اظهارنظر معاون هنری ارشاد درباره‌ی شعر مجله‌ی «بخارا»

معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان این‌که شعر چاپ‌شده در مجله «بخارا» در ارتباط با چادر توهین‌آمیز است، از این موضوع انتقاد کرد و گفت: باید هم با شاعر و هم با این مجله برخورد جدی انجام شود.

معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان این‌که شعر چاپ‌شده در مجله «بخارا» در ارتباط با چادر توهین‌آمیز است، از این موضوع انتقاد کرد و گفت: باید هم با شاعر و هم با این مجله برخورد جدی انجام شود.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، حمید شاه‌آبادی درباره شعر چاپ‌شده در شماره قبل مجله «بخارا» و عذرخواهی شاعر و مدیرمسؤول این نشریه افزود: سهوی دانستن یک موضوع منوط به این است که به اصل مطلب توجه شود، متن شعر نشان از بینش غلط و مغرضانه‌ای دارد و با هیچ عذرخواهی اصلاح نمی‌شود. وظیفه کسانی که مسؤول فرهنگ و هنر کشور هستند، این است که در چنین مواردی تعارفات را کنار بگذارند و اجازه بی‌احترامی به بزرگ‌ترین آموزه‌های دینی کشورمان را ندهند.

او اظهار کرد: در کشوری که چادر نماد حجاب برتر است و اگر چادر وجود دارد و کسی از چادر استفاده می‌کند، اگر نگوییم همه، قریب به اتفاق‌شان از رنگ مشکی آن استفاده می‌کنند. استفاده از زشت‌ترین واژه برای چنین لباسی، شأن همان کسی است که ادعای شاعری می‌کند.

معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار کرد: ما در کشور برای خودمان چادر را به عنوان حجاب برتر می‌شماریم، البته همه انواع حجاب مورد احترام است، ولی چادر مشکی بخشی از هویت و سنت ماست. خواه این سنت ریشه دینی داشته یا نداشته باشد و خواه این سنت با یک معیار خاص وارد شده باشد یا خیر.

او ادامه داد: در دو سه سال اخیر در ماه مبارک رمضان که بیش‌ترین توجه به چادر و برگزاری این حوزه است، در قالب‌های مختلف به بهانه رنگ سیاه توهین‌هایی به چادر شده است و اگر توهین دو سال قبل را درنظر بگیریم، امروز نیز انتشار چنین شعری ادامه همان اندیشه است.

شاه‌آبادی در ارتباط با عذرخواهی شاعر این مطلب گفت: عذرخواهی زمانی قابل قبول است که وقتی به متن رجوع می‌کنیم، بتوانیم تفسیر دیگری از آن داشته باشیم، ولی اگر همه ابیات این شعر را کنار هم بگذاریم، چیزی جز توهین به چادر مشکی و زن مسلمان وجود ندارد.

بر اساس گزارش روابط عمومی معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، او با تأکید بر این‌که شأن دستگاه قضایی برخورد با چنین حرکتی است، گفت: اهانت به یک فرد شاید قابل اغماض باشد، ولی اهانت به جمعیتی که چنین اندیشه‌ای دارند و یا به کار بردن واژه‌ای که می‌تواند این واژه را به کلیدواژه در برخی اذهان بداندیشان تبدیل کند و در جامعه موجب تمسخر یک قشر شود، نیازمند برخورد قضایی ملی است.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۱۲ مرداد ۱۳۹۲ / ۱۷:۲۳
  • دسته‌بندی: ادبیات و کتاب
  • کد خبر: 92051206670
  • خبرنگار :