصی کاربردی نظیر مدیریت جهانگردی نیازمند متخصص هستیم.
این مدرس دانشگاه، لزوم ورود واحدهای عملی در رشته مدیریت جهانگردی را ضروری عنوان کرد و افزود: بیشتر دروس این رشته باید یه صورت عملی ارائه شوند، اما قوانین دست و پا گیر مانع میشود و عملا هیچگونه واحد عملی در دانشگاهها وجود ندارد.
وی در ادامه در خصوص پتانسیل استان مرکزی برای جذب گردشگر، گفت: اگرچه مناطق ویژه گردشگری در استان بسیار است، اما عدم تخصصی شدن گردشگری در سازمان میراث فرهنگی موجب شکلگیری نامناسب آن در استان شده است.
وی با تاکید بر لزوم افزایش این رشته در سطح استان، خاطرنشان کرد: در گذشته چهار واحد دانشگاهی دارای رشته جهانگردی بودند که دانشگاه کمیجان پس از دو سال بدون استقبال و ثبتنام دانشجو از این چرخه کنار رفت و در حال حاضر سه مرکز دانشگاهی پیامنور در شهرهای اراک، فرمهین و خمین بکار خود ادامه میدهند.
انتهای پیام