یکی از شاهزادههای سعودی که به دوسلدرف آلمان گریخته است، گزارشهای منتشر شده درخصوص سرکوب و پیگیرد فعالان ضد دولتی در عربستان را تایید کرد و گفت، همین امر باعث شده است تا او از نزد خانوادهاش فرار کند.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، شاهزاده خالد بن فرحان آل سعود، در مصاحبه با روسیه الیوم، پادشاهی عربستان را به فساد و ساکت کردن صدای تمام مخالفان متهم کرد و عنوان داشت که چگونه سیستم سرکوب عربستان سعودی کار میکند.
وی گفت: هیچ سیستم مستقل قضایی وجود ندارد و پلیس و دفتر دادستانی هر دو به وزارت کشور عربستان پاسخگو هستند. این وزارتخانه درخصوص جرایمی که مرتبط با آزادی بیان است تحقیق میکند. آنها مدارک جعل کرده و اجازه نمیدهند که مردم وکیل اختیار کنند.
این شاهزاده سعودی افزود: حتی اگر دادگاهی حکم به آزادی چنین مجرمانی بدهد وزارت کشور همچنان آنها را در زندان نگه میدارد و این در حالی است که حکم دادگاه مبنی بر آزادی وی وجود دارد. کشتارها و کشتارهای بسیاری وجود دارند همین طور برای مخالفان خارج از عربستان نیز نیروهای اطلاعاتی آل سعود آنها را در خارج از کشور پیدا میکنند. هیچ امنیتی در داخل و یا خارج از عربستان وجود ندارد.
شاهزاده خالد بن فرحان آل سعود گفت: دولت عربستان به وضوح از انقلابهای عربی میترسد و همانطور که مشخص است آنها به این اعتراضات به روش سرکوب مخالفان، خشونت، قوانین اختیاری و بازداشت پاسخ دادند.
این شاهزاده عربستانی عنوان داشت که تاکنون هرچقدر که دولت عربستان تدابیر سخت تری را برای سرکوب مخالفان در نظر گرفته است، صدای مخالفان بلندتر شده است.
وی گفت: مخالفان سابقا خواستار حضور گستردهتر مردم در هیاتهای اجرایی دولت، آزادی بیشتر و آزادی بودند. اما مقامها با خشونت و تحت پیگرد قرار دادن آنها به جای مذاکره واکنش نشان دادند. بنابراین میزان زندانیها افزایش یافت.
این منتقد خاندان آل سعود ادامه داد، مخالفان در عربستان خواستار پادشاهی مشروطه همانند انگلیس بودند اما رژیم آل سعود با خشونت بیشتری پاسخ آنها را داد. پس از آن میزان زندانیان باز هم افزایش یافت و هم اکنون اپوزیسیون عربستان خواستار عزل این رژیم است.
سرکوب معترضان آل سعود شدیدا از سوی سازمانهای حقوق بشر محکوم شده است اما دولتهای غربی چنین کاری انجام ندادهاند و غالبا از آن به عنوان "مسائل حساس" یاد میکنند.
شاهزاده خالد همچنین اظهار کرد: کاخ سفید قطعا اتحاد دیرینهای با رهبران عربستان دارد که این امر با سیاست مشترک اقتصاد و منافع نظامی در خاورمیانه گره خورده است.
از میان دولتهای غربی آلمان اخیرا به دلیل فروش سلاح به عربستان سعودی و سایر کشورهای حوزه خلیج فارس تحت انتقاد شدید قرار گرفته است. دولت برلین ظرف دو سال گذشته فروش سلاح به این کشورها را سه برابر کرده و از 570 میلیون یورو در سال 2011 به 5 / 1 میلیارد یورو در 2012 افزایش داده است.
انتهای پیام