تکرار/حجتی در پاسخ به ایسنا:

اجرای فاز نخست قانون انتزاع در سال جاری/ ابلاغ نرخ خرید تضمینی محصولات کشاورزی

وزیر جهادکشاورزی گفت: اجرایی شدن قانون انتزاع یا قانون تمرکز وظایف بخش کشاورزی در دو فاز "تولید و پشتیبانی" و "خدمات پس از تولید" برنامه‌ریزی شده، که فاز نخست آن در سال جاری اجرا می‌شود.

وزیر جهادکشاورزی گفت: اجرایی شدن قانون انتزاع یا قانون تمرکز وظایف بخش کشاورزی در دو فاز "تولید و پشتیبانی" و "خدمات پس از تولید" برنامه‌ریزی شده، که فاز نخست آن در سال جاری اجرا می‌شود.

به گزارش خبرنگار کشاورزی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، محمود حجتی در حاشیه اولین گردهمایی سراسری مدیران وزارت جهادکشاورزی اظهار کرد: قانون انتزاع وظایف بازرگانی بخش کشاورزی از وزارت تجارت به مقدمات و بسترهایی نیاز دارد که باید همه مسئولان و دستگاه‌های مرتبط برای اجرای آن دست به دست هم دهند.

وی افزود: اجرای این قانون در کمیسیون زیربنایی دولت در دستور کار قرار گرفته است و امیدواریم هر چه سریعتر مقدمات اجرای آن فراهم شود.

وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: این قانون در دو فاز برای اجرایی شدن قرار گرفته است که فاز نخست آن به مسائل مرتبط با تولید و پشتیبانی و حمایت از آن برمی‌گردد و امیدواریم امسال زمینه‌های لازم برای اجرایی شدن این فاز که از ضرورت‌های مهم این بخش است، فراهم شود.

حجتی گفت: فاز دوم این طرح به خدمات پس از تولید و مسائل مختلف آن برمی‌گردد که با کل جامعه و تامین امنیت غذایی ارتباط دارد که این فاز نیز در مراحل بعدی اجرایی خواهد شد.

وی تاکید کرد: اجرای قوانین مصوب مجلس مانند قانون انتزاع جزو وظایف بخش کشاورزی است که حتما در دستور کار قرار دارد.

تصویب و ابلاغ نرخ خرید تضمینی محصولات کشاورزی در جلسه چهارشنبه دولت

وزیر جهادکشاورزی اظهارکرد: وزارت جهادکشاورزی و دولت براساس قانون موظف‌اند تا پیش از آغاز فصل کشت و تا پایان شهریور ماه قیمت خرید تضمینی محصولات کشاورزی را برای سال پیش رو تصویب و ابلاغ کنند تا کشاورزان سرنوشت محصولات خود را بدانند.

حجتی با بیان اینکه پیشنهاد نهایی وزارت جهادکشاورزی برای تعیین و تصویب نرخ خرید تضمینی محصولات کشاورزی به دولت تقدیم شده است، افزود: با توجه به نزدیک بودن فصل کشت پاییزه تعیین نرخ خرید تضمینی محصولات کشاورزی در دستور کار دولت قرار گرفته و پس از بررسی در جلسه دوشنبه کمیسیون اقتصادی دولت در جلسه چهارشنبه هفته آینده هیات دولت تصویب و ابلاغ می‌شود.

کوتاه کردن دست دلالان با تقویت تعاونی‌های تولید

وی گفت: یکی از دغدغه‌های موجود در بخش کشاورزی که در برنامه پیشنهادی من به مجلس نیز آمده بود همین کوتاه کردن دست دلالان و ساماندهی خدمات پس از تولید است که اگر برای تولید محصولات کشاورزی مساله بازار پیش‌بینی نشود و ندانیم این محصولات به چه قیمتی به دست مصرف کننده می‌رسد و از تولید تا بازار چه واسطه‌هایی وجود دارند تولیدات کشاورزی آسیب می‌بینند و مصرف کننده هم مجبور است احتیاجات خودرا به قیمت بالایی خریداری کند.

وزیر جهادکشاورزی ادامه داد: برای ساماندهی این وضعیت باید برخی خدمات فنی مانند سردخانه‌ها و امکانات سرمایه‌گذاری مدیریت شوند و از سوی دیگر نیز تعاونی‌های تولید تقویت شوند تا محصولات کشاورزی مستقیما و با قیمت ارزان به دست مصرف‌کنندگان برسد و دست واسطه‌ها هر چه بیشتر کوتاه شود.

واردات چای بر اساس مکانیزم قانونی صورت می‌گیرد

حجتی همچنین درباره واردات چای خارجی اظهارکرد: بر اساس مکانیزم‌های تعریف شده تجار و کارخانه‌های چای به اندازه یک سوم میزان خرید چای داخلی از چایکاران می‌توانند حواله دریافت و چای خارجی وارد کنند تا از این طریق هم از تولید داخلی حمایت شده باشد و هم کسری تولید از محل این واردات تامین شود بنابراین اگر وارداتی انجام می‌شود در این چارچوب قرار دارد.

همچنین وی در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر این که شنیده شده که 25 نفر از مدیران سابق این وزارتخانه را که بازنشسته شده‌اند را مجددا دعوت به کار کرده‌اید؟ گفت: من چنین خبری را نشنیده‌ام.

انتهای پیام

  • جمعه/ ۱۵ شهریور ۱۳۹۲ / ۱۰:۳۹
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 92061508855
  • خبرنگار :