رییس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی خبرداد:

ایران رتبه سوم اهدای عضو دنیا را کسب کرد

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی از کسب رتبه سوم جهان توسط ایران در زمینه اهدای در سال جاری خبر داد و گفت:ایران موفق شده است در زمینه رضایت‌گیری از خانواده‌ها جهت اهدا نیز رتبه نخست جهان را از آن خود کند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی از کسب رتبه سوم جهان توسط ایران در زمینه اهدای در سال جاری خبر داد و گفت:ایران موفق شده است در زمینه رضایت‌گیری از خانواده‌ها جهت اهدا نیز رتبه نخست جهان را از آن خود کند.

به گزارش خبرنگار «سلامت» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دکتر سید حسن ابوالقاسمی در دهمین مراسم بزرگداشت پیوند اعضا (جشن نفس) که شب گذشته در نمایشگاه بین‌المللی تهران با حضور جمع کثیری از خانواده‌های اهداکننده، گیرنده، منتظر دریافت عضو، هنرمندان و مسئولان برگزار شد، با بیان اینکه امروز این ادعا که به اوج شکوفایی علمی نزدیک می‌شویم، دور از ذهن نیست عنوان کرد: زمانی که علوم پزشکی به اوج شکوفایی خود برسد، در پیوند عضو ظهور و بروز پیدا می‌کند.

وی ادامه داد: ساده‌ترین نوع پیوند، اهدای خونی است که کشور ما سال‌ها طلایه‌دار آن است و جزو پنج کشور برتر در زمینه اهدای خون محسوب می‌شویم، علت آن هم این است که مردم ایثارگر و نوع‌دوستی داریم.

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به جمعیت تحت پوشش 10 میلیون نفری این دانشگاه اشاره کرد و گفت: در زمینه اهدای عضو به آمار کشور اسپانیا که در اولین در دنیا محسوب می‌شود، نزدیک می‌شویم که علت این اتفاق بزرگ نیز فرهنگ‌سازی خوبی است که در این زمینه انجام شده است.

ابوالقاسمی با بیان اینکه سرعت رشد اهدا تا اسفند 91 به شدت افزایش یافته است، اظهار کرد: اکنون 27 اهدا در هر ماه صورت می‌گیرد.

وی از کسب رتبه نخست ایران در کسب رضایت از خانواده‌ها جهت اهدا و همچنین کسب رتبه سوم جهان در زمینه اهدا در سال 92 خبر داد و گفت: 96.3 درصد افرادی که با آنها و جهت اهدا مذاکره می‌شود، حاضر به اهدای عضو عزیزشان می‌شوند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: همچنین زمان رضایت‌گیری از خانواده‌ها به کمتر از 12 ساعت رسیده است که بسیار مناسب است.

ابوالقاسمی با بیان اینکه فعالیت‌هایی که طی دو تا سه سال اخیر در زمینه پیوند عضو انجام شده، به اوج خود رسیده است گفت: امیدواریم این گروه‌های پیوندی در استان‌ها نیز شکل گرفته و بتوانیم مقام اول را در دنیا در این خصوص کسب کنیم.

وی با بیان اینکه تاکنون 121 مورد پیوند قلب و 71 مورد پیوند ریه در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی انجام شده است، گفت: همچنین 37 مورد پیوند کبد از سال 87 تاکنون و حتی یک مورد پیوند پانکراس در بیمارستان‌های زیر مجموعه این دانشگاه انجام شده است.

وی ادامه داد: در حال حاضر نیز بیش از 30 درصد پیوندهای کلیه نیز از جسد انجام می‌شود که رشد بسیار خوبی است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در ادامه به انجام 370 مورد پیوند مغز و استخوان در بیمارستان طالقانی اشاره کرد و گفت: در حال حاضر بیش از هفت مرکز پیوند مغز و استخوان آماده بهره‌برداری در شهرهای مختلف است و امیدواریم مرکز کودکان بیمارستان مفید نیز به زودی راه‌اندازی شود.

ابوالقاسمی از آغاز انجام پیوند نسوج در کشور خبر داد و گفت: تاکنون از 43 مورد فرد مرگ مغزی برداشت نسوج انجام شده است و اولین مرکز تخصصی برداشت نسوج پیوندی در کشور در بیمارستان مسیح دانشوری در خرداد امسال افتتاح شد.

انتهای پیام

  • جمعه/ ۲۵ مرداد ۱۳۹۲ / ۱۰:۵۹
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 92052513930
  • خبرنگار : 71424