سازمان حج و زیارت از زائران حج امسال خواسته تا سریعتر هزینهی قربانی حج تمتع امسال را پرداخت کنند، این در حالی است که این سازمان قبلا گفته بود، این هزینه را از محل تخفیفهای گرفتهشده پرداخت میکند.
به گزارش خبرنگار سرویس حج و زیارت خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، افزایش قابل توجه قیمت حج واجب امسال و اعتراض مردم و نمایندگان آنها در مجلس، سازمان حج و زیارت را بر آن داشت تا بهدنبال کاهش هزینهها و همچنین گرفتن تخفیف از عربستان باشد. این سازمان اردیبهشتماه امسال اعلام کرد که پس از رایزنی با هواپیمایی سعودی، به کاهش هزینهی بلیت و دریافت 70 دلار تخفیف موفق شده است.
حجتالاسلام والمسلمین سیداحمد موسوی - رییس سازمان حج و زیارت - نیز در اینباره اعلام کرد که بانک را مکلف کرده تا برای همهی زائران حساب کوتاهمدت افتتاح کند تا در صورت گرفتن تخفیف در همهی سطوح خدماتی، مانند تخفیف حاصلشده در قیمت بلیت هواپیما، مابهالتفاوت آن بهشکل اتوماتیک به حساب زائر واریز شود.
طبق دیگر اعلام این سازمان، قرار بود هزینهی قربانی حج واجب امسال نیز از محل دریافت این تخفیفها پرداخت شود؛ ولی حالا غلامرضا رضایی - معاون حج و عمرهی سازمان حج و زیارت - این موضوع را منتفی دانسته است.
او در پاسخ به پرسشی مبنی بر پرداخت وجوه قربانی براساس تخفیفهایی که قرار بود به زائران بازگردادنده شود؟ گفت: با تغییری که در تعداد افراد اعزامی به حج تمتع امسال صورت گرفت و همهی کشورها به کاهش ۲۰ درصد از جمعیت زائران خود موظف شدند، سازمان حج و زیارت نیز مجبور شد بعد از کاهش ۲۰ درصدی، قرارداد تعدادی از هتلهای مکه و مدینه خود را فسخ کند که هتلداران برای فسخ این قراردادها هزینههایی را از سازمان گرفتند که اینها به هزینههای حج تمتع ۹۲ اضافه شدند.
معاون حج و عمره اظهار کرد: بر این اساس، کارشناسان در حال بررسی هستند که با توجه به تخفیفهای گرفتهشده قبل از کاهش 20 درصدی و ضرری که سازمان برای کاهش 20 درصدی اقامت در هتلهای عربستان متحمل شده، آیا امکان بازگرداندن وجوهی وجود دارد یا خیر، که هنوز چیزی اعلام نشده است.
رضایی در ادامه، به پایگاه اطلاعرسانی حج گفت: فعلا پرداخت نشدن هزینهی قربانی و پرداخت این هزینه از مبالغی که قرار بود به زائران بازگردانده شود، منتفی است و همهی زائران باید این هزینه را پرداخت و اصل فیش واریزی را به مدیر کاروان خود تحویل دهند و تصویری از آن را نزد خود نگهداری کنند.
وزارت حج عربستان در تیرماه امسال با ارسال نامهای به کشورهای اسلامی رسما موضوع کاهش 20 درصدی سهمیهی حج امسال را مطرح و از کشورها خواست تا در اینباره اقدام کنند. دلیل عربستان برای انجام این خواسته، اجرای طرح توسعهی حرمین در مدینه و بویژه مکه بود. این مسأله اعتراض بسیاری از کشورهای اسلامی را برانگیخت، چراکه عمل به این خواسته برابر با متحمل شدن خسارت مالی سنگینی بود.
سازمان حج و زیارت ایران هم اگرچه در ابتدا، زیر بار کاهش سهمیه نمیرفت و آن را تکذیب میکرد، اما سرانجام پس از قبول این درخواست، مجبور به فسخ قرارداد با برخی هتلها در عربستان شد.
رییس سازمان حج و زیارت با آنکه گفته بود، برای فسخ قرارداد با بیش از 14 هتل در عربستان، یک ریال هم به صاحبان آنها نپرداخته، اما سیاستهای دیگری که این سازمان در پیش گرفت، مثل ادغام کاروانهای حج که هزینهی بیشتری را به برخی زائران بهمنظور انتقال به کاروانهای گرانتر تحمیل کرد و همچنین گرفتن هزینهی قربانی از زائران برخلاف وعدهی قبلی، ظاهرا نشاندهندهی آن است که سازمان حج و زیارت خسارت مالی حج واجب امسال را از جیب زائران پرداخت میکند.
هرچند موسوی در توجیه ادغام برخی کاروانها که بهدنبال حذف 20 درصد از مدیران کاروانها اتفاق افتاد، گفت: سازمان حج از زائران پول اضافی نمیگیرد و آنها فقط مابهالتفاوت هزینهی هتل را پرداخت میکنند.
او همچنین افزود: در حالی که عربستان 20 درصد از سهمیهی همهی کشورها را کم کرده، سازمان حج و زیارت چه کاری میتواند انجام دهد، اما زائر میتواند مطمئن باشد، سهمیهاش برای سال آینده محفوظ است.
انتهای پیام