استقبال جمعی از دانشگاهیان از بازگشت "توفیقی" به وزارت علوم

پس از آنکه جعفر میلی منفرد به عنوان وزیر پیشنهادی علوم در کسب رای اعتماد از مجلس ناموفق بود، جعفر توفیقی روز گذشته کرسی سرپرستی این وزارتخانه را برعهده گرفت، اما با توجه به توصیه مجلس مبنی بر اینکه فردی سرپرست شود که قرار است به عنوان وزیر نیز به مجلس معرفی شود و همچنین گمانه زنی‌ها و پیش‌بینی سرپرست جدید وزارت علوم به نظر می‌رسد که او به عنوان دومین وزیر پیشنهادی روحانی به مجلس معرفی خواهد شد.

پس از آنکه جعفر میلی منفرد به عنوان وزیر پیشنهادی علوم در کسب رای اعتماد از مجلس ناموفق بود، جعفر توفیقی روز گذشته کرسی سرپرستی این وزارتخانه را برعهده گرفت، اما با توجه به توصیه مجلس مبنی بر اینکه فردی سرپرست شود که قرار است به عنوان وزیر نیز به مجلس معرفی شود و همچنین گمانه زنی‌ها و پیش‌بینی سرپرست جدید وزارت علوم به نظر می‌رسد که او به عنوان دومین وزیر پیشنهادی روحانی به مجلس معرفی خواهد شد.

به گزارش خبرنگار «دانشگاهی» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، پس از اعلام نام «جعفر توفیقی» به عنوان سرپرست وزارت علوم، برخی از دانشگاهیان در تماس و گفت‌و‌گو با ایسنا از انتخاب وی برای این سمت ابراز خوشحالی کرده و با توجه به کارنامه علمی و اجرایی او در دوران وزارت علوم، توفیقی را فردی موجه و مناسب برای تصدی سمت وزارت علوم دانستند.

یکی از این افراد که فردی شناخته شده در میان جامعه دانشگاهی به شمار می‌رود، دکتر سعید سهراب پور، قائم مقام بنیاد ملی نخبگان است که معتقد است توفیقی، فردی جناحی نیست.

وی ضمن ابراز امیدواری و خرسندی از بازگشت توفیقی به وزارت علوم و معرفی وی به مجلس از سوی روحانی، گفت: دکتر توفیقی در طول فعالیت سابقش در وزارت علوم کارهای اصولی بسیاری انجام داده‌ است.

سهراب‌پور با اشاره به عملکرد توفیقی در زمان مسوولیتش در وزارت علوم، اظهارکرد: وی در دوره وزارتش به دانشگاه‌ها امکانات بسیاری در جهت بهبود اختیارات و استقلال داد که امید است با حضور او اوضاع دانشگاه بیش از پیش بهبود یابد.

وی با تاکید بر سطح علمی بالای توفیقی و سابقه کاری وی در وزارت علوم، تصریح کرد: توفیقی بسیار معتقد به نظام و مقام معظم رهبری است و افرادی که وی را جناحی یاد می‌کنند، باید بدانند که اصلا چنین موضوعی نیست و قطعا او می‌تواند گام‌های موثری را در نظام آموزش عالی کشور بردارد.

سهراب‌پور با اشاره به مطالبات جامعه دانشگاهی از سرپرست وزارت علوم، اظهارکرد: قطعا وی به مشکلات پذیرش دانشجوی دکتری که موجب اعتراض بسیاری از افراد در جامعه دانشگاهی شده است، رسیدگی می‌کند.

این در حالی است که توفیقی روز گذشته در نشست خبری با خبرنگاران، یکی از انتقادات وارد به آموزش عالی در دولت دهم را تمرکزگرایی در پذیرش دانشجوی دکتری عنوان کرد.

همچنین یک عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف، سرپرست وزارت علوم را فردی دانشمند، دارای سوابق علمی درخشان، خوش فکر و دارای ایده و نظر در زمینه آموزش عالی کشور دانست.

