نخستین عمل «جراحی پخش زنده» با استفاده از عینک گوگل توسط جراح اهل اوهایوی امریکا انجام شد.
به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، این جراح در اتاق عمل از عینک گوگل برای مشورتکردن زنده و مستقیم و از راه دور با یکی از همکارانش استفاده کرد.
پخش زنده بخشی از «برنامه کاوشگر عینک گوگل» بود که از هزار نفر در امریکا دعوت کرده این ابزار را بیازمایند.
عینک گوگل در شکل عینکهای چشمی ابداع شده که میتواند فیلمها را ضبط کرده، عکس بگیرد، مسیرها را دریافت و واقعیات را بر روی وب مشاهده کند.
دکتر کریستوفر کائدینگ که این عمل جراحی را انجام داد، همچنین مدیر پزشکی ورزش در ایالت اوهایو است.
عینک گوگل دارای فریمی است که به عینکهای معمولی شباهت دارد اما به جای لنز، مجهز به بلوک شیشهای کوچکی است که بر بالای چشم راست تعبیه شده است.
بر روی این شیشه صفحه رایانهای موجود است که با دستور صوتی ساده، به کاربران امکان جمعآوری اطلاعات را میدهد.
یک دوربین به قسمت جلویی این ابزار متصل شده که تصویر را ارائه داده و توانایی گرفتن عکس و ضبط فیلم را به هنگام استفاده میدهد.
طی فرایند جراحی در مرکز پزشکی دانشگاه ایست، دکتر کائدینگ این ابزار را حین عمل بر روی پائولا کوبالکای 47 ساله به چشم گذاشته بود.
این بیمار هنگام بازی فوتبال به زانوی خود آسیب رسانده بود.
حین جراحی، عینک گوگل تصاویر را به صورت زنده از منظر کائدینگ و از طریق اینترنت به مخاطبانی که مایلها از وی فاصله داشتند، نشان میداد.
یکی از همکاران کائدینگ به نام دکتر روبرت ماگنوسن در بخش دیگری از ایالت اوهایو این جراحی را از دفترش نظاره میکرد، در حالی که در کمپ اصلی چندین دانشجو در کالج پزشکی دانشگاه اوهایو به تماشای آن نشسته بودند.
این عمل نه تنها حاوی مفاهیمی برای تحصیلات پزشکی است، بلکه چون پزشکان میتوانند از آن از راه دور استفاده کنند، مراقبت از بیماران را در سراسر جهان و در مکانهایی که پزشکان به آن دسترسی ندارند، ارائه میدهد.
در آینده پزشکان میتوانند با استفاده از این فناوری از دستورات صوتی برای احضار فوری اشعه ایکس یا تصاویر ام آر ای از بیمارانشان و همچنین گزارشات پاتولوژی استفاده کنند.
گوگل ماه آوریل شروع به عرضه نمونههای اولیه عینک Explorer Edition کرد و انتظار میرود این ابزار اواخر سال جاری میلادی در دسترس عموم قرار گیرد.
انتهای پیام