معاونت آموزش و پیشگیری سازمان آتش نشانی مشهد گفت: تانکرهای حامل سوخت در سراشیب خیابانها نباید با سرعت زیاد و دنده خلاص حرکت کنند.
غلامحسین حاجیزاده، در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)- منطقه خراسان رضوی، با اشاره به بروز حوادث متعدد در تانکرهای حامل مواد سوختی که متاسفانه اغلب منجر به فوت راننده و خسارتهای جانبی دیگر میشود، توضیح داد: بدنه تانکر باید مطابق استاندارد برای حمل مواد سوختی مورد نظر ساخته شده باشد و تانکر باید از مقاومت بدنه لازم و سوپاپهای اطمینان مناسب برخوردار باشد.
وی افزود: شیرهای تخلیه مایعات نفتی، دریچهها و منافذ روی تانکر باید به گونهای تعبیه شوند تا در اثر برخورد و واژگونی براحتی دچار آسیب نشوند و مایعات نفتی از تانکر خارج و جاری نشوند.
حاجی زاده بر لزوم مشخص بودن مسیر این تانکر از ابتدا تا انتها، تاکید و خاطرنشان کرد: تانکرهای مواد نفتی باید در صورت امکان در خیابانهای کم ترافیک حرکت کنند. سرعت حرکت این تانکرها در شهر باید حداکثر حدود 60 کیلومتر در ساعت باشد.
معاونت آموزش و پیشگیری سازمان آتشنشانی مشهد، با اشاره به ضرورت تجهیز این تانکرها به سیستم ترمز ای بی اس، یادآور شد: سیستم "ارتینگ" در تانکرهای مواد نفتی به ویژه بنزین و گاز باید مورد تست ماهانه قرار گیرند.
وی ادامه داد: رانندگان وسایل نقلیه حامل مواد نفتی باید از سلامت جسمانی و مهارت حرفهای لازم برخوردار بوده، دوره آموزش یک روزه مبارزه با آتش سوزی گذرانده و همچنین روشهای بارگیری و تخلیه مواد نفتی را به درستی آموزش دیده باشند.
حاجی زاده درباره اهمیت محل پارک تانکرهای حامل سوخت، گفت: باید از پارک تانکرهای حامل مواد نفتی در گذرگاهها و خیابانها، جلوگیری و پارکینگهای ویژهای در سطح شهر برای آنها پیشبینی شود، همچنین باید هنگام پارک خودرو از سلامت ترمز دستی خودرو به ویژه در سرازیریها اطمینان حاصل شود.
معاونت آموزش و پیشگیری سازمان آتشنشانی مشهد، همراه داشتن حداقل یک دستگاه خاموش کننده پودر و گاز 12 کیلویی یا 2 دستگاه خاموش کننده پودر و گاز 6 کیلویی شارژ شده با تاریخ معتبر در خودرو را ضروری دانست.
وی تاکید کرد: استفاده از سیلندر گاز پیک نیکی به هر منظور در اتاق و یا مجاورت تانکر مواد سوختی ممنوع است.
انتهای پیام