اعزام بدون توقف زائران به عراق زیر آتش گلوله

با وجود تشدید حملات انتحاری و تروریستی در عراق، ‌اعزام زائران ایرانی به این کشور بدون توقف همچنان ادامه دارد.

با وجود تشدید حملات انتحاری و تروریستی در عراق، ‌اعزام زائران ایرانی به این کشور بدون توقف همچنان ادامه دارد.

مسعود اخوان - مدیرکل عتبات عالیات سازمان حج و زیارت - درباره‌ی روند اعزام زائران ایرانی به عتبات عالیات عراق با توجه به تهاجم‌ها و حملات گسترده‌ای که به‌تازگی در این کشور آغاز شده است، به خبرنگار ایسنا گفت:‌ این وضعیت، فعلا در اعزام‌ها تغییری ایجاده نکرده است.

‌به گزارش خبرنگار سرویس حج و زیارت خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، عراق روزهای پرتنش و خونینی را می‌گذراند؛ ولی اعزام زائران ایرانی به این کشور متوقف نشده است، با این حال انتظار می‌رود در چنین شرایطی، امنیت جانی زائران ایرانی در این کشور تأمین شود. این موضوعی است که دو کشور درباره‌اش تفاهم‌نامه‌های رسمی امضا کرده‌اند.

اخوان در این‌باره اظهار کرد: عراق پیگیر برقراری امنیت در این کشور، طبق توافق‌های صورت‌گرفته است. دولت عراق با توجه به حرکت اخیرش در پاک‌سازی این کشور نشان داده است که در این جهت حرکت می‌کند.

تأمین امنیت زائران ایرانی دقیقا موضوعی است که مقامات دو کشور همواره در مذاکرات و تفاهم‌های خود به آن پرداخته‌اند؛ ولی هر بار با متشنج شدن شرایط داخلی عراق، ظاهرا این بندهای توافقی روی کاغذ می‌مانند و کارها اندکی از اختیار خارج می‌شود. با این حال، دولت عراق این روزها با آغاز یک عملیات ضربتی، ورود و خروج به شهرهای مهم این کشور را تحت کنترل درآورده تا از عملیات‌های گروه‌های تندرو جلوگیری کند، ولی طبق گفته‌ی مدیرکل عتبات سازمان حج و زیارت ایران، در برنامه‌ی اعزام زائران ایرانی، تغییری ایجاد نشده و فعلا فقط «سامرا» از این برنامه حذف شده است و زائران همچنان به کربلا، نجف و کاظمین اعزام می‌شوند.

به‌نظر می‌رسد از دیدگاه مقامات ایرانی، صدور دستور توقف اعزام‌ها به عراق در چنین شرایط ناامنی، چاره‌ی کار نیست، چراکه آن‌ها معتقدند، برخی حتی در چنین وضعیتی، حاضر نیستند به عراق سفر نکنند و از هر راه و روشی برای رسیدن به مقصد استفاده می‌کنند و بهانه‌شان هم شور و اشتیاقی است که به عتبات مقدس دارند.

وزیر جهانگردی عراق در سفری که به‌تازگی به ایران داشت، در دیدار با مقامات مختلف کشور ضمن تأکید بر لزوم حفظ امنیت جانی زائران، از نگرانی‌اش نسبت به تأمین امنیت آن گروه از زائرانی که سرخود و بدون نظارت سازمان حج و زیارت ایران از مسیرهای تأییدنشده به این کشور سفر می‌کنند نیز سخن گفت و معتقد بود که بیشتر حوادث در عراق گریبان‌گیر این دسته از زائران می‌شود. او تلویحا از مقامات ایرانی خواست که در این‌باره چاره‌جویی کنند.

در توافق‌های اخیر دو کشور نیز قرار شد که مسوولان عراقی به‌صورت جدی موضوع تأمین امنیت زائران را دنبال و نتایج آن را در نخستین کمیته‌ی مشترک دو کشور اعلام کنند. ظاهرا تا آن زمان، امنیت زائران ایرانی مانند گذشته تأمین می‌شود.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۲۳ مرداد ۱۳۹۲ / ۰۰:۵۱
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 92052312729
  • خبرنگار : 71021