رییس سازمان جوانان جمعیت هلالاحمر از آموزش بیش از 380 هزار دانشآموز در طرح ملی «دادرس» خبر داد.
محمد جعفریان در گفتوگو با خبرنگار «حوادث» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با بیان اینکه طرح ملی «دادرس» با همکاری و مشارکت وزارت آموزش و پرورش اجرا میشود، گفت: تاکنون بیش از 380 هزار دانشآموز، آموزش و مهارتهای امدادی لازم را در برابر هنگام بروز حوادث و بلایا فرا گرفتند.
وی با بیان اینکه در این مدت 2658 آموزشگاه و 4634 مربی در فرآیند آموزش مهارتهای امدادی به دانشآموزان مشارکت داشتهاند، گفت: استان لرستان با آموزش 2548 دانشآموز بیشترین فعالیت را در بحث اجرای طرح ملی دادرس داشته است.
رییس سازمان جوانان هلالاحمر با بیان اینکه در این طرح هشت مهارت امدادی شامل پناهگیری و تخلیه اضطراری، ارزیابی و کنترل علائم حیاتی پانسمان، بانداژ و آتلبندی، تریاژ مقدماتی، حمل مصدوم، اطفای حریق و چادرزنی را میآموزند، گفت: همچنین با همکاری موسسه آموزش عالی علمی کاربردی هلالاحمر به مدیران، مربیان و ... آموزش داده شد.
جعفریان با بیان اینکه وقوع حوادثی مانند سیل و زلزله عادت طبیعت است و اگر برای روزی که سیل یا زلزله میآید، آماده نباشیم، غیرعادی هستیم گفت: دادرس یعنی (بیاثر نبودن) و بر همین اساس آموزشهای لازم به دانشآموزان داده میشود تا در زمان وقوع حوادث احتمالی، از خود و اطرافیانشان محافظت کنند.
وی با بیان اینکه برای تیمهای برتر در طرح دادرس، المپیادی تحت عنوان المپیاد مهارتهای امدادی دادرسان هلالاحمر برگزار شده است، گفت: در این مسابقات المپیاد که با در نظر گرفتن فصول آموزشی طراحی شده است، نسبت به نقش اثربخش و تاثیرگذار افراد در فرآیند یادگیری و مهارتآفرینی اقدام میشود.
رییس سازمان جوانان هلالاحمر همچنین افزایش سطح ایمنی و کاهش خطرپذیری مدارس کشور با تربیت تیمهای دانشآموزی آماده برای مقابله با حوادث، بهرهمندی هدفمند از ظرفیتهای موجود در آموزش و پرورش به ویژه اردوگاهها در زمان وقوع حوادث و بلایا، توسعه و ترویج ظرفیتهای خودامدادی و سازماندهی تیمهای اولیه مدیریت بحران مبتنی بر دانشآموزان آموزش دیده توانمند و برخوردار از مهارتهای کار گروهی را از اهداف اجرای طرح ملی دادرس بیان کرد و گفت: محتوای آموزش این طرح توسط جمعیت هلالاحمر تدوین و پس از تایید آموزش و پرورش، به چاپ رسیده است.
وی افزود: جمعیت هلالاحمر به تمامی مربیان و اعضای شرکتکننده که در آزمون نهایی پذیرفته شوند، گواهی پایان دوره و به مدارس شرکتکننده در این طرح گواهی رسمی تشکیل تیم مدیریت بحران مدارس اهدا میکند.
به گفته جعفریان، طی دو سال آینده باید 30 هزار مدیر و مربی مدرسه و دو میلیون و 500 هزار دانشآموز 15 هزار مدرسه راهنمایی سراسر کشور با کمک وزارت آموزش و پرورش و هلالاحمر 450 شهر کشور آموزشهای لازم را در قالب طرح ملی دادرس دریافت کنند.
انتهای پیام