رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجه مجلس شورای اسلامی گفت: تهدید حمله به سوریه تنها یک جنگ روانی است.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، علاء الدین بروجردی در گفتوگو با شبکه خبری المیادین درباره استفاده از سلاح شیمیایی در سوریه بیان کرد که به کارگیری سلاح شیمیایی در سوریه به دلیل زیان در جنگ نیابتی آمریکا در سوریه است.
وی گفت که تهدید حمله به سوریه تنها یک جنگ روانی است و بر این باوریم که آمریکا هرگز اشتباهش در عراق را تکرار نخواهد کرد. آمریکا در حمله به عراق به حرف کسی گوش نداد و خودش به تنهایی به عراق حمله کرد و سپس از طریق شورای امنیت به این مساله مشروعیت بخشید اما وضعیت سوریه فرق دارد و چه به لحاظ سیاسی و چه به لحاظ بینالمللی و حتی به لحاظ منافع آمریکا در منطقه، از حساسیت بیشتری برخوردار است.
بروجردی افزود که مقاومت توانسته است از سال 2000 تا به حال چهار پیروزی را به دست آورد. جنگافروزی در منطقه به معنای در معرض تهدید قرار گرفتن امنیت رژیم صهیونیستی است همچنین آتشافروزی امنیت همه کشورهای منطقه را در برمیگیرد.
رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی درباره استفاده از سلاح شیمیایی در سوریه گفت: گمان نمیکنم که تروریستها در سوریه بدون چراغ سبز آمریکا از سلاح شیمیایی استفاده کرده باشند. همچنین گمان نمیکنم که متحدان آمریکا در منطقه بدون چراغ سبز آمریکا سلاحهای شیمیایی در اختیار تروریستها قرار داده باشند. اما در خصوص شواهد و مدارک چیزی روشنتر از آن چه که رسانهها درباره منبع این سلاحها یعنی عربستان و دیگر کشورها منتشر کردند، وجود ندارد.
او درباره مساله برگزاری کنفرانس ژنو 2 نیز بیان کرد: از ماهها پیش تنها نام ژنو 2 را شنیدهایم. آنها خواهان برگزاری این کنفرانس نیستند زیرا آمریکا در موضع ضعیفی قرار دارد از این رو منتظرند که اوضاع تغییر کند تا سوریه را مجبور کنند تا در موضع ضعف در این کنفرانس شرکت کند از این رو اخیرا مساله استفاده از سلاح شیمیایی مطرح شده است.
این نماینده مجلس ادامه داد: این که آنها فکر میکنند وضعیت تغییر خواهد کرد، در اشتباهند چرا که واقعیات موجود حاکی از پیشرفتهای گسترده ارتش سوریه است.
بروجردی درباره روابط ایران با غرب که گفته میشود در جریان مذاکرات سلطان قابوس، پادشاه عمان به ایران مطرح خواهد شد، گفت که این طبیعی است که در جریان مذاکرات پادشاهی عمان در تهران مواضعی همچون روابط ایران با غرب به ویژه مساله روابط بین کشورهایی که روابط خوبی با تهران ندارند، مطرح شود.
وی ادامه داد: روابط عمان با کشورهایی که با ما روابط خوبی ندارند، خوب است مثل روابط با آمریکا و انگلیس. از سوی دیگر روابط ما با عمان همواره در سطح بالایی بوده است و این طبیعی است که در این مذاکرات موضوعات این چنینی مطرح شود.
رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس افزود که سفر سلطان قابوس به تهران به عنوان اولین میهمان تهران بعد از روی کار آمدن حسن روحانی به عنوان رییس جمهور ایران، پیامی را برای جهان عرب به همراه دارد مبنی بر این که میتوان روابط سازندهای با ایران داشت و این امر آن چه را که برخی کشورهای عربی به صورت غیرشفاف از ایران مطرح میکنند، از بین میبرد.
او تاکید کرد که روابط با کشورهای عربی و به خصوص همسایگان از اولویتهای سیاست خارجی ایران است. تهران حد و مرزی برای تقویت این روابط ندارد و آماده امضای توافقنامههای امنیتی، تقویت همکاریهای نظامی و برگزاری مانورهای مشترک است.
بروجردی در پایان گفت که عمان همواره در مانورهای ما شرکت کرده است و میتوان این مساله را به سایر کشورها تعمیم داد.
انتهای پیام