محققان دانشگاه ایلینویز آمریکا دریافتند: مصرف مادامالعمر «جنیستین» (ترکیبی فعال در غذاهای سویادار) با سرکوب سیگنالهای تسریع بخش رشد سلول، پولیپ و نهایتا تومورهای بدخیم، روده بزرگ را در برابر سرطان محافظت میکند.
به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه اصفهان، پروفسور «هانگ شن» درباره این تحقیق میگوید: طی این پژوهش دریافتیم تغییراتی در بیان سه ژنی که مسؤول کنترل سیگنال دهی در روده بزرگ هستند، رخ داده است. در 90 درصد بیماران سرطانی، سیگنال رسان افزایش رشد سلول، همواره روشن است و در نتیجه باعث رشد غیرقابل کنترل و سرطانی شدن سلولها میشود. این تحقیق نشان میدهد که سیگنال دهی نا بجای "Wnt" طی گسترش سرطان روده میتواند با رژیم سویادار کنترل شود.
خبر خوب این تحقیق این است که رژیم غنی از «جنیستین» سویا میتواند چنین سیگنال رسانیهایی را از طریق تغییرات اپی ژنتیک بر مناطق تنظیمی ژنهای مرتبط سرکوب کند.
طی این تحقیق، مصرف مستمر «جنیستین» -ایزوفلاون سویا- تعداد آسیبهای پیش سرطانی را در روده موشهایی که در معرض مواد سرطانی بودند تا 40 درصد کاهش داده و سیگنال دهی "Wnt" را نیز به حد طبیعی رسانده است.
به گفته «شن» نتایج نشان میدهد: سرطان روده بزرگ یک بیماری اپیژنتیک است که میتوان با استفاده از عوامل محیطی و رژیم غذایی بر فعال و غیر فعال بودن ژنها تاثیر گذاشته و در نتیجه بیان ژنها و حساسیت این بیماری را تغییر داد.
پیش از این مشاهده شده بود مهاجران آسیایی که به کشورهای غربی وارد میشوند، به علت اینکه از رژیم پیشین خود که معمولا مبتنی بر منابع سویایی است، دور میشوند در نتیجه بیشتر به سرطان روده بزرگ مبتلا میشوند.
پژوهشگران میگویند در ابتلا به سرطان روده بزرگ این فقط پیشینه خانوادگی نیست که مهم است، بلکه انتخابهای غذایی، رویارویی با سموم محیطی و حتی سطوح استرس بر بیان ژنهای مرتبط تاثیرگذار است.
انتهای پیام