محققان سوئدی بر این باورند کودکانی که با شیوه سزارین به دنیا میآیند، از سطح باکتری سالم کمتری در روده خود برخوردارند.
به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، پژوهش جدید نشان داده که کودکان سزارینی دارای سطوح کمتر گونههای باکتریهایی هستند که معمولا در زایمان طبیعی از مادر به فرزند منتقل میشود.
این امر ممکن است در نتیجه عوارض ایجاد شده برای سیستم ایمنی، این کودکان را در معرض خطر ابتلای بیشتر به بیماریهایی مانند حساسیت قرار دهد.
این محققان که پژوهش آنها در مجله Gut منتشر شده، باکتریهای روده در 24 کودک را که 9 نفر آنها از طریق سزارین به دنیا آمده بودند، ارزیابی کردند. این نمونهها در یک هفتگی نوزادان و سپس در ماههای اول، سوم، ششم، دوازدهم و بیست و چهارم بررسی شدند.
همچنین نمونه های خون از این کودکان برای آزمایش واکنش سیستم ایمنی آنها گرفته شد.
نتایج بدست آمده نشان داد کودکان سزارینی و کودکانی که به هر دلیل از کانال رحم مادر عبور نکرده بودند، فاقد یکی از گروههای اصلی باکتری روده موسوم به Bacteroidetes بوده یا آنرا دیرتر از کودکانی که بطور طبیعی بدنیا آمدهاند، بدست آورده بودند.
در برخی از کودکان سزارینی، باکتری Bacteroidetes تا یکسال پس از تولد ظاهر نشد. همچنین میزان کلی باکتریها در میان کودکان سزارینی نیز کمتر بود.
به گفته محققان، گروههای میکروبی دستگاه گوارش روده نوزاد برای رشد پس از تولد سیستم ایمنی بدن بسیار مهم هستند.
باکتریها برای تحریک سیستم ایمنی در واکنش به محرکها و عدم نمایش واکنش بیش از حد در مورد حساسیت، دیابت و روده التهابی اهمیت دارند.
به گفته محققان، نتایج این پژوهش با دریافت آنتیبیوتیک توسط مادران برای جلوگیری از عفونت ارتباطی نداشت.
سیستم گوارشی نوزادان در رحم استریل باقی میماند. باکتریهای محیط و بویژه از طرف مادر بسرعت پس از تولد محیط روده را اشغال میکنند.
Bacteroidetes در خارج از روده رشد نکرده از این رو باید بین میزبانهای انسانی منتقل شود.
انتهای پیام