شهرها و روستاهایی که در کنار کوزه خلیج‌فارس تشنه لبانند!

استاندار هرمزگان با بیان اینکه از صنعت آبشیرین‌کن در جبران کمبودهای آبی غفلت شده است، گفت: با یک نگاه نو و منطقی به آب استان، می‌توان از طریق صنعت آبشیرین‌کن کمبودهای این عرصه را جبران کرد.

استاندار هرمزگان با بیان اینکه از صنعت آبشیرین‌کن در جبران کمبودهای آبی غفلت شده است، گفت: با یک نگاه نو و منطقی به آب استان، می‌توان از طریق صنعت آبشیرین‌کن کمبودهای این عرصه را جبران کرد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) - منطقه خلیج‌فارس، عزیزی عصر دیروز در مراسم بهره‌برداری از طرح انتقال آب به منطقه فرامرزان در شهرستان بستک، اظهار کرد: هیچ شأن و مأموریتی جز خدمت به مردم نداریم و رضایت‌مندی مردم در نظام اسلامی رضایت‌مندی خدا را به همراه دارد.

وی با اشاره به اینکه امام‌خمینی(ره) یکی از نکاتی که به آن تأکید دارند، این است که قدر خدمت به مردم را بدانید و در زمان مسوولیت خود خدمات شایسته را بر جای بگذارید، افزود: در هر حوزه‌ای رفتارهای سیاسی و اجتماعی، اگر رضایت‌مندی خداوند را بدنبال داشته باشد، ثمربخش خواهند بود.

عزیزی همچنین با بیان اینکه«آب»، الفبای آبادانی است و اگر نباشد نمی‌توان به سایر اهداف در بخش‌های گوناگون دسترسی پیدا کرد، ادامه داد: در جهت برآورده‌سازی این نیاز، مسوولان و مردم باید بیشتر توجه و اقدامات لازم را انجام دهند.

وی خاطرنشان کرد: با یک نگاه نو و منطقی به آب استان، می‌توان از طریق صنعت آبشیرین‌کن کمبودهای این عرصه را جبران کرد.

استاندار هرمزگان همچنین با تأکید براینکه در بهره‌گیری از این صنعت تا حدودی غفلت شده است، اظهار کرد: ما امکان دسترسی به آبهای خلیج‌فارس را داریم، اما شهرها و روستاهای ما با کمبود آب مواجه هستند و این صحیح نیست.

عزیزی افزود: کل موجودی آب استان 280 هزار مترمکعب آب شرب است و چنانچه بتوان از امکانات آبشیرین‌کن‌ها مانند آبشیرین‌کن 100 هزار مترمکعبی و یک میلیون مترمکعبی و همچنین 30 هزار مترمکعبی بندرلنگه و سایر پروژه‌های آبشیرین‌کن در استان به بهره‌برداری برسند، می‌تواند مشکل کمبود آب استان را رفع کند.

این مقام مسوول در استان هرمزگان، اظهار کرد: راهی به غیر از بهره‌گیری صحیح از این صنعت نداریم و می‌توانیم برای نقاط نزدیکتر به دریا از این امکان استفاده کرده و نقاط دورتر را از ذخایر آبی بهره‌مند سازیم.

وی در ادامه سخنانش به آغاز آبرسانی به فرامرزان اشاره کرد و گفت: آبرسانی به این منطقه از پروژه‌هایی بود که مشکلاتی مانند سختی راه، بازگشایی مسیر، خاک‌برداری‌های سنگین را بدنبال داشت که با همت متولیات امر هموار شدند و امروز افتتاح می‌شود.

عزیزی اضافه کرد: می‌توان گفت تا سالیان طولانی مردم این منطقه از آب با کیفیت برخوردار خواهند شد، زیرا آب سدّ کوثر و خط محرم از آبهای باکیفیت کشور است.

همچنین در ادامه این مراسم مهندس حسین خادمی، مدیرعامل آبفا شهری استان هرمزگان نیز اظهار کرد: بهره‌برداری از طرح انتقال آب به منطقه فرامرزان با ظرفیت طول آب 1.5 میلیون تن در سال، جمعیت 16 هزار نفری را تحت پوشش قرار خواهد داد.

وی افزود: هزینه این پروژه بالغ بر 165 میلیارد ریال بوده که با هدف تأمین آب بیش از 17 روستا و آبادی در دهستان فرامرزان به مرحله بهره‌برداری رسیده است.

مدیرعامل آب‌وفاضلاب شهری استان هرمزگان با بیان اینکه بر اساس پیش‌بینی‌های انحام شده، مصرف سرانه 150 لیتر در روز خواهد بود، خاطرنشان کرد: دبی متوسط خط حدود 39 لیتر در ثانیه و دبی حداکثر روزانه با محاسبه ضریب پیک 62 لیتر در ثانیه، برای افق طرح پیش‌بینی شده است.

خادمی اظهار کرد: این طرح شامل خط انتقال به طول 23.5 کیلومتر در منطقه حمیران است که از خط انتقال آب به شهرهای حاشیه خلیج‌فارس منشعب می‌شود و آن را به مخزن روستاهای کمشک، جهت مجتمع روستاهای فرامرزان منتقل می‌کند.

وی تصریح کرد: روستاهای واقع در منطقه فرامرزان پتانسیل خوبی دارند، اما از نظر آبی دچار تنگ‌نا بوده و سال‌هاست که از این مشکل رنج می‌برند و یکی از عوامل عدم توسعه‌یافتگی این منطقه نبود آب بوده است.

این مقام مسوول در استان هرمزگان، افزود: آب مورد نیاز این منطقه از چاه‌های کمشک تأمین می‌شود که به علت کمبود آب، ماهیانه یک روز آب بصورت نوبت‌بندی در روستا توزیع می‌شد و در مجموع آب موردنیاز روستا توسط برکه و آب‌انبارها که توسط افراد خیّر ساخته شده، تأمین شده است.

خادمی گفت: همچنین فرسودگی شبکه‌های توزیع آب در این روستاها مشکل دیگری است که باید نسبت به اصلاح و بازسازی آنها سریعا اقدام شود.

انتهای پیام

  • پنجشنبه/ ۷ شهریور ۱۳۹۲ / ۱۲:۳۲
  • دسته‌بندی: هرمزگان
  • کد خبر: 92060704538
  • خبرنگار :