دکتر فروهر فرزانه با بیان این‌که در کارگروه تخصصی انتخاب وزیر علوم از سوی دکتر روحانی جعفر توفیقی جزو بهترین و نخستین انتخاب‌ها بود، اظهار کرد: وی حدود 28 سال سابقه خدمت در آموزش عالی کشور را دارد و تجربه وزارت در این بخش را داشته است.

وی افزود: پیش از این نیز تعداد قابل توجهی از اساتید دانشگاه‌های بزرگ و معتبر کشور از جمله تهران، صنعتی شریف، امیرکبیر، شیراز، فردوسی مشهد، تبریز، شهید بهشتی، علم و صنعت و ... در نامه‌ مفصلی درخواست خود را مبنی بر انتصاب وی به سمت وزارت علوم به حضور دکتر روحانی داده بودند.

این استاد دانشگاه شریف با بیان این‌که نسبت به این انتصاب نگاه 100 درصد مثبت دارم، تصریح کرد:‌ امیدوارم با تجاربی که توفیقی در زمینه آموزش عالی داشته و عمکرد مثبت وی در دوره قبلی و همچنین حسن تدبیر و دیانت وی در مدت کوتاهی زمینه مساعد برای معرفی دکتر توفیقی به عنوان وزیر علوم و همچنین کسب رای اعتماد از نمایندگان مجلس فراهم شود.

وی ایجاد نشاط علمی میان اساتید و دانشجویان را یکی از فعالیت‌های مناسب توفیقی در زمان وزارت او دانست و گفت: همچنین در آن زمان زمینه برای شتاب‌گیری منحنی رشد علمی کشور فراهم شد که نتایج آن را اکنون پس از هشت سال می‌بینیم.

به گزارش ایسنا، کامران دانشجو نیز بارها در طول فعالیتش، پیشرفت علمی کشور در سال‌های اخیر را حاصل مجموعه‌ای از تلاش‌های دوره‌های قبل از او و وزارت علوم دولت دهم عنوان کرد.

همچنین دکتر مهدی سالاری راد عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر انتخاب دکتر جعفر توفیقی به سرپرستی وزارت علوم را برخاسته از رویکرد مبتنی بر تدبیر رییس جمهور عنوان کرد و با بیان اینکه دکتر روحانی با انتخاب توفیقی امید و انگیزه مضاعفی را در میان دانشگاهیان، به ویژه در این ایام مقارن با شروع سال تحصیلی و فعالیت دانشگاه‌ها فراهم کرد، اظهارکرد: دکتر توفیقی علاوه بر سوابق علمی و مدیریتی در حیطه آموزش عالی از مقبولیت برجسته‌ای در میان دانشگاهیان برخوردار است.

وی افزود: شناخت و مطالعات وی در مفاهیم نوین آموزش عالی و فناوری، چالش‌های موجود و نگاه و رفتار احترام آمیزی که به استادان و دانشجویان دارد نوید تحولات خوبی را می‌دهد.

سالاری راد تصریح کرد: مطمئن هستم دانشگاهیان با شناختی که از دکتر توفیقی دارند این انتخاب رئیس جمهور را ارج خواهند گذاشت.

همچنین اما از سوی دیگر یک دانشیار دانشگاه آزاد اسلامی، جعفر توفیقی را چهره‌ای شناخته‌ شده در جمع دانشگاهیان دانست و گفت: وی با مسائل مربوط به حوزه مدیریت آموزش عالی آشنایی خوبی دارد و با توجه به سابقه‌ای که در وزارت علوم داشته است، می‌توان به آینده آموزش عالی کشور امیدوار بود.

سید وحید عقیلی با ابراز امیدواری از معرفی توفیقی به عنوان وزیرعلوم به مجلس شورای اسلامی، گفت: دکتر توفیقی در صورت معرفی به مجلس برای وزارت علوم شانس بسیار بالایی برای گرفتن رای اعتماد از نمایندگان مجلس شورای اسلامی دارد و انتظار می‌رود بتواند نسبت به بهبود اوضاع آموزش عالی کشور کارهای موثری را انجام دهد.

اما استقبال از حضور توفیقی در وزارت علوم تنها محدود به اساتید و مسوولان دانشگاهی نمی‌شود.

در همین راستا دبیر سابق شورای صنفی دانشگاه امیرکبیر با بیان این‌که نسبت به انتصاب توفیقی به سمت سرپرستی وزارت علوم نظر مثبتی دارم انتظارات خود را از سرپرست وزارت علوم عنوان کرد.

مهران حبیبی با بیان این‌که در سال‌های گذشته فضای دانشگاه‌ها فضایی بسته بود، گفت: نشریات با درج کوچکترین مطلبی یا تذکر می گرفتند و یا توقیف می‌شدند.

وی افزود: در سال‌های گذشته فضای انضباطی دانشگاه به گونه‌ای بود که در دانشگاه امیرکبیر بیش از 200 ترم تعلیق دانشجو داشتیم.

حبیبی از سرپرست وزارت علوم خواستار شد که تشکل‌های تعطیل شده به روال سابق خود برگردد و همچنین مشکلاتی که به دلیل جداسازی دختران با پسران در دانشگاه بوجود آمده بود برطرف شود.

دبیر سابق شورای صنفی دانشگاه امیرکبیر تاکید کرد که از سرپرستی دکتر توفیقی حمایت می‌کند.

اما فرهاد درودگریان عضو هیات علمی دانشگاه پیام نور نیز با ابراز خرسندی از بازگشت توفیقی به وزارت علوم، گفت: توفیقی می‌تواند کمک‌های بسیاری را برای گسترش کمی و کیفی دانشگاه پیام نور داشته باشد.

وی با بیان اینکه نسبت به عملکرد توفیقی ارزیابی مثبتی وجود دارد، تصریح کرد: تفکر من این است که دکتر توفیقی سیاست‌های دولت یازدهم را متناسب با نیاز‌های جامعه در حوزه آموزش عالی در پیش بگیرد.

وی با اشاره به مطالبات جامعه دانشگاه پیام نور از وزیر علوم، خاطر نشان کرد: نظام آموزش عالی کشور باید به سمتی پیش برود که دانشگاه پیام نور به طور کامل به صورت مجازی فعالیت کند که امید است کیفی‌سازی دانشگاه‌ها و خدمت هر چه بیشتر به اهداف بلند نظام مقدس جمهوری اسلامی و مقام معظم رهبری را شاهد باشیم.

به گزارش ایسنا، در حال حاضر دانشگاه پیام نور تا حدودی از محور اصلی خود که آموزش نیمه حضوری و مجازی است، دور شده است.

از سوی دیگر قاسم احمدی لاشکی، عضو کمیسیون آموزش وتحقیقات مجلس با اشاره به انتخاب توفیقی به عنوان سرپرست وزارت علوم گفت: رویکرد این اتفاق طبیعی است و رییس جمهور بر اساس اختیارات خود می‌تواند برای وزارتخانه‌ای که هنوز وزیر آن از مجلس رای اعتماد نگرفته سرپرست تعیین کند. لذا انتخاب توفیقی را به عنوان سرپرست به فال نیک می‌گیریم، اما باید مشخص شود که آیا وی به عنوان وزیر برای رای اعتماد به مجلس معرفی می‌شود یا خیر. در هر صورت باید در جلسه کمیسیون به این موضوع رسیدگی شود.

در این شرایط و در حالی که دولت قول اعلام نام وزاری باقیمانده برای کسب رای اعتماد از مجلس در آینده نزدیک را داده است، سابقه جعفر توفیقی در سال‌های گذشته در وزارت علوم و رضایت نسبی دانشگاهیان در زمان وزارت وی می‌تواند تا حدود زیادی در شانس او در جلب نظر مثبت نمایندگان مجلس در صورت معرفی وی به مجلس موثر باشد، اما باید دید که کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی به ریاست محمد مهدی زاهدی، وزیر علوم دولت نهم چه واکنشی در برابر بررسی سوابق توفیقی در صورت معرفی وی به عنوان وزیر علوم را خواهد داشت.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۲۸ مرداد ۱۳۹۲ / ۱۲:۳۸
  • دسته‌بندی: آموزش
  • کد خبر: 92052816199
  • خبرنگار : 71448