یک فعال حوزه زنان گفت: تصویب قوانینی مانند لایحه کاهش ساعت کاری زنان شاغل در آینده نزدیک و دراز مدت به ضرر حضور آنان در بازار کار و استخدام آنان خواهد بود.
شهیندخت مولاوردی در گفتوگو با خبرنگار سرویس «زنان» خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، افزود: ایجاد تسهیلات برای زنان شاغل همواره مورد حمایت فعالان حوزه زنان بوده است؛ البته به شرطی که این کار در دراز مدت به نفع آنان باشد و خود به عنوان مانعی برای اشتغال و فعالیت آنان در بازار کارعمل نکند.
وی با تاکید بر اینکه لازم است چنین قوانینی با بررسیهای دقیق و کارشناسانه تدوین و در دستور کار قرار گیرد، در ادامه گفت: در زمینه لایحه کاهش ساعت کاری زنان شاغل پیشبینی میکنم که در کوتاه مدت از آن استقبال شود و به زنان مشمول این لایحه در حل مشکلاتشان کمک کنند؛ اما در دراز مدت به عنوان مانعی در عرصه اشتغال و استخدام آنان عمل خواهد کرد.
این عضو ائتلاف اسلامی زنان تاکید کرد: با توجه به اینکه زنان مشمول لایحه کاهش ساعت کاری زنان شاغل (زنان سرپرست خانوار یا دارای فرزند زیر هفت سال یا معلول یا دارای همسریا فرزند مبتلا به بیماریهای صعبالعلاج) به درآمد ناشی از کار خود به شدت نیازمند هستند، باید راهکارهایی اتخاذ شود که به نفع آنان باشد و در نهایت به حذف آنان از عرصه اشتغال منجر نشود.
////مولاوردی اضافه کرد: در مقطعی به مسائلی پرداختیم که بتواند در جهت حل پارادوکس حضور اجتماعی زنان و مسئولیت خانوادگی به زنان شاغل کمک کند. ساعت کار منعطف و شناور زنان – که در بسیاری از کشورهای دنیا به خوبی تجربه شده است، راهاندازی مهدکودک در کنار ادارات و سازمانها تا زنان شاغل بتوانند به کودکان زیر هفت سال خود دسترسی داشته باشند، از جمله این موارد بود.
وی یادآور شد: لازم است با توجه به نیاز زنان شاغل از جمله زنان سرپرست خانوار به درآمد خود، به گونهای برنامهریزی کنیم که تصویب قوانین موجب وارد شدن زیان به خود و خانواده آنان نشود.
مولاوردی در پایان درباره طرح جامع «جمعیت و تعالی خانواده» نیز اظهارکرد: به نظر میآید که این طرح در کنار برخی سیاستهای دیگر نشاندهنده وجود ارادهای برای خانهنشین کردن زنان و محروم کردن نیمی از سرمایههای انسانی کشور است. حضور اجتماعی زنان بیش از آنکه نیاز آنان باشد، نیاز اجتماع است و جامعهای که نتواند در مسیر رشد خود از تمام ظرفیتها و سرمایههای انسانی خود استفاده کند، به طور قطع از جوامعی که ازاستعدادهای خود به صورت بهینه بهره میبرند، عقب خواهد ماند.
انتهای پیام