رییس سازمان امداد و نجات جمعیت هلالاحمر از رخداد 16 هزار حادثه در کشور در پنج ماه و نجات 290 هزار تن خبر داد.
به گزارش خبرنگار «حوادث» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، محمود مظفر در مراسم توسعه و تقویت شبکه امداد و نجات کشور با بیان اینکه در پنج ماهه نخست امسال، 16 هزار حادثه در کشور به وقوع پیوسته است، گفت: در این حوادث 290 هزار تن متاثر شدند که امدادگران جان 18 هزار تن را از مرگ حتمی نجات داده و نسبت به اسکان اضطراری 114 هزار تن اقدام کردند.
وی با بیان اینکه بر اساس آمارهای موجود، میانگین زمانی حضور امدادگران در محل حادثه از زمان اعلام تا استقرار اولین گروه امدادی، هشت دقیقه و 23 ثانیه تخمین زده شده است، گفت: بر اساس آمار مقایسهای نسبت به مدت مشابه سال قبل شاهد افزایش 10 درصدی عملیاتها بودهایم.
رییس سازمان امداد و نجات جمعیت هلالاحمر با بیان اینکه بیشترین عملیاتهای جادهای در استانهای اصفهان، مازندران و فارس رخ داده است، گفت: محور نجفآباد – اصفهان در منطقه مسجدحضرت ابوالفضل به عنوان پرحادثهترین محور در حوادث جادهای شناخته شده و پس از آن کرج – چالوس، شاهینشهر به نجفآباد نیز پرحادثهترین محورهای کشور لقب گرفتهاند.
وی با بیان اینکه بیشترین عملیاتهای رهاسازی در منطقه «کولیکش» خرمبید به آباده انجام شده است، گفت: امدادگران در محدوده پلیسراه زاهدان به بم و همچنین سیرجان به بندرعباس نیز بیشترین عملیاتهای رهاسازی را انجام دادهاند.
رشد چشمگیر عملیات کوهستان
کدام کوهستانها خطرناکند؟
مظفر در مورد عملیاتهای کوهستان که توسط امدادگران این سازمان پوشش داده شده است، به رشد 15 درصدی این عملیاتهای اشاره کرد و گفت: استان مازندران، تهران و همدان بیشترین عملیاتهای کوهستان را به خود اختصاص دادهاند.
رییس سازمان امداد و نجات جمعیت هلالاحمر در مورد پرحادثهترین ارتفاعات کشور نیز، ارتفاعات الوند در دشت «میشان» همدان را دارای بیشترین عملیات کوهستانی عنوان کرد و گفت: پس از آن دربند در تهران و ارتفاعات تفتان سیستان و عون بن علی در آذربایجان شرقی در مراتب بعدی قرار دارند.
وی همچنین در بخش عملیات دریایی – ساحلی با بیان اینکه استان مازندران، گیلان و اصفهان بیشترین عملیاتهای این بخش را به خود اختصاص دادهاند، گفت: پرحادثهترین ساحل متعلق به دریایخزر است که در این بین بیشترین عملیاتهای امدادی در سواحل ساری، فریدونکنار، نوشهر و آستارا رخ داده است.
به گفته مظفر، سد چادگان به عنوان پرحادثهترین دریاچه پشت سد و زایندهرود در پنج ماهه نخست امسال به عنوان پرحادثهترین رودخانه شناخته شد.
از امدادگران هستهای چه خبر؟!
رییس سازمان امداد و نجات جمعیت هلالاحمر در مورد آموزش امدادگران هستهای، گفت: 30 امدادگر برای دریافت آموزشهای امدادرسانی در شرایط هستهای انتخاب شدهاند و این افراد پارسال مراحل مقدماتی آموزش را طی کردهاند و در حال حاضر در حال سپریکردن دورههای تکمیلی هستند و امیدواریم در امسال تجهیزات همچون البسه و وسایل جستجو و نجات در شرایط هستهای را به آنان بدهیم. اما این افراد باید سومین مرحله پیشرفته آموزش را نیز طی کنند تا به سطح مربیگری رسیده و نسبت به آموزش دیگر امدادگران اقدام کنند که در حال حاضر این امدادگران که از پنج استان هستهای کشور انتخاب شدند، در حال گذراندن دورههای تکمیلی هستند.
وی در مورد اقدامات این سازمان برای کاهش تلفات انسانی در حین انتقال مصدومان به بیمارستان، گفت: طی پنج ماهه امسال در حوادثی که امدادگران ما در آن شرکت داشتند، تنها 85 مورد حین انتقال جان خود را از دست دادهاند که این رقم نسبت به مدت مشابه سال قبل که 113 مرگ بود، کاهش 24 درصدی را نشان میدهد.
رییس سازمان امداد و نجات جمعیت هلالاحمر با بیان اینکه سعی شده است با تزریق امکانات و تجهیز پایگاههای امدادی شاهد حضور حداکثری امدادگران در سر صحنه باشیم، گفت: با این حال طبق استانداردهای بینالمللی، در مرتبه خوبی قرار داریم.
مظفر همچنین در مورد نهاییشدن مانور امداد و نجات در تهران، گفت: سالانه 8000 مانور توسط عوامل ستادی طراحی میشود که این مانورها در طول یکسال در ردههای ملی، استانی و منطقهای لازمالاجرا است که این مانورها به صورت واقعی برگزار میشود؛ به گونهای که بر اساس آییننامه ابلاغی در یک ساعت خاص، یک مسئول استانی بدون اعلام قبلی به یک روستا وارد شده و اعلام حادثه میکند که این عمل در راستای تخمین میزان آمادگی و افزایش سرعت عمل اجرایی میشود.
وی در مورد مانور تهران نیز گفت: سناریوی مانور در تهران در بخش گسل شمال تهران آماده شده است که پس از تکمیل نهایی، اجرایی میشود تا جمعیت، ظرفیت و نقاط ضعف و قوت خود را بسنجد.
انتهای پیام