سموم باقیمانده در محصولات با شستن، پختن و فریز کردن برطرف نمی‌شود

معاون ارزیابی انطباق اداره کل استاندارد و تحقیقات صنعتی استان سمنان گفت: استفاده بی‌رویه از کودهای شیمیایی و سموم آفات نباتی به خصوص کودهای ازته و نیتراته، باعث افزایش نیترات خاک و آلودگی آب‌های زمینی می‌شود.

معاون ارزیابی انطباق اداره کل استاندارد و تحقیقات صنعتی استان سمنان گفت: استفاده بی‌رویه از کودهای شیمیایی و سموم آفات نباتی به خصوص کودهای ازته و نیتراته، باعث افزایش نیترات خاک و آلودگی آب‌های زمینی می‌شود.

به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه سمنان، مجید حیدریان در جلسه کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان سمنان با اشاره به مضرات استفاده بی‌رویه از کودهای شیمیایی و سموم آفات نباتی، افزود: این کودها و سموم باعث تشکیل نیتروزامین به عنوان ماده سرطان زا و تجمع آن در گیاهان و محصولات کشاورزی، به خصوص گیاهان ریشه‌ای مانند سیب زمینی، پیاز و هویج می‌شود و توسط هیچ فرایندی اعم از شستن، پختن و فریز کردن برطرف نمی‌شود.

وی ادامه داد: ابتلا به سرطان یکی از عوارض استفاده بی رویه از کودهای شیمیایی است و همچنین آبیاری با فاضلاب اگر چه موجب جذب مواد مغذی زیاد به خاک و رشد گسترده گیاهان می‌شود ولی به دلیل وجود مواد شیمیایی و فلزات سنگین مانند سرب، جیوه و کادمیم باعث مسمومیت در بدن انسان و در نهایت سرطان می‌شود.

حیدریان تصریح کرد: سم باقیمانده بر روی بافت میوه‌ها به تدریج در معده و کبد که وظیفه دفع سموم را برعهده دارد تجمع یافته و موجب بیماری‌های سرطان کبد و معده می‌شود و ضروریست جهت تأمین سلامت و امنیت غذایی در کشور، باقی مانده سموم در محصولات کشاورزی تحت کنترل قرار گیرد.

حیدریان خاطرنشان کرد: تولید کنندگانی که باقی‌مانده سموم و آفت کش‌ها در محصولاتشان در حد مجاز باشد می‌توانند از سازمان ملی استاندارد جهت تولیدات خود پروانه استاندارد دریافت کنند.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۲۶ شهریور ۱۳۹۲ / ۱۶:۳۰
  • دسته‌بندی: سمنان
  • کد خبر: 92062616922
  • خبرنگار :