برخی نویسندگان در طول عمر حرفهایشان تعداد زیادی کتاب نمینویسند، اما همان آثار با چاپ دوباره و چندباره نام خالقشان را در میان سرشناسترین نویسندگان جهان قرار میدهند. اما گاهی داستان کاملا برعکس است و یک چهرهی ادبی به خاطر تعدد کتابهایی که به چاپ رسانده به شهرت میرسد.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در گزارشی که خواهید خواند، فهرستی از پرکارترین نویسندگان جهان ارائه شده است که برخی تعداد آثار چاپیشان به بیش از 4000 جلد هم رسیده است.
* «کورین تلادو»
تلادو، نویسندهی اسپانیایی است که با نگارش بیش از 4 هزار رمان کوتاه صدرنشین این فهرست است و عنوان پرکارترین نویسندهی جهان را در اختیار دارد. آثار این رماننویس که در سال 2009 درگذشت، در مجموع به فروش 400 میلیون نسخهای دست پیدا کردند. تلادو سال 1994 نام خود را به عنوان پرکارترین نویسنده اسپانیولیزبان در کتاب رکوردهای جهان ثبت کرد. اولین اثر او در سن ١٩ سالگی منتشر شد و پس از آن وی به نویسندگی روی آورد.
* «رولف کالموزاک»
کالموزاک آلمانی در دورهی حیات بیش از 2900 کتاب به چاپ رساند و بیش از 100 اثر وی پس از مرگش روانهی بازار شدند. وی که متولد 1938 بود، در مارس سال 2007 چشم از جهان فروبست.
* «لوپ دو وگا»
به نظر میرسد نویسندگان اسپانیایی بیش از دیگر همکاران خود پرکار بودهاند؛ چرا که سومین رتبهی این جدول هم از آن «دو وگا» است. این شاعر و نمایشنامهنویس اسپانیولی که در سال 1635 درگذشت، 2200 کتاب از خود برجای گذاشته است. دو وگا از مهمترین چهرههای عصر طلایی باروک اسپانیا به حساب میآید.
* «نیکلا یورگا»
یورگای رومانیایی در طول عمر حرفهایاش 1359 اثر منتشر کرد. این نویسنده که در سال 1940 چهره در نقاب خاک کشید، اولین کتابش را در سال 1886 و آخرین آنها را در سالی که درگذشت به چاپ رساند. نقل قول دیگری هم وجود دارد که این نویسندهی رومانیایی 1300 جلد کتاب و 25 هزار مقاله به نگارش درآورد.
* «چارلز همیلتون»
پنجمین نویسندهی پرکار جهان، زندگینامهنویس مطرح انگلیسی چارلز همیلتون است. همیلتون هم در سال پایانی عمرش یعنی 1961 آخرین کتابش را قلم زد. تعداد کلماتی که این نویسنده در 1200 رمان خود به کار برده، برابر 100 میلیون واژه است. همیلتون کتابهایش را با حدود 20 نام مستعار به چاپ میرساند.
*«سید محمد حسینی شیرازی»
آیتالله محمد شیرازی 1150 جلد کتاب خود را به زبانهای فارسی و عربی به چاپ میرساند. سید محمد حسینی شیرازی از مراجع تقلید شیعه، متولد عراق و از خانوادهی میرزای شیرازی بوده است. این روحانی پرکار متولد 1928 بود و در سال 2001 بدرود حیات گفت. آثار شیرازی در حوزههای مختلف سیاست، اقتصاد، حقوق، الهیات و ... منتشر شدهاند.
تالیفات بالای آیتالله شیرازی در طول عمر 75 سالهاش، در سال 2000 لقب «سلطانالمؤلفین» را برای وی از سوی کانون نویسندگان کشورهای عربی به ارمغان آورد. شیرازی متولد نجف بود، اما بیشتر عمر مفید خود را در شهر قم سپری کرد.
* «پرنتیس اینگراهام»
اینگراهام نویسندهی قرن نوزدهمی آمریکاست که بیش از یکهزار جلد کتاب به نگارش درآورد. حدود 600 اثر از وی در ژانر رمان و 400 کتاب دیگر رمان کوتاه بودهاند. اینگراهام که در دهه 1860 کلنل نظامی بود، مجموعه رمانهای بسیاری از جمله «باک تیلور» و «دیک دوم» را به نگارش درآورد.
* «جیکوب نازنر»
تعداد کتابهایی که نازنر آمریکایی به نگارش درآورده به 950 میرسد. وی که تاریخ چاپ اولین اثرش به 1969 برمیگردد، از چهرههای آکادمیک آمریکا محسوب میشود.
* «لارن پین» و «کتلین لیندزی»
پین و لیندزی انگلیسیزبان، هر دو در زمان حیات بیش از 900 اثر چاپ کردند. پین که بیشتر به عنوان نویسندهی رمانهای وسترن آمریکا شناخته میشد، در سال 2003 درگذشت. کتلین لیندزی، نویسندهی قرن بیستمی رمانهای عاشقانه، آثارش را با 11 نام مستعار روانهی بازار کتاب انگلیس میکرد.
* «باربارا کارتلند»
تعداد آثار کارتلند که از معروفترین زندیگنامهنویسان انگلیسی است، به 722 میرسد . وی که در می سال 2000 درگذشت، نخستین رمانش را در سال 1923 به نگارش درآورد. کارتلند علاوهبر این که لقب یکی از پرکارترین نویسندگان جهان را یدک میکشد، به خاطر نگارش بیشترین تعداد رمان در سال، نامش در کتاب رکوردهای جهانی گینس به ثبت رسیده است. وی تنها در طول 12 ماه، 23 رمان را به رشتهی تحریر درآورد.
کارتلند 80 سال به کار نگارش رمان مشغول بود و آثارش همچنان بسیار پرفروش هستند. این زندگینامهنویس به طور میانگین هر 40 روز یک کتاب منتشر کرده است. کارتلند که اولین کارش را در سال 1923 به چاپ رساند، در 21 می 2000 دار فانی را وداع گفت.
در فهرست پرکارترین نویسندگان دنیا همچنین نام نویسندگان مشهور دیگری چون «جویس کارول اوتس»، «الکساندر دوما» و «نورا رابرتز» هم به چشم میخورد که در مقایسه با نویسندگان ذکر شده، تعداد آثارشان چندان بالا نبوده است.
کارول اوتس آمریکایی تا کنون 506 اثر به چاپ رسانده و تعداد کتابهای خالق «سه تفنگدار» به 277 میرسد. «نورا رابرتز» هم که از چهار نام مستعار متفاوت برای انتشار آثارش استفاده میکند، تا کنون بیش از 200 اثر داشته است.
انتهای پیام
ترجمه گزارش از: مهری محمدی مقدم