رییس دانشگاه بوعلی سینا: پتانسیل قانون مدنظر دانشگاهیان باشد

هشتمین کنگره علوم باغبانی ایران صبح امروز در دانشگاه بوعلی سینا آغاز به کار کرد.

هشتمین کنگره علوم باغبانی ایران صبح امروز در دانشگاه بوعلی سینا آغاز به کار کرد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) - منطقه همدان، رییس دانشگاه بوعلی سینا همدان در آیین افتتاحیه این مراسم بر استفاده از پتانسیل قانون برای پیشبرد امور دانشگاهی تاکید کرد.

دکتر محمد علی زلفی‌گل افزود: برای پیشبرد امور دانشگاهی و ایجاد رشد و توسعه در دانشگاه باید بر اساس پتانسیل قانون استفاده کنیم چراکه اگر نظرات شخصی را وارد کار کنیم سلایق مختلف ورود می یابد اما استفاده از پتانسیل قانون به پیشرفت دانشگاه کمک بیشتری می کند بنابراین این موضوع باید مد نظر دانشگاهیان باشد.

وی اظهار کرد: در حال حاضر دانشگاه بوعلی سینا 13 دانشکده دارد که در سایر شهرستانهای این استان نیز دانشکده های بوعلی سینا فعال است.

دکتر زلفی گل خاطرنشان کرد: همدان دارای 9 شهرستان بوده که تمامی شهرستانهای این استان به فاصله کوتاهی از یکدیگر واقع شده‌اند بنابراین در حوزه دانشگاهی به این موضوع توجه و از ظرفیتهای آن استفاده شده است.

وی تاکید کرد: در حال حاضر دانشگاه سید جمال الدین اسدآبادی در اسدآباد، ‌دانشگاه ملایر، دانشکده تربیت بدنی نهاوند، دانشکده منابع طبیعی تویسرکان، ‌دانشکده صنایع غذایی بهار، دانشکده رزن، دانشکده کبودارهنگ و دانشگاه صنعتی همدان از جمله دانشگاه های فعال در سطح استان هستند.

دکتر زلفی گل تصریح کرد: رتبه دانشگاه بوعلی سینا در سطح کشور ارتقاء خوبی داشته و نسبت به سال گذشته دو رتبه ارتقا یافته و در حال حاضر دارنده رتبه یازدهم است که این ارتقاء رتبه ها ناشی از فعالیت و مدیریت هایی است که سالها تلاش کرده اند.

وی ادامه داد: رشد و توسعه دانشگاه بوعلی سینا در حوزه های مختلف روز به روز در حال پیشرفت بوده به گونه ای که در سال 86 تنها 9 دانشجوی دکترا در دانشگاه داشتیم اما در حال حاضر بیش از 390 دانشجوی دکترا در سطح دانشگاه داریم.

رییس دانشگاه بوعلی سینا با اشاره به اهمیت علوم باغبانی گفت: علوم باغبانی یکی از علومی است که نه تنها در این دنیا کاربرد دارد بلکه بهشت آن دنیا نیز به علوم باغبانی مربوط می شود.

وی خاطرنشان کرد: در راستای علوم کشاورزی و باغبانی هشت هزار و 880 مقاله به چاپ رسیده همچنین کشور ما تا سال 2011 در بین سایر کشورها رتبه 15 علوم کشاورزی را داشته که در حال حاضر در این زمینه دو رتبه ارتقاء یافته است.

دکتر زلفی گل تاکید کرد: تعداد مقالات علوم کشاورزی از نظر کیفی و کمی ارتقاء یافته و در این زمینه دانشکده کشاورزی دانشگاه بوعلی سینا نیز در وضعیت مطلوبی قرار دارد.

وی گفت: دانشگاه بوعلی سینا در بین سایر دانشگاه های کشور دارای رتبه 11 بوده که میانگین وضعیت دانشکده کشاورزی بوعلی سینا نیز دارای رتبه 11 است بنابراین وضعیت دانشکده های دانشگاه بوعلی سینا با رتبه کلی این دانشگاه دارای تطابق هستند.

رییس دانشگاه بوعلی سینا افزود: در حال حاضر تولیدات علمی در حوزه کشاورزی با حرکتی جهادی روند رو به رشدی را در پیش گرفته است.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه دانشجوی فارغ التحصیل دکترا در دانشکده کشاوریی نداریم امیداست رتبه این دانشکده به رتبه های برتر ارتقاء یابد چرا که دانشجویان این رشته در حال حاضر در حال تحصیل هستند.

دکتر زلفی گل گفت: با بررسی اجمالی در روند تولید علم در علوم باغبانی در می یابیم که دانش پژوهان این عرصه در سطح بین المللی به خوبی می درخشند.

وی تاکید کرد: دانشگاه علاوه بر تولید فن محل تولید علم است و باید بدانیم که زکات علم نشر آن بوده بنابراین توصیه می شود دانشجویان علم را نشر بدهند.

دکتر زلفی گل ادامه داد: باید دانش علمی به دانش اجتماعی تبدیل شود تا بتوانیم از آن ثروت تولید کنیم در حالیکه در فن مالکیت امری مهم تلقی می شود و اشخاص باید فن را برای خود نگه دارند.

وی افزود: فن همان هنر به کار گیری علم است که باید مقاله ها به گونه ای باشد که ثروت ایجاد کند و کاربردی شود تا از این طریق با پیشرفتهای چشم گیر همراه باشیم.

دکتر زلفی گل گفت: کارکرد اولیه دانشگاه تولید علم بوده و از طریق ارتباط با صنعت باید بتواند ثروت تولید کند.

وی به جایگاه و نقش انجمن های علمی اشاره کرد و گفت: انجمنهای علمی در سیاست گذاری کشور نقش مهمی دارند و به پیشرفت کشور کمک می کنند.

وی گفت: سقف پرواز علوم باغبانی باید مشخص شود چرا که پتانسیل های خوبی در این زمینه وجود دارد و سقف پرواز این علم بسیار فراتر از حالت فعلی است.

دکتر زلفی گل تاکید کرد: در آینده با حضور پژوهشگران در عرصه علوم باغبانی باید بتوانیم گیاهان را به دیگر کرات ببریم و یا گیاهان را به گونه ای تولید کنیم که کمترین نیاز به آب را داشته و صرفه اقتصادی داشته باشد.

وی تصریح کرد: اهمیت وجود گیاهان در زندگی افراد علاوه بر گیاهانی که مورد مصارف مختلف قرار می گیرند بسیار فراتر است چرا که وجود گل و گیاه موجب ایجاد نشاط روح شده و در نهایت موجب افزایش توانایی و کارآمدی افراد در زندگی روزمره می شود.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۴ شهریور ۱۳۹۲ / ۱۹:۲۵
  • دسته‌بندی: آموزش
  • کد خبر: 92060402718
  • خبرنگار :