وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی صراحتا از رئیس جدید سازمان حج و زیارت درخواست کرد گردش مالی،نقدینگیها و درآمدهای این سازمان را به صورت عمومی در سایتی منتشر کند.
به گزارش خبرنگار سرویس حج و زیارت خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، علی جنتی سهشنبه 5 شهریورماه در مراسم تودیع و معارفه روسای سازمان حج و زیارت با اشاره به نکات مهمی که از دیدگاهش باید سرلوحه کارهای این سازمان قرار گیرد، یادآور شد: این یک جلسه تکریم و تقدیر از زحمات آقای موسوی (رئیس پیشین سازمان حج و زیارت) و معارفه آزادهی سرافزار آقای سعید اوحدی است.
او ادامه داد: فکر میکنم به نظام جامع ارزیابی و ارزشیابی برای برطرف کردن نقایص در این سازمان نیاز است،همچنین سازمان حج باید در زمینههای امور مالی شفافسازی بیشتری انجام دهد. بنابراین یکی از کارهای اساسی این سازمان انتشار عمومی گردش مالیاش در سایت است.
جنتی گفت: به آقای اوحدی در زمینه استفاده بهینه از ثروتها و داراییهای دراختیار این سازمان توصیههایی کردهام. سال گذشته آقای قاضیعسگر درمصاحبهای اشاره کردند که بنا نیست سازمان حج و زیارت نقدینگی بانکها را تأمین کند، بلکه باید در فعالیتهای اقتصادی تضمین شده و سودآور این داراییها و نقدینگیها را به کار گیرد تا زائرانی که پولشان را در اختیار ما میگذارند، استفاده بهینهای از آن داشته باشند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار کرد: در شرایطی که تورم تا 40 درصد میرسد، پولی که زائر در اختیار بانک میگذارد و فقط 20 درصد برای آن سود میگیرد، یعنی 10 تا 15 درصد ضرر داده است، این نکته را مدیران حج باید در نظر بگیرند.
این مسوول دولت یازدهم در بخش دیگری از سخنانش گفت: جلب اعتماد عمومی و صحت عمل با مردم، موضوعی است که باید به آن توجه بیشتری شود. وقتی موقع ثبتنام به مردم میگویند به دو میلیون 400 هزار نفر احتیاج است و پول باقی افرادی که ثبت نام کردهاند را بازمیگردانند، ولی زمانی که این جمعیت به شش میلیون نفر میرسد و متوجه نقدینگی خوب آن میشوند، زیر قولشان میزنند اینگونه میشود که اعتماد زیر سوال میرود و ثبتنام کنندگان هم 7 تا 8 سال در نوبت میمانند. این خلاف تعهد اخلاقی در مقابل مردم است اما ما وظیفه داریم با مردم روراست برخورد کنیم و متعهد باشیم.
جنتی ادامه داد: بانکها از این پولی که مردم برای ثبتنام پرداخت میکنند، استفاده میبرند، بعد از هفت،هشت سال هم برای این که این سفر را بروند رقم بالایی از آن گرفته میشود. مدیران به این موضوع باید بیشتر بپردازند.
به گزارش ایسنا، وزیر ارشاد در ادامه سخنانش هم به ضرورت توجه به موضوع دیپلماسی فرهنگی اشاره کرد و افزود: در این بخش مثل حوزههای هنری، سینمایی و کتاب ضعف بزرگی داریم. در حالی که حج جایگاهی در بین همه مسلمانان جهان دارد و میتوان از این ظرفیت بهرهبرداری بیشتری برد.
جنتی سپس بر ضرورت آموزش عوامل خدماتی حج، عمره و عتبات اشاره کرد و گفت: گاهی به عتبات مشرف میشدم و میدیدم که مدیر کاروان حتی قادر نیست، دو کلمه عربی صحبت کند، این وظیفه سازمان حج است که چنین نقایصی را رفع کند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخش دیگری از سخنانش هم به موضوع تغییر رئیس سازمان حج اشاره کرد و افزود: عناوینی که ما داریم اعتباری است و به شخصیت واقعی ما چیزی اضافه نمیکند. مطمئنم آقای موسوی در هر حوزهای قرار گیرند، منشأ آثار و برکات زیادی خواهند بود و بعثه مقام معظم رهبری از توانمندی ایشان بهره خواهد برد.
علی جنتی همچنین به سوابق آشناییاش با سعید اوحدی اشارهای کرد و در ادامه سخنانش درباره دوگانگی مطرح شده در سازمان حج و زیارت گفت: هیچ دوگانگی بین بعثه مقام معظم رهبری و سازمان حج و زیارت وجود ندارد. وظایف بعثه، کاملا روشن و در ابلاغیه مقام معظم رهبری نیز آمده است. امور اجرایی نیز به عهده سازمان حج است و تا به امروز نیز مشکل عمدهای بین این بخشها وجود نداشته و کاملا هماهنگی وجود داشته است.
وزیر ارشاد در بخش پایانی سخنانش گفت: شاید اختلاف سلیقهای هم بوده که طبیعی است. در عین حال کاملا طبیعی است که براساس ابلاغیه مقام معظم رهبری، رئیس سازمان حج با هماهنگی کامل نماینده ایشان در امور حج تعیین شود.
انتهای پیام