"شتابی که برای اقدام نظامی علیه سوریه به رهبری آمریکا، انگلیس و فرانسه به دنبال استفاده از تسلیحات شیمیایی علیه غیر نظامیان صورت گرفته، متاثر از راهنمائی نادرست بوده و وجاهت قانونی آن بسیار مورد تردید است و به طور بالقوه دارای عواقب پیش بینی نشده خطرناکی برای منطقه خاورمیانه است. این مساله مورد توافق همگان است که این تسلیحات وحشت آور ( به خاطر اعتبار قانونی و جهانی کنوانسیون ژنو سال 1925) منع گردیده و استفاده از آنها جنایت جنگی است که باید به دقت به حساب بیاید. لیکن بازرسان تسلیحاتی سازمان ملل که برای تائید این حملات اعزام شدهاند، هنوز کارشان را به اتمام نرساندهاند. هنوز هم گستره زیادی برای دیپلماسی سیاسی برای مقابله با مسائل اساسی در جنگ داخلی سوریه قبل از توسل به دخالت نظامی خارجی، وجود دارد."
به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) روزنامه آیریش تایمز در سر مقاله خود نوشته است: «رهبران این سه قدرت جهانی این هفته با شتاب اعلام کردند که در مورد مقصر بودن رژیم سوریه در استفاده از تسلیحات شیمایی علیه مخالفانش تردید کمی وجود دارد و یا آنکه هیچ شک و تردیدی وجود ندارد. علیرغم انکارهای شدید دولت اسد و متحدین بینالمللی آن مانند روسیه که در مقابل، نیروهای شورشی را در استفاده از این تسلیحات مقصر میدانند، پرش از مرحله ظن به اطمینان کامل در مورد مسئولیت این حمله در ظرف چند روز صورت گرفت. تشدید خطرناک لفاظیها بدون ارائه شواهد قطعی، خطر تحریک درگیری در یک منطقه بسیار ملتهب را بدون آنکه در مورد استراتژی یا سایر مقاصد و اهداف دخیل فکر شود، در بر دارد.
برخورد احتیاط آمیز قبلی آمریکا، انگلیس و فرانسه همراه با متحدین اروپائی و ناتو در قبال دخالت نظامی در سوریه محاسبه بهتری از غیر قابل پیش بینی بودن و عواقب احتمالی این مناقشه بود. اساس کل نظم سیاسی خاورمیانه که با طرح تقسیم امپراطوری عثمانی پس از جنگ جهانی اول توسط انگلیس وفرانسه صورت گرفت، اکنون با تشدید شکاف بین سنی و شیعه متاثر از لشگرکشیهای قبلی غرب به عراق و افغانستان و ناکامی در حل مسئله اشغال سرزمینهای فلسطین توسط اسرائیل و نیز خیزش های مردمی عربی، در معرض خطر قرار گرفته است. خطوط سیاسی و امنیتی که این مناقشات را به قدرتهای خارجی و از جمله روسیه، ترکیه، ایران و عربستان سعودی مرتبط میکند، این مقطع کنونی را به ویژه خطرناک میسازد.
ادامه در پیش گرفتن احتیاط در مورد دخالت نظامی که مورد حمایت شورای امنیت سازمان ملل نیست و تحت عنوان مشکوک ائتلاف موردی و تک کاره ای از مشتاقان به رهبری آمریکا، انگلیس و فرانسه صورت میگیرد، راه معقول تری برای حفاظت از منطقه و جهان، از مناقشهای عمیق تر است. کشورهای کوچکتر عضو اتحادیه اروپا مانند ایرلند و آلمان که بزرگترین عضو است باید تاکید کنند که انگلیس و فرانسه نباید از جانب منافع اروپا به طور یکجانبه اقدام نمایند. انزجار از کاربرد تسلیحات شیمیایی نباید برای توجیه اقدام نظامی که نادرست در نظر گرفته شده، استفاده شود.»
انتهای پیام