استاد ژنتیک دانشگاه تهران با اشاره به افزایش 100 برابری سطح زیر کشت محصولات تراریخته در دنیا از سال 1996 تاکنون اظهار داشت: با توجه به تغییرات اقلیمی و بحران فزاینده آب، حرکت به سمت تولید محصولات تراریخته نه یک انتخاب که گزینه ای الزامی است.
به گزارش خبرنگارفناوری ایسنا، دکتر منصور امیدی که در نشستی خبری پیرامون وضعیت زیست فناوری کشور در محل خبرگزاری مهر سخن میگفت با تاکید بر اینکه مساله بیوتکنولوژی کشور فراتر از توقف چند پروژه تحقیقاتی است، افزود: تا سال 2050 تنها چیزی که میتواند ما را از بلایایی چون تغییرات اقلیمی که در جهان است و شامل کشور ما هم میشود و بحران آب نجات دهد، این است که از علوم جدید در کشاورزی استفاده کنیم.
استاد ژنتیک دانشگاه تهران با بیان این که هویت کشور ما هنوز هم براساس کشاورزی است، اظهار داشت: برای اینکه کشارزی ادامه داشته باشد و جلوی واردات گرفته شود و سرزمین ما خشک و بی رمق نشود، یکی از راه حلهای ما مدرن کردن کشاورزی و رفتن به سمت تراریختهها باشد.
وی با طرح این سوال که اگر تولید محصولات تراریخته بد است، چرا در پزشکی و داروسازی با تولید محصولات تراریخته مخالفت نمی شود و این مخالفتها درکشور منحصر به بخش کشاورزی است و چرا از واردات محصولات کشاورزی تراریخته جلوگیری نمیشود، خاطر نشان کرد: اتفاقا در همه دنیا فناوری تولید محصولات تراریخته را ابتدا در گیاهان استفاده کرده و بعد به سراغ سایر بخشها رفته اند.
امیدی با بیان اینکه پیش بینی میشود در آینده حتی برچسب زنی بر روی محصولات تراریخته برداشته خواهد شد، گفت: نتایج تحقیقی 20 ساله بر روی ذرت تراریخته نشان میدهد مصرف ذرت Cry1 (تراریخته) هیچ گونه اثر سوئی حتی بر خرخاکیها و نماتدهای موجود در خاک ندارد.
استاد ژنتیک دانشگاه تهران با تاکید بر اینکه علم قابل توقف و سلیقهبردار نیست، گفت: دستاوردهای علمی متعلق به کل جهان است و نمی توان یک فناوری را منحصر به برخی کشورها دانست و باید با مدیریت مناسب و توجه به محققان با شایسته سالاری از همه دستاوردهای علمی و فناوری بشر در جهت رفاه مردم استفاده کنیم.
انتهای پیام