مدیر عامل شرکت ارتباطات زیرساخت کشور از عدم استقبال کاربران از دریافت VPN بومی خبر داد و گفت: با وجود آمادگی شرکت ارتباطات زیرساخت برای ارائه VPN بومی قرار بر آن شده است که در آیندهای نزدیک ارائه VPN به شکل قبلی خود بازگردد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، محمود خسروی امروز در حاشیه مراسم افتتاح مراکز تبادل ترافیک اینترنتی (IXP) اظهار کرد: مراکز تبادل ترافیک اینترنت که فاز اول آنها در شهر تهران مورد بهرهبرداری قرار میگیرد، امکانی فراهم میکند که از این پس بتوانیم مدیریتی بهتر برروی شبکه داشته باشیم.
وی در عین حال عنوان کرد: طی سالهای گذشته به دلیل مشکلات مختلفی مانند تحریمها و تغییراتی که در وزارت ارتباطات صورت گرفت دچار مشکلاتی شدیم اما با تلاشهای صورت گرفته موفق به راهاندازی این مرکز شدیم.
خسروی در عین حال یادآور شد: مراکز تبادل ترافیک اینترنتی (IXP) نوعی زیرساخت فیزیکی به شمار میروند که ارائه دهندگان خدمات اینترنتی یا ISPها میتوانند به راحتی به واسطه آنها ترافیک اینترنت میان شبکههای فیبر نوری مبادله کرده و با ارتقای کیفیت سرویسهای مختلف خود کاهش هزینهها را نیز شاهد باشند.
معاون وزیر ارتباطات همچنین یادآور شد: ایجاد این مراکز باعث جلوگیری از خروج ترافیک دیتای کشور از درگاههای بینالمللی میشود و از نظر امنیت و کیفیت شرایط بهتری را در جریان اطلاعات به همراه دارند.
وی در عین حال یادآور شد: با راهاندازی این سیستم امکان نظارت میان اپراتورها و اعمال مدیریت برروی آنها و همچنین با راهاندازی این مراکز و قرار گرفتن آنها در مسیر ترانزیت ارتباطات ایران و اروپا امکان توزیع بهینه محتوای داخلی در کل کشور فراهم خواهد شد.
اما خسروی در بخش دیگری از صحبتهای خود در پاسخ به این که چرا اجرای چنین طرحهایی به دست بخش خصوصی سپرده نشده، توضیح داد: ما در حال آماده کردن بسترها برای بخش خصوصی هستیم و به دنبال این نیستیم که بخش خصوصی را کنار بزنیم.
مدیر عامل شرکت ارتباطات زیرساخت در پاسخ به سوالی که درباره بحث VPN بومی و ارائه آن به کاربران مطرح شده بود، توضیح داد: قرار بر آن بود که براساس مصوبه شورای عالی فضای مجازی به واگذاری VPN بومی بپردازیم به همین دلیل ما زیرساختهای لازم را فراهم کردیم و به تمام وزارتخانهها، بانکها و نهادهای حقوقی این موضوع را اعلام کردیم اما استقبال چندانی نشد که شاید این موضوع به مسائل امنیتی بازگردد اما درنهایت حدود 30 مراجعه بیشتر نداشتیم.
وی ادامه داد: در زمینه اشخاص حقیقی هم از آنجا که لازم است تشکیلاتی دراین زمینه وجود داشته باشد و مجوزها را ارائه کند، ما همه چیز را آماده کرده و اطلاعرسانی کردیم اما اکنون این بحث مطرح است که چطور ارائه VPN به سبک سابق آن بازگردد. به هر صورت ما آماده خدمترسانی در این زمینه هستیم.
خسروی در پاسخ به سوال دیگری که درباره کاهش هزینههای فروش پهنای باند بینالملل و حذف تخفیفهای 20 درصدی فروش پهنای باند در داخل کشور مطرح شده بود، اظهار کرد: تعرفههای ما حالت یک پکیج دارد که کنار یکدیگر معنا پیدا میکند، ما باید در زمینه ترانزیت بینالملل کاری کنیم که در منطقه جایگاه خاص خود را داشته باشیم.
او ادامه داد: به همین دلیل شاید لازم باشد که گاه تعرفهها کاهش پیدا کند اما در داخل کشور هم بعد از تغییر نرخ ارز هیچ افزایشی در قیمت پهنای باند نداشتیم تا این که پیش از تغییر دولت در جلساتی که با سازمان تنظیم مقررات ارتباطات داشتیم این گونه مقرر شد که تغییراتی صورت بگیرد. البته اجرای این طرح تا دولت یازدهم صورت نگرفت و اکنون تنها اتفاقی که افتاده حذف یک تخفیف 20 درصدی است که این تخفیف هم گاه باعث شد میان شرکتهای ارائه کننده اینترنت به نوعی تبعیض صورت گیرد.
انتهای پیام