بیکدلی: تنها اختلاف ایران و ترکیه درباره سرنوشت بشار اسد است

سفیر ایران در ترکیه بر لزوم تلاش مشترک ایران و ترکیه به عنوان دو کشور بزرگ منطقه برای ایجاد ثبات و صلح در منطقه تاکید کرد.

سفیر ایران در ترکیه بر لزوم تلاش مشترک ایران و ترکیه به عنوان دو کشور بزرگ منطقه برای ایجاد ثبات و صلح در منطقه تاکید کرد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، علیرضا بیکدلی در گفت‌وگو با شبکه خبری NTV در رابطه با برخی ادعاها درخصوص استفاده دولت سوریه از سلاح‌های شیمیایی تصریح کرد که باید به بازرسان بین‌المللی اجازه داد وظیفه خود را به خوبی انجام دهند. تمام کسانی که ادعا می‌کنند دولت سوریه سلاح شیمیایی استفاده کرده است هیچ شواهد روشنی ارائه نداده‌اند و براساس تحلیل خود این ادعا را مطرح می‌کنند. اگر قرار باشد هرکس براساس تحلیل‌های خود در حادثه‌ای به این وسعت تصمیم بگیرد و دست به اقدام بزند نظمی برقرار نخواهد ماند.

او در پاسخ به این سوال که آیا سوریه به ترکیه حمله خواهد کرد؟ تصریح کرد: برداشت‌های ما نشان می‌دهد که روابط دوستانه ترکیه و سوریه را می‌توان دوباره برقرار کرد و جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارد هر اقدامی را در این زمینه انجام دهد. اعتقاد داریم دوستی بین کشورهای منطقه به ثبات و صلح در منطقه کمک می‌کند و به دوستان ترک هم این مطلب را گفته‌ایم.

وی درباره روابط دو کشور و تاثیر سوریه بر این روابط گفت: روابط ایران و ترکیه موضوعات بسیار متعدد و متنوعی را شامل می‌شود و روابط دو کشور ریشه‌های تاریخی بسیار عمیقی دارد و دو ملت پیوندهای گسترده زیادی دارند. موضوع سوریه آزمونی برای دو کشور است. ایران و ترکیه با صبر و بردباری می‌توانند راه خروج مشترکی برای سوریه پیدا کنند. اگر دو کشور راه‌حل مشترکی برای مسائل منطقه‌یی پیدا کنند به تقویت روابط دو جانبه هم کمک خواهد کرد. در همین فضای فعلی نیز ایران و ترکیه می‌توانند به حل مساله سوریه کمک جدی کنند. کافی است به اصول خود برگردیم و مذاکره کنیم. هردو کشور خواهان پایان خونریزی، تعیین سرنوشت به دست مردم، ثبات و ختم مداخله خارجی هستند و تنها اختلاف درخصوص سرنوشت بشار اسد است.

این دیپلمات ایرانی ادامه داد: باید پذیرفت که سرنوشت بشار اسد را باید مردم سوریه پای صندوق رای مشخص کند. در نهایت صندوق رای تعیین کننده است. در افغانستان و عراق نیز بعد از دوره‌های طولانی خشونت، در نهایت انتخابات برگزار شد و سرنوشت حاکمیت را انتخابات مشخص کرد. اگر سه سال پیش روی این موضوع توافق می‌شد این قدر انسان کشته نمی‌شدند. ما به جای پرداختن به اموری که حق مردم سوریه است باید در موضوعاتی مانند سلامت انتخابات مذاکره کنیم. به جای مذاکره در مورد آینده بشار اسد باید در مورد کمکی که می‌توانیم به برگزاری انتخابات سالم در سوریه انجام دهیم مذاکره کنیم. البته کشورهای زیادی هستند که انتخابات سالم در آن‌ها برگزار نمی‌شود ولی همه کمک می‌کنند که روند انتخابات در مسیر برگزاری سالم پیش رود. در سوریه نیز انتظارمان همین است که به آن‌ها کمک کنیم در مسیر دموکراسی حرکت کنند.

بیکدلی در مورد برنامه‌های دو کشور برای مذاکره و توسعه روابط گفت: تماس‌ها و همکاری‌های دو جانبه بی وقفه ادامه دارد .وزیر مسکن و شهرسازی ایران هفته گذشته به ترکیه سفر کرد و مدیرعامل رادیو و تلویزیون ترکیه الان در ایران است و در نیویورک هم مقامات دو کشور دیدارهایی خواهند داشت و دیدارهای مقامات دو کشور در آینده گسترش خواهد یافت.

او در مورد کمک ایران به آزادی دو گروگان ترک در لبنان تصریح کرد: ما با ترکیه در امور انسان‌دوستانه همکاری نزدیک داشتیم و از ظرفیت‌های هم استفاده می‌کنیم. در مورد دو خلبان ترک ایران اولین کشوری بود که گروگان‌گیری را محکوم کرد. تماس‌هایی داشتیم و از ظرفیت‌ها برای حل این مساله استفاده می‌کنیم از همه توان برای حل این مشکل استفاده خواهیم کرد.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۲۰ شهریور ۱۳۹۲ / ۱۶:۲۰
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 92062013070
  • خبرنگار